Bloggposter

Annika bjöd mig på drink på Stampen och när den stängde ville hon festa vidare!

Det här hände 12 april i Stockholm!

När det var få kvar pratade Pier med mig igen och då sa jag att Marika har en överaskning till honom. Så gav hon presenten till honom som försenad födelsedagspresent. Han blev så glad över muggen och visade den till Tobias och de få som var kvar. Skräpet som blev kvar satte jag tillbaka i plastkassen. Annika pratade lite med mig som har sett många kändisar som jag har träffat men hon har träffat Rongedal som jag inte har träffat och var så glad över det. Ville visa en bild på Tomas Antonsson till henne efter ha visat hur det såg ut när Viktor Frisk, Tobias Karlsson och Arja Sajonmaa varit på Let's dance. Men hittade inte den i telefonen så jag sökte efter i fb där fanns det många mappar men hann inte kolla upp det.

http://tps://www.rongedal.se/2017/04/04/gunga-p%C3%A5-birka-6-april!-35952065

Marika ville ha singeln Angel signerad som hon har köpt av en person som hon har sökt efter sedan de släppte låten. Glömde helt bort att vi skulle ta bilder med killarna. Baren stängde 23 och då skulle Magnus och Annika till Stampen eftersom han tyckte man kan inte besöka Stockholm utan att varit dit. De försökte övertala oss att komma med. Men Marika ville föra kassen till rummet först. Så jag följde med. När vi gick tillbaka ha de åkt och vi såg Pier och Tobias som var på väg bort. De fick syn på oss och trodde vi åkt till Stampen men vi sa vi måste föra kassen tillbaka. Tobias ville hjälpa till och söka upp var Stampen ligger men jag sa jag kan söka upp det själv och lät dem gå iväg.

https://www.stampen.se/

Marika orkade inte så jag följde henne tillbaka till rummet. Där var jag så nyfiken på Stampen att jag googlade och märkte det var i Gamla stan och det var inte så långt bara gå längs med Drottningsgatan och sen svänga på någon sidogata enligt google maps. Sa att det stänger ett så jag är inte borta så länge och gick. Kollade google maps och lät den visa mig vägen. Hittade till Stampen. Annika blev så glad att hon först presenterade mig för hennes nya bekantskaper, en man och en kvinna som pratar spanska men de kan lite svenska men annars pratade de engelska också. Blev bjuden på en pepsi för jag sa att jag inte dricker öl och ville ha en cola. 12:13 tog jag en bild med messenger och skickade bilden till Marika.

 

Chattade med Marika. 00:17 gick Annika ut och röka med bekanta och 00:22 kom hon tillbaka. 00:44 hade Marika bäddat och lagt sig i sängen. Sökte i mina fotoalbum på fb och hittade Molly och Leo från i somras och visade till Annika. Hon trodde det var Molly och Danny men sa det är Dannys brorsa på Dannys konsert på Gröna Lund. Hittade sen Danny som Annika har träffat när han varit med i Idol. Det var ett bra tag sen. Hittade Dragan som var fotograf på idol som hon inte brydde sig att kolla. Samma när jag äntligen hittade Tomas. 1:00 stängde Stampen och spanjorerna skulle åka till sitt hotell men Magnus & Annika ville festa vidare så vi gick ut. De hittade en som berättade om Skeppskrogen som låg närheten av Djurgårdsfärjan.

Publicerad 01.06.2017 kl. 01:52

Marika och jag träffade Hampus! Tobias & Pier också som vi glömde ta bild med!

Det här hände 12 april i Stockholm och Tyresö!

Kollade reseplaneraren. Visade Marika var bussen mot Nyfors via Vattugatan gå. Snabbaste resan till Tyresö. Bara 21 min. 17:55 åkte vi den bussen och steg av 18:16. Var hungrig och ville äta men hon sa jag borde ätit på Max men jag ville äta i Tyresö Centrum men eftersom hon hade bråttom så sa jag vi tar det senare. Hon undrade om det var långt. Sa att jag sprungit på 4 minuter från bowlinghallen. När hon såg Tyresöhallen såg hon hur nära det var. Vi gick ner till bowlinghallen där jag hälsade och kramade Hampus innan jag sa jag har en kompis som ville se Silhouette. Han kände igen henne någonstans ifrån så Marika berättade det.

https://open.spotify.com/track/4cD6AhpzWy8EEM5wmANoCM

Sen satte han igång datorn, loggade in på Google, gick in på sin youtubesida och satte igång Silhouette som fortfarande är olistad innan han gick iväg. Marika ville genast veta vems låt det är men jag sa att jag berättar sen. Så fick hon äntligen se det jag har pratat om länge. Hon gillade den och undrade vems det är så jag spelade upp från spotify originalet Owl City. Sen berättade jag vad hon tyckte om låten. Sa vi har lite bråttom så vi kunde ta en bild innan vi går. Han tyckte framför biljardbordet var en bra idé så tog Marika en bild på mig och honom. Hon ville också ha en bild med honom så jag tog en bild på dem. Sen gick vi så vi hade tid på oss att hinna till busshållplatsen i tid.

Hann spela upp min inspelning av Silhouette till henne och originalet innan vi kom fram till Tyresö centrum igen. Glömde bort att äta men hade ändå inte tid för det dröjde inte länge innan rätt buss kom. 18:57 buss 873 åkte vi med till Gullmarsplan. 19:15 steg vi av. Marika var till apoteket där så slapp hon göra det i innerstan istället. 19:21 åkte vi gröna linjen mot Åkeshov. 19:30 steg vi av i T-centralen. Därifrån gick vi till vandrarhemmet där hon bytte kläder och fixade håret. Jag bytte bara till jeans, vilket var en bra idé till en början. Kollade instastory och snapstory innan vi gick i väg till Scalateatern som bara låg två gator och en korsning ifrån vandrarhemmet. Klockan var inte ens 21 när vi träffade Tobias i källarbaren.

In the shadows https://www.instagram.com/p/BS2H2SaDwra/
I'm yours https://www.instagram.com/p/BS2Je4tjYwM/
With You https://www.instagram.com/p/BS2Kjk5jml_/

Sen träffade vi också Pier som var så glad att vi har kommit. Vi såg Annika och hennes vän också. Vi satte oss vid bordet brevid där Annika och Marika pratade lite innan Annika också pratade med mig. Såg setlisten på golvet som jag tog bild med snapchat på. Två extranummer. Lite efter 21 tyckte Broken Door det var dags att spela. De spelade och sjöng. Under en låt fick de publiken precis nära scenen därför killarna bad dem komma så nära men därefter gick de och sitta igen förutom de som stannade kvar men på bra avstånd så jag kunde filma utan att de också fastnade på film. Tobias & Pier tackade sin partner och publiken inför sista låten och när den var slut ville publiken höra extranumret.

Slowly Breathe https://www.instagram.com/p/BS2Lt4wjrx2/
Angel https://www.instagram.com/p/BS2My9lD45b/
It's amazing https://www.instagram.com/p/BS2ODXMDSkR/

Därefter undrade Annika vad händer nu men visade upp två fingrar till henne. Tur för henne att publiken höll låda att hon och dem fick faktiskt höra andra extranumret också. Pier höll i sladden i Tobbes gitarr så att han kunde hoppa upp i luften och ner på golvet igen. Där var det på riktigt slut. Annika bjöd Marika på dricka. Pratade med Tobias och Pier efteråt en stund. Sen var det många som ville prata med dem så jag gick till City Backpackers. Kollade in koden som man ska ha för att komma in i huset sen koden till rummet. Gick in och hämtade plastpåsen med Piers present i. Gick tillbaka till Scala teatern och gav den till Marika.

Addicted https://www.instagram.com/p/BS2PL0vD8b2/
Time of changes https://www.instagram.com/p/BS2QzCOjioQ/
Hey You https://www.instagram.com/p/BS2SoqujqRw/

Publicerad 31.05.2017 kl. 01:31

Åkte Cinderella istället för Rosella. Träffade Marika och det tog lång tid på Max.

Det här hände 12 april från Mariehamn till Stockholm!

Fick skjuts till att åka Cinderella den här gången. Tänkte precis åka Rosella så man kunde höra på Viktor Frisk ljudbok på Storytel på Af Chapman medan man väntar på Marika. Men fick skjuta upp det till en annan gång. Checkade in på terminalen, fick ett hyttkort som jag visade när jag kom ombord på Cinderella. Åkte hiss till däck 2 där jag sökte efter min hytt. Lämnade väskan och åkte hiss till däck 8 där jag gick till bufféfrukosten. Saknade från Seaview dining salta kex. Åt först flingor och yoghurt sen prinskorvar och knackkorv innan jag åt salta kex med äppelkompott och till sist fruktsallad och melon. Chattade med Marika, Gordon och Affe innan jag ville sova så jag åkte hiss till däck 2 där all nätkontakt bröts.

Lika bra det eftersom jag skulle sova i hytten. Sov någon timme innan jag åkte hiss till däck 7 för att se vad det är för kryssning jag var på. Märkte också att folk varit aktiva medan jag sov. 12:41 frågade Marika om jag har sovit. Jo, svarade jag. Vi fortsatte chatta på Melody. Gick sedan till Etage och kollade på coverband.  13:02 skrev jag i gruppchatten att jag kan ta tupplur när jag vill. Affe visste inte att man inte delar hytt numera. När man måste lämna Etage så tänkte jag att jag kan gå till hytten och packa väskan och sticka. Visste inte det var så många som varit tidigt ute på däck 5. Så jag kunde inte stå längst fram och därmed inte komma ut tillräckligt tidigt för att hinna med samma buss som senast. Skrev till Marika:

https://sl.se/

15:23 Nu missade jag en buss men nu kommer det en till 15:23 Nu missade jag en buss men nu kommer det en till
15:24 Okej bra
15:26 Bussen är i Cityterminalen nu
Åkte buss till slussen där jag åkte tunnelbanan och steg av i T-centralen. Marika förstod inte att stanna i Cityterminalen istället gick hon till Centralen och tog en bild närheten av Burger King där jag endast såg golv och folk.
15:38 Jag sa du skulle stanna där jag känner till, centralen är så stor
15:39 Vet du var SL är? Åk rulltrappan upp
15:40 Kom ner till SL jag är där nu
15:40 Okej
15:41 Vi ska köpa slkort eller biljetter ändå

https://www.max.se/

Tyckte det var lättast att köpa SLkort än engångsbiljetter och mycket billigare så jag köpt ett med 4 resor på. Marika hade koll var vandrarhemmet var och vi gick ut från Centralen och längs med samma väg innan vi gick över vägen där vi såg huset. Vi gick in och skulle checka in. Handdukar och lakan hyrde vi också. Marika ville också ha deras frukost så vi köpte också det. Jag betalade allt. Så fick vi en kod till rummet och till ytterdörren. Vi gick in på rummet och lämnade bagaget och därifrån till Max. Marika beställde måltid med hamburgare med pommes frites och dricka. 17:10 tog jag en bild på det. Hon tog god tid på sig att äta.

Publicerad 30.05.2017 kl. 01:54

Om jag skulle varit smart skulle jag träffat Annalena istället väntat förgäves på Hampus!!

Det här hände 25 mars från Tyresö till Mariehamn!

Gick till slut till Mariatorget där jag märkte att mitt 24 h pappersbiljett har tagit slut. Gick till pressbyrån som tur sålde en resas biljetter. Fattar att de är skitdyra men ville inte köpa nytt SLkort i onödan. Köpte två stycken eftersom jag ville till Tyresö och tillbaka. 13:53 röda linjen mot Mörby Centrum. 13:59 steg jag av i T-centralen. Gick till Yves Rocher och köpte balsam och schampo. 14:16 gröna linjen mot Skarpnäck. 14:25 var jag i Gullmarsplan. 14:30 buss mot Tyresö Kyrka. 14:47 steg jag av i Tyresö Centrum. Åt misosoppa. Sen gick jag till bowlingpalatset men det var för tidigt så jag gick ut igen och tänkte kolla hur det ser ut i Tyresö.  Hann gå till Granängsringen innan jag såg att jag måste gå tillbaka.

http://www.yves-rocher.se/control/main/

Blev förvånad av det till syns runda höga huset. När jag kom till Bowlingpalatzet har Hampus just kommit. Dessutom har bana 4 gått sönder så jag hann inte prata länge med honom innan han måste laga den med Seppo. Han sa det tar en halv timme och undrade om om jag är kvar. Väntar högst till 17 sa jag. Fick en kram innan de gick. Efter väntat en kvart medan jag kollade igenom instaflödet i tre kvart gick jag. Sprang på 4 minuter till Tyresö Centrum. 17:08 kom buss875 men startade först 17:12 för det är så många som vill åka med. Annalena och Stäni var redan i Cityterminalen förstod jag på smset. 17:28 var bussen i Gullmarsplan så jag fick bråttom. Gick ner till rätt nedgång och hann med tunnelbanan.

http://bowlingpalatzet.se/tyreso

17:31 gröna linjen mot Åkeshov. Då var Annalena och Stäni redan på bussen enligt sms. 17:40 steg jag av i T-centralen. Gick till Cityterminalen. Checkade in för att jag bokade tidigare så jag slapp göra det samtidigt. Gick sen till fel buss för Annalena och Stäni var i första bussen. Skrev till dem att jag inte ser dem så vi får träffas i Kapellskär istället. Somnade på bussen som startade 18:00. Vaknade i Kapellskär. När jag steg av bussen och gått in i terminalen såg jag dem i cafét. Fick mitt IDkort. Köpte sen pommes. Åt dem innan jag skulle gå igenom biljettporten. Underligt nog var det öppet på två sidor men ändå var det ingen som kontrollerade att jag hade IDkort eller inte. Samma när man skulle gå ombord på färjan.

Stäni hade bråttom för han ville ta en bra plats på andra våningen av funclub för att kunna se banden som spelar beatlescovers. Annalena kom sen när hon varit i bagagerummet och lämnat väskor. De åt lite från cafet. Hon gick till taxfree. Jag gick till tidningshyllan och upptäckte både expressen och aftonbladets kändisbilaga hade intressanta personer så jag köpte dem båda. Läste dem medan coverbanden spelade. När de var klara undrade Stäni vad gör att melodifestivalen som är bättre än det där och menar Beatles. Svarade att jag inte kan svara för är skitdålig på att motivera. Sen var det dags att hämta väskor. Väntade med dem innan vi gick ut från färjan. När vi kom ut gick vi till bilen som Stäni kör. Fick skjuts hem av dem.

Publicerad 20.04.2017 kl. 01:36

Var på fel plats vid fel tillfälle så enda jag tog selfie med var Johannes Brost!

Det här hände 24-25 mars till exempel i Frihamnen och Mariatorget!

När det börjar bli tomt gick jag till andra sidan utanför Let's dance i Frihamnen och såg när det kom ut dansare där. Messiah Hallberg & Nathalie Davidsson som åkte ut från tävlingen såg jag med hans två barn kom. Jasmine Takács och Johannes Brost såg jag också. Tog en selfie med Johannes. Dominika Peczynski som dansade med Martin Drakenberg kom ut och då ville två personer ha autograf av henne. Anja Pärson som dansade med Calle Sterner kom också ut. Ellen Bergström som dansade med Jonathan Näslund kände jag igen först när några pratade med henne om taxi. Det har varit många taxibilar utanför under kvällen för de som ville åka med dem.

Johannes Brost

Det kändes så dumt att störa henne fast Mathilde brukar säga man kan alltid fråga men jag gjorde inte det utan lät henne gå iväg. Det kom ut fler jag inte ville ta bilder med men när typerna som ville ha autografer gick och jag blev ensam frågade en typ varför jag var där sa jag att jag ville träffa Samir och denne sa att han har säkert åkt. Simon Kachoa kunde jag ha frågat tidigare under kvällen om jag skulle ha vågat frågat honom eftersom han glömde sin väska i Samirs loge. Istället blev jag där och hängde helt i onödan för länge. Gick till busshållplatsen för att jag gav upp. 00:05 åkte jag buss från Frihamnen mot Stora Essingen.

http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn

Skulle stiga av i Hötorget 00:20 men märkte försent så jag steg av vid Cityterminalen istället. 00:27 Hötorget gröna linjen mot Farsta Strand skulle jag åkt med och stigit av i Tallkrogen 00:45. Istället åkte jag från T-centralen istället och var framme i Mathildes lägenhet vid 1. Bäddade upp sängen och skulle kolla dagens instastory och snapstory men somnade. Vaknade och kollade mailet från nyhetsmorgon och såg att Sonja Alden har varit där. Ville inte ha bråttom och åka dit i onödan. 9:50 skrev jag det till Jaana. Hon väntar på att hon skulle sjunga och har också just vaknat. Skrev att jag inte hinner dit. Sen kollade jag instastory och snapstory tills Mathilde skrev till mig.

11:46 att hon ville ses så fort som möjligt. Så jag packade väskan och skrev till henne för att jag trodde jag glömde en laddare på södern. Men som tur är hittade jag den igen. Låste dörren och gick ut. Kollade reseplaneraren på vägen till Tallkrogen tunnelbanastation.
12:35 gröna linjen mot Hässelby strand.
12:46 Hör av dig när du är vid porten och kom ihåg att inte gå för långt.
12:47 Ska komma ihåg.
12:48 Bra
12:48 var jag i slussen och bytte plattform. 12:51 röda linjen mot Norsborg. Steg av i Mariatorget.
12:57 Nu är jag där
12:58 Okej kommer
Tyvärr glömde jag bort vilken port hon menade så att jag stod vid fel port ändå och fick gå tillbaka när inget hände. Såg henne och förklarade att jag trodde det var andra porten hon menade. Senare berättade jag om att när biljetterna släpps. Om hennes mamma kunde boka finalen om hon ville ha bästa platsen så bokar jag skärtorsdagen. Så pratade hon mycket om sina barndomsidoler och jag inflikade att Linus Wahlgren var också i Rederiet precis som Johannes Brost. Hon lovade få sin mamma att boka och jag lovade att boka skärtorsdagen.

Publicerad 19.04.2017 kl. 00:56

Blev varken bild med Samir på genrepet eller direktsändningen men med Danny!

Det här hände 24 mars till exempel i Frihamnen och Solna!

Man fick ta bild på dansparen när de stod på trappan. Vissa blev längre och andra kortare tid efter gruppbilden. Samir var populärast som barnen främst ville ha en selfie med. Sigrid drog i väg honom innan vi kunde fråga honom om vi också kunde få en bild. När vi inte lyckades kollade vi runt om det är någon annan vi ville ta bilder med men först då insåg jag att jag inte skulle ha en chans att träffa Tomas så jag ville tillbaka på kvällen igen. Maria tog en selfie med Messiah. Pratade med Bertil som tar tagit bilder med några kvinnliga dansare. Till slut måste de tömma lokalen för att nästa gäng skulle tas in i salen. De som skulle komma in och kolla på direktsändningen.

Let's dance 2017 dansparen

Vi gick till busshållplatsen och väntade på bussen. Bertil och hans sällskap kom med dit. Sedan träffade vi Mathilde och vi funderade om vi skulle dra till Bangs eftersom Maria kände igen det i Danny Saucedos instastory. Vi åkte tunnelbanan till Östermalmstorg och gick till Bangs. Där såg vi Danny. Det tog en stund innan Danny kom ut. Han blev så glad av att se oss att han kramade oss och pratade en stund. Sedan tog vi bilder med honom innan han gick. Vi åkte först tunnelbana sen åkte pendeltåget till Solna för de skulle se om en viss kille jobbade i en viss butik i Mall of Scandinavia men det gjorde han inte sen till Max där Maria köpte något att äta.

Danny Saucedo

Mathilde skulle äta hemma och jag var inte hungrig. Vi åkte sen pendeltåget till Centralen där vi delade på oss. Maria åkte hem medan jag och Mathilde åkte till Mariatorget. Vi gick till lägenheten där hennes mamma har bakat semlor. Frågade om jag får ladda telefonen innan jag åker iväg. Det fick jag. Satte den och laddas, powerbanken också. Fick nygräddade semlor och gick in i Mathildes rum med Mathilde där vi pratade lite om att vi skulle boka till direktsändningen när biljetterna släpps så hon också får uppleva Let's dance för att hon har praktik och därmed inte kan gå på genrep. Sen kollade jag instastory och snapchat med wifi.

http://www.salongbangs.se/

Till slut var klockan så mycket att jag ville åka därifrån för att jag ville tillbaka till Frihamnen. Kollade på reseplaneren och lovade Mathilde att jag skulle boka innan jag gick med extranyckeln i fickan, powerbanken, laddaren och telefonen också. Gick till Mariatorget. 22:11 åkte jag röda linjen mot Ropsten. 22:25 framme. Därifrån buss mot Norra Hammarbyhamnen. 22:36 steg jag av bussen i Frihamnen. Gick till Magazin 7 och stod och väntade tills det kom folk ut. Publiken som varit där kom ut från ena sidan så jag flyttade på mig för att se någon bekant. Men enda jag kände igen i den stora massan var Alice Svensson och Axel Schylström.

Sigrid Bernson https://www.facebook.com/groups/50631720315/permalink/10158330601620316/
Dominika Peczynski https://www.facebook.com/groups/50631720315/permalink/10158330620100316/
Jasmine Takács https://www.facebook.com/groups/50631720315/permalink/10158330648360316/
Messiah Hallberg & Nathalie Davidsson  https://www.facebook.com/groups/50631720315/permalink/10158330648365316/

Publicerad 12.04.2017 kl. 01:33

Var första gången på Let's dance genrep! Tobias Bader försökte skrämma publiken!

Det här hände 24 mars från Slussen till Frihamnen!

Maria gick med på att komma med på Let's dance genrep så jag bokade in henne på genrepet. Framme i Slussen ville idioten åka buss så jag sa hejdå och gick efter vi nådde busshållplatsen. Träffade Maria utanför tunnelbanan. Plankade för att Maria orkade inte gå till Tcentralen när man kunde köpa 24h pappersbiljett. Vi åkte till T-centralen där jag köpte 24h pappersbiljett. Sedan till Medborgarplatsen där vi åkte buss efter väntat länge på att åka rätt buss. Framme vid Lionheart stod vi tills Maria fick tråkigt och tänkte att vi inte kommer se Robin idag så vi gick till 7 eleven och hon satt och använde deras wifi för att surfa. Jag kollade ut men inget intressant hände. Till slut ville jag åka buss så jag kollade reseplaneraren. 14:42 åkte vi buss 76 mot Ropsten och var 15:08 från Frihamnen.

http://www.tv4.se/lets-dance/artiklar/boka-biljetter-till-lets-dance-v%C3%A5ren-2017-58a30a95b9a9f69f6f000553

Maria har varit där tidigare med Mathilde så hon visste var det var. När vi kom fram var det väldigt lång kö. De verkar släppa in redan 15:15. När vi kom fram sa vi våra namn men det fanns inte trots jag sa att vi har bokat. Tjejen skrev våra namn på pappret så fick vi gå in och köa igen för att man fick inte gå in i salen förrän de var klara. Såg att Bertil kom in men han hörde inte vad jag skrek och när han till slut gjorde det såg han inte mig när han kollade runt. När dörren äntligen öppnades var klockan redan 16. När vi gick in igenom en lång gång ville några dansare busa lite och skrek när de drog skynket vid gången åt sidan. Maria sa, "Vi blev inte rädda".

                              Syns på Tobias Baders instastory

Till slut kom vi in i salen där det fanns läktare på sidorna man fick sitta på. Vi var så långt bak i kön att vi fick gå över dansgolvet där dansparen dansar på. När jag såg sargen, höga kanten längs med dansgolvet så sa jag högt, "Här är den här kanten som Tomas ramlade på." Hittade en bra plats med utsikt över dansgolvet, domarbordet, greenroom och Davids bord. En studioman berättade vad som kommer att hända och vad man får göra under ett genrep. Tre tjejer gick sitta vid domarbordet som hade brickor i ett halsband runt halsen där det var en stor fyra på. Så jag förstod det blir fejkröster precis som genrepet på melodifestivalen.

Man fick inte se öppningsdansen utan bara direkt dansarna och inte heller inslagen där de visar hur det gick i början av veckan. Varje gång Maria såg David sa hon Hej David. Dessutom skrek hon ofta Samir för att han skulle höra henne och vinka. Jag filmade med snapchat Ellen och Jonathan, Samir och Sigrid, Anja och Calle, Johannes och Jasmine och Tomas Antonsson som filmade dem. Tjejerna som höll upp poängskyltarna hade ingen fantasi och visade 1, 2, 3, nästa dans 4, 5, 6, sen 7, 8, 9, så fortsatte det från början. David Helenius pratade med publiken och Tilde de Paula med dansparen innan poängskyltarna visades. När alla har dansat klart ställde de sig på trappan.

Publicerad 11.04.2017 kl. 00:59

Låste in min väska helt i onödan eftersom idioten ville ha sin telefon tillbaka!

Det här hände 24 mars från Mariehamn till Slussen!

Startade hemifrån tidigt för att kunna ta bussen från Godby. Sextiden när jag var framme blev jag konfunderad när jag bara såg bussar som åkte åt andra hållet. Ca 6:10 kom det en buss som stannade på busshållplatsen så jag steg på och frågade om han kunde köra till Rosella i hamnen. Det gick bra. Betalade 2.90€. Det steg på en i Ämnes när bussen körde igenom där och denne steg av i Mariehamn. Bussen körde via hamnen och släppte av mig och sedan åkte vidare. Checka in och betalade i Vikingterminalen. Upptäckte där att jag varken hade bankkort, IDkort eller SLkort i väskan. Klockan var inte ens 7 när jag kom dit så jag tänkte ringa och höra om jag tappade kort i bussen. Ingen svarade 6:55.

Äntligen åker jag Rosella.

Blev förvånad när de släppte in folk ca 7:10 in på färjan utan att be och kolla IDkort den här gången. Gick ombord och lämnade in väskan i bagagerummet. Gick till buffefrukosten och åt yoghurt med flingor sedan, karelska piråger med köttbullar och prinskorv. Sist melon och donuts. 7:48 ringde en busschafför upp mig och frågade vad jag ville. Berättade att jag trodde jag tappade mitt bankkort i bussen på 6:15turen. Han skulle ringa om han hittade något. Vilket han inte gjorde. Gjorde smörgåsar som jag tog med. Har slutat att ta ägg med för att jag glömmer ändå att äta dem. 8:29 skrev jag till min kompis Annalena att jag har glömt korten hemma. Gick till vilorummet och sov någon timme.

Så länge sen jag åkte buss från Kapellskär.

Vaknade när Rosella närmade sig Kapellskär. Hämtade väskan i bagagerummet. Väntade med de andra passagerarna för att komma ut. När portarna öppnades så gick alla ut. Försökte komma först ut men det lyckades jag inte så jag fick inte bästa platsen på bussen men det gjorde inget för jag ville bara sova. Sov bra i bussen och Sov bra i bussen och vaknade upp i Stockholm. Steg av utanför Cityterminalen. 10:19 svarade jag på hennes svar. Hon skulle hämta IDkortet för det var det viktigaste så jag kan slipper hem. Gick till Af Chapman medan jag chattade med idioten som ville ha sin telefon. Tyvärr låste jag in allt upptäckte jag när jag var på väg och träffa honom på Skeppsholmen.

http://sl.se/

Eftersom han ville ha sin telefon tillbaka med detsamma fick måste jag hämta den i låsta facket på Af Chapman. 12:04 ringde Maria mig och ville träffas för att hon slutade tidigt och ville dra till Lionhearts. Berättade att jag gärna kommer men måste lämna telefonen till idioten först. Eftersom jag skulle till Lionhearts tänkte jag ta med väskan ändå dit så jag låste inte in den igen. När jag hämtat och lämnat telefonen frågade jag om jag kunde åka på hans SLkort så jag slapp gå hela vägen till T-centralen för att köpa 24h pappersbiljett. Det gick bra. Vi steg på Djurgårdsfärjan som fick för sig att gå via Gröna Lund sedan tillbaka till Skeppsholmen igen och därefter till slussen.

Publicerad 10.04.2017 kl. 01:18

Ackreditering & efterfestarmband! DJ Hunk & Robin Stjernberg! Melodifestivalen!

Det här hände 12 mars från Solna till Mariehamn!

Hittade ett blått gästarmband som någon har slitit av sig och Mathilde vill också ha ett och jag bad henne fråga folk. Medan hon och Maria var borta, kom De vet du ut och jag fick Chris Martlands efterfestarmband och Mia Johan Gunterbergs. Mathilde blev avundsjuk och ville nu ha ett helt. Det söndriga dög inte längre. Såg DJ Hunk utan solglasögon och jacka som hade kallt. Det förstod jag av samtalet mellan en tjej och honom så gick han in. Kände igen väskan som DJ Hunk hade tidigare på kvällen. Maria fick Rasmus ackreditering tror jag som Mathilde blev avundsjuk på det också. Hon ville också ha en sådan.

 http://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/2017/02/oscar-zia-har-lyckats-tigga-till-sig-en-ackreditering/

Halv fem stängde efterfesten. Då blev det som en ketchupflaska som är nästan tom och resten som var kvar kom på en gång. Mathilde missade Ace Wilder för hon höll på att ta bilder med någon annan. När Dragan kom ut och såg mig sa han "Nu får det vara slut med det här". Blev helt ställd och kom helt av mig att fråga honom vad han menar med det. Sen gick han men jag blev kvar vid utgången. Innan fem var alla ute och en av de sista var Robin Stjernberg som blev förvånade att vi var ute så länge och väntade på honom. När vi pratat klart med honom så sökte vi efter en som har sin ackreditering kvar eller efterfestarmband.

Thobias Thorwid hade ingendera. Tog bild med honom, senare också med Lisa Ajax. Axel Schylström hade kvar ett blått armband som Mathilde var nöjd över. Vi tappade bort Mia och Oscar men vi hittade sedan på pendeltågstationen halv sex på morgonnatten. Där blev de och prata med Krista Siegfrids dansare som hade sin ackereditering kvar. Dansaren sa den kommer annars hänga med resten han har så om Oscar har glädje av den så får han den. Han blev så glad. Mathilde & Maria väntade på pendeltåget där nere så de visste inte vad Oscar fick tag på. Höll på att somna innan pendeltåget kom.

6:13 gick det mot Älvsjö. 6:21 steg vi av och gick till tunnelbanan. Kändes konstigt att gå emot folk som just har vaknat och var på väg någonstans. Jag, Maria och Mathilde åkte 6:31 gröna linjen mot Farsta Strand och steg av 6:46 i Tallkrogen.  Försökte lägga mig så fort som möjligt så jag bäddar upp bäddsoffan och fick dela den med Maria. Det gick faktiskt att dela täcke med henne. 11:30 steg jag upp och lyckades faktist sova. Tjejerna undrade varför jag skulle upp så tidigt men jag sa att jag skulle hem. Packade väskan och gick till tunnelbanan. 11:55 gröna linjen mot Hässelby Strand. Steg av i T-centralen 12:12. Gick till Cityterminalen och checkade in mig.

Åkte hem tidigt!

Gick till gaten och väntade på att gå in på bussen. Till slut fick man gå in i bussen. 12:30 startade bussen. Somnade lätt den här gången och vaknade när bussen var i Kapellskär och det var dags att gå ut. Köpte pommes för 30 kronor. Efter ätit dem med ketchup gick jag igenom biljettgaten och väntade på att komma ombord på färjan. Till slut fick man gå ombord på Rosella. Lämnade väskan i bagagerummet och gick till vilorummet för att sova. 14:45 startade Rosella. Vaknade lagom till färjan skulle in till land av högtalare som berättade att det var 15 minuter kvar. Gick och hämtade min väska från bagagerummet. Väntade för att komma ut från färjan. Tillslut fick man gå i land. Framme i terminalen väntade min skjuts på mig.

Publicerad 03.04.2017 kl. 01:26

Träffade kändisar utanför Melodifestivalen efterfest! Linus Wahlgren barndomsidol!

Det här hände 11 mars i Solna!

När vinnarlåten var slut och folk börja gå därifrån måste jag sätta på aftonbladet live för att se var presskonferansen var. Sedan stängde jag av och tog mig över stolarna för att komma längst fram. Det gick någon precis när jag kom fram. Jon Henrik var den sista som kom dit så med honom fick jag en selfie med. Fooers var där och skrek namn hela tiden. När det kom personal så måste man flytta på sig. Hittade Mia och bad henne komma med mig till andra sidan där det stod massa ungar och ungdomar och kollade på presskonferansen. När man blev ombedd att ta sig därifrån också var det bara att gå därifrån och ut.

http://tv.aftonbladet.se/abtv/programs/schlager2017

Mia pratade med några tjejer som skulle dra men jag sa till henne att Mathilde & Maria är utanför efterfesten och träffar kändisar. Då ville hon följa med mig. Vi träffade också Oscar Malmerengen som ville bli vän med mig på fb bara för han är vän med Mathilde. Det hände så mycket den natten. Var bara första gången med Maria till rökrutan för att kolla vilka som var där. De andra gångerna var Mathilde med Maria. Oscar & Mia var utanför in och utgången till efterfesten. Jag gick mellan rökrutan där tjejerna var där oftast och in och utgången. Oscar pratade mest med vakten Lasse. Mia blev gladast av att träffa Per Andersson.

https://www.facebook.com/Glimmans

Tomas Sekelius och Jocke mer känd som Hejainternet pratade förhoppningsvis vett i Marias huvud att hon skulle förstå att hon inte kan vara överallt där de är. Splay har flyttat och det nya stället har andra regler. Blev mest förvånad att se Linus Wahlgren där. Han stod och prata med Andreas Lundstedt. Tog ett tag innan jag frågade Linus om en bild. Då var bara Mia & Oscar där. Frågade Mia om hon kunde ta en bild och hon föreslog att ta med sin telefon och sedan skicka över till mig. Sa till Linus att första gången jag träffade honom var när han varit med i Hundtricket. Det var länge sedan tyckte han.

 

Fick också en bild med Andreas. Mia skickade bilder i misstag till Maria så jag bad henne söka upp mig på messenger och skickade dem direkt till mig. Accepterade hennes förfrågan på messenger så jag kunde ladda ner bilderna. Efter jag tagit bilder med De vet du har jag varit nyfiken på vad DJ Hunk egentligen heter. Chris Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin, DJ Hunk fick sina blåa armband som man måste ha för att kunna ta sig in på efterfesten. Kommer aldrig att glömma när den sistnämnda sa "Nu sitter den fast" till vakten när han blev insläppt. Mathilde tog mycket bilder med kändisar och andra personer med Maria. Dessutom på mig och folk också.

Publicerad 02.04.2017 kl. 01:28