Bloggposter

Robin Stjernberg var det bästa som hänt mig när allt inte gick som jag ville.

Det här hände 21 november från Helsingfors till Liljendal.

Hörde en stund på Önska innan jag ringde och berättade åt Hannes och han spelade Beautiful med Satin Circus åt mig. Sedan hade Robin Stjernberg periscope från repetionen. Fredde livestreamade medan Robin sjöng med kören. Skrev vad som hänt till Mathilde som var på tåget från Jönköping där hon också kollade på periscope. Struntade i att periscope drar så mycket data men det var det bästa som hänt den dagen. När repet var slut tog Robin tillbaka sin telefon och avslutade livestreamen. Jag gick ut för att kolla vilken buss jag skulle åka.

                      Tack Robin Stjernberg för periscope. Synd jag inte kan se dig i Sollentuna.

Kollade på matkahuoltos hemsida och såg på info att jag skulle till Järnvägstorget. Förstod det var på andra sidan så jag fick bråttom att ta mig över till andra sidan Järnvägstationen. Där var det svårt att kolla vilken buss det var. Men kollade hemsidan igen för att veta numret på bussen. Efter kollat flera rader av busshållplatser och bussar hittade jag äntligen rätt buss med två minuters marginal. Surfade på telefonen medan jag åkte buss. Framme i Nickby stod jag för att kunna ut bättre i mörkret. Framme på busstationen steg jag av och skrev sms till Jesse och fråga var han var som skrev tillbaka att han var på väg.

                      Är det inte meningen att jag ska se nåt. Jag kom försent för jag missade bussen.

Jag som inte träffat honom på några år blev konfunderad när en bil kom och stannade och jag frågade om han var Jesse. Jo, sa han efter ett tag och jag förklarade att jag inte sett honom på ett tag och inte kände igen honom. Han körde mig till Sibbo kyrka. Han gav en biljett och jag gav honom 25€. Jag gick till en dörr som var låst då kollade jag runt och hittade ett tält där folk åt mat. Ringde pappa och sa han kunde hämta mig. Han sa han kommer om 10 minuter. Sedan en kvinna som gav mig "Finska missionssällskapet. Gick in i kyrkan när det kom ut en kvinna. Där såg jag folk plockade undan efter sig. Ringde Hannes och berättade om saken.

Pappa lagade ramen åt mig. Undantagsvis matbild.

Det kom en man och fråga om jag väntade på någon. Frågade om Satin Circus gått. Jo sa han. Jag gick ut och såg pappa gående utanför. Han tyckte det var svårt att hitta när det är så mörkt. Sedan körde han hem till Liljendal. Han frågade mig lite och jag kunde inte berätta att jag just missat välgörenhetskonserten. Det tycker jag var för svårt att förklara när pappa inte är så bra på svenska och jag inte är det varken på japanska eller finska. 21 tiden var vi i Liljendal. Han undrade om jag ätit och jag sa nä. Bara smörgås. Då lagade han ramen åt mig trots han brukar lägga sig då. Efter jag ätit gick han och lägga sig. Jag surfade på telefonen på sängen medan jag hörde på Önska och Nattklubben. Somnade mitt i allt.

16.03.2016 kl. 02:38

Tre bingovinnare på två rader vann lika mycket vadera som ensam enradsvinnare.

Det här skrev jag när jag kom hem 9 februari.

Efter jag sovit länge, så på morgonen hade Yrsa bråttom redan vid 9tiden och städa. Elias skulle ha födelsedagskalas 1tiden. Jag åt frukost. Hon körde Emilia nånstans. Jag skrev sms och fråga vad jag skulle göra när hennes fråga efter lösenord. Hon svarade att jag skulle låna Elias dator. Jag hittade en Daan Jippes Hall och Fame bok utanför Elias rum som jag läste under tiden som Yrsa var borta. Hon kom tillbaka nån timme senare med mat och sånt till Elias kalas.

Hon undrade om jag ville komma till Kerava där jag kunde åka tåg som är billigare. Men jag ville inte åka för då måste jag köpa nåt att äta i Helsingfors och jag skulle säkert slösa pengar i mbar. Eftersom jag ville bli kvar ville hon jag skulle hjälpa Elias att fylla skålar och fat medan hon åker iväg och hämta Emilia. Medan han vaktade ugnen där han värmde frysta pizzor frågade om han kunde sätta på sin dator så jag kunde använda den.

Jag försökte logga in på chatten men den slängde ut mig så ofta på Explorer att jag logga in på chatten på Chrome istället. Den slängde ut mig så ofta att Magnus tröttnade på mig. Då tänkte jag att gordon kunde kopiera lite chatt åt mig på fb så jag får veta vad som händer fast jag inte är där. Yrsa kom hem med Emilia. Då har Elias fyllt bordet såg jag. Hans kompisar kom omkring 13. Jag surfade på fb medan jag hörde på vk men påminde gordon med ojämna mellanrum i chatten.

http://chat.yle.fi/xmpp/webclient/?&site=x3m&lang=sv&room=studiochatten@x3m.chat.yle.fi

Ringde och pratade med Nicke 14:57 några minuter innan jag åt kylskåpskalla makaroner och lite chips blivit över. Elias och hans kompisar har gått ut och lämnat efter sig smältande glass, kallnande pizzabitar, kex & kakor på köksbordet. 15:24 lämnade jag huset efter packat väskan. 15:39 såg jag bussen precis när jag kom över vägen för att gå till busstationen där bussen stannade utanför. Betalade 7,40€ för resan till Helsingfors. 15:45 startade bussen.

Somnade på vägen och vaknade när bussen närmade sig Kampen. Efter köat en stund vid Otto-automaten tog jag ut 20€. 16:37 lämnade jag Kampen. Såg 4T spårvagnen när jag lämnade Narinkens torg. Då fick jag bråttom och sprang. Hann precis in i spårvagnen innan den åkte vidare. Betalade med 20lappen i spårvagnen och fick 17€ tillbaka. Åt två bananer i spårvagnen och ett äppel när jag steg av vid terminalen. 17:05 när jag hört Supernova klart checkade jag in mig och gick ombord på Mariella.

Jag blev lättad att typen som fotade kryssningsresenärer, pratade med en typ och verkat fotat klart. Jag åkte fel hiss för jag trött på att vänta åka rätt hiss så jag & en typ med barnvagn & hund åkte till däck 10 innan vi åkte ner till däck 2. Lämnade min väska och jacka i hytten. Åkte upp för att kolla vad det fanns att göra. Jag har ju glömt att ta en tidning att läsa och det fanns inget jag ville köpa i cafét heller. 18 började jag lyssna på Önska.

Efter jag träffat Dan ville jag besöka x3m igen. Trodde Satin Circus skulle vara i Malmi i Helsingfors 28 mars och försökte få tag på Dan. Men han svarade inte i telefon. Jag var med på frågesporten, som började 18:30 mitt i Önska för att få omväxling. Jag gissade massa fel såg jag när den var slut. Lyssnade på önska till 19:15 då PafBingo lyckades få ihop minimiantalet 30 sålda lotter för att kunna starta. Men jag bara tittade på.

Ovanlighetens skull tror jag att tre bingovinnare på två rader vann 10€, precis lika mycket som ensamme enradsvinnare gjorde. Tredje, fjärde, femte vann enligt standard igen. Försökte utan att lyckas få tag i Dan i Önska igen. 20:00 var Ella Singers tre tjejer på Fun Club och när jag såg det gick jag därifrån. Tanken på att jag kunde sett Viktor igen om jag skulle åkt hem en dag senare och att inte Dan fortsättningsvis inte svarade i telefon fick mig att börja gråta.

Grät som tur inte så länge. Antingen kom det bra musik eller så sa Dan nåt kul. 20:45 tänkte jag se vad Mariella annat har att erbjuda på Fun Club. 21:00 var det A Tribute to Rod Stewart. Det var några svenska killar som satt bakom mig och diskuterade om honom. Dom tyckte tex han både lät och såg ut som Rod Stewart. Då tänkte jag på Tony Levis en annan Tributeartist jag sett tidigare men ville se igen men inte kan.

21:30 skulle det vara modeshow men jag gav Dan en chans till att svara i telefon men det lyckades han inte göra före 22:00 trots han sa både telefonnummer, smsnummer, webadress för att man kunde önska en låt mellan låtarna han spelade. 21:55 gav jag upp och gick och tryckte på hissknappen. Lagom till Best of the rest började öppnade hissdörren. Åkte till däck två och gick och lägga mig i hytten.

3:55 blev jag väckt av ett pipande ljud. Hann just och just somna om när det pep till 4:00 också. Hann tömma min väska för att söka efter kläder när 4:05 en typ som sa:
- Om en kvart är vi i Mariehamn.
Efter hon stängt dörren klädde jag på mig, packade väskan och åkte hiss till däck 6. Där märkte jag att telefonen laddat ur sig. Laddade den till 4:30 och packade in den i väskan. Efter nån minut fick man gå ut ur färjan.

24.03.2014 kl. 17:50

Tack vare Yrsa fick jag träffa Dan efter Sunrise Avenue-spelningen.

Det här skrev jag när jag kom hem 9 februari.

När jag och Kai lämnade Mbar gick vi till Mcdonalds för han ville äta hamburgare. Jag åt chicken mcnuggets istället. 19:00 gick vi och köa utanför Cirkus. Kön gick fort och strax var vi inne. Klämde in min jacka i min tygkasse jag fått av Anne så att Kajs jacka & väska med min väska och kasse fick vi för en Garderobsavgift som var 3€. Det var bara lite folk där men det var så tråkigt att vänta. Nån av tjejerna hade en miniiPad såg jag och andra tjejer surfade på sina smarttelefoner.

20:45 började My first band spela. Kai och endel andra typer diggade märkte jag men inte jag. 21:15 slutade det spela och jag behövde på vessan för druckigt så mycket vatten för jag var rädd att jag skulle svimma igen som jag gjorde senaste gång Sunrise Avenue spelade i Helsingfors. Såg Yrsa & Emilia och Yrsa sa hon parkerat under kampen och vi måste åka när konserten är slut för det kostar per timme att ha bilen där.

Mina spellista av videos från konserten:

http://www.youtube.com/watch?v=2Ufa3RTGI_I

http://www.youtube.com/watch?v=URPvwu3NuCE

Efter jag varit på vessan var det jobbigt att klämma sig igenom en full sal av folk som fyllts under förbandet spelade och sen Circus öppnade 19. Hittade Kai och där det var tomt för jag lämnade platsen var det två tjejer istället som inte var där tidigare. 21:45 kom Osmo Ikonen först in på scen, sen Raul, Sami, Riku och sist Samu. Som jag gissade spelades nya låtarna från Unholy Ground. Diggade inte dom lika mycket som resten av publiken.

22:45 gick Sunrise Avenue av scenen för första gången. Publiken klappade och skrek tills bandet kom tillbaka för att spela hits som Fairytale gone bad som publiken sjöng allsång till. De gick av scenen igen och publiken fortsatte tills bandet kom tillbaka för en sista gång för spela Hollywood Hills innan dom tackade för sig. Största delen av publiken gick när scendraperiet drogs framför scenen. Det var några som stod kvar vid kanten.

Setlisten jag fick ta bild på som någon lyckades få tag på.

Där på ett ställe det var lite öppet såg man en setlist så jag skrek när typer gick på scen och när en typ plockade upp den ville många ha den men bara en tjej fick tag på den. Frågade tjejen om jag fick ta en bild på den, det fick jag, visade den åt Kai. Han gick för att söka toan men hittade inte den så jag fick visa den samtidigt jag gav upp kampen att få tag i en annan setlist. Ringde medan jag väntade på Kai för att få tag i Dan. När Kai var klar och fick tag i grejerna från garderoben av samma unga kille som tog emot grejorna av honom, fick jag tag på Dan.

Fick veta att jag inte hinner dit om jag åker tåg för det är för lång väg till Ilmalaporten för Dan. Då måste jag övertala Yrsa tänkte jag. Borgåkillarna hann ju besöka Dan i studion och det hoppas jag göra också. Ringde Yrsa 23:27 och hon förklarade var hon var. Jag plockade ur min jacka, sa hejdå åt Kai, hittade hennes bil bakom Circus som hon sa. Så fort jag kom in frågade jag om hon kan hjälpa mig med en sak och ta en omväg via Böle så jag fick träffa Dan.

Kom på att Stora Smedjan heter Iso Pajala på finska så Yrsa kunde skriva in det på navigatorn som hjälpte henne hitta rätt. Jag försökte få tag på Dan men först när jag stigit ut och gick till nåt ställe där det stod Redaktionshus svarade han, 23:49. Förklarade var jag var, när man åker förbi Stora Smedjan, förbi där man kör in med bilen, där är det än gränd med det huset. Och hur jag kom dit så fort.

Mina bilder från konserten: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202166193930916.1073741871.1070866512&type=1&l=d97063c0b1

Han förklarade att jag skulle åka en bit, runda förbi en stor korsning, en massa hus och vända in till Nyhetsgatan och 200 meter in där är radiohuset där han hinner snabbt säga hej åt mig. Jag gick tillbaka till Yrsa, berättade åt henne, hon hittade rätt och parkerade på parkeringen utanför. 23:57 ringde jag igen och han sa jag skulle vänta en stund för han måste avslutade avsluta sändningen och fixa lite innan han kommer.

Yrsa kom och jag sa han kommer 0:05 för jag ville inte hon skulle tycka vi skulle vänta för länge. När SOLtyperna från grävskoporna/snöplogarna varit inne fixat/grejat med nåt & pratat med vaktmästaren klart var klockan 0:10. Ca 00:12 tror jag kom Dan äntligen ut och jag sken upp när jag såg honom. Vi kramades och han sa där jag var tidigare har flera trott att yle tar slut. Dan & Yrsa hälsade på varandra.

Jag sa jag har varit här men inte sen A-laget. Vet inte om han hörde mig för en taxi kom då och då sa han hejdå och gick in i taxin som åkte iväg. Hon frågade varför han åker taxi. Jag sa kanske han inte slipper hem med buss eller tåg. Ca 1 var vi tillbaka hemma hos Yrsa igen.

24.03.2014 kl. 17:07

Resan hem.

7 december skrev jag det här hemma:

Jag åt värmda pomfrit och köttbullar innan jag packade väskan och 15:55 var Yrsa, Elias & jag i bilen. Hon lyckades köra till Skatudden i Helsingfors på 35 minuter och strax därefter hittade vi Cporten där bilar ska checka in sig. Hon checkade in mig också så vi fick sen vänta tills kön börja röra på sig.

17tiden har hon backat in bilen i färjan med en annan som också ska till Åland. Vi gick upp till däck 4. Hjälpte henne att hitta rätt hytt. Hon hade likadan hytt som jag & kai hade på vår första kryssning tillsammans för ett bra dag sen.
Visade dom cafet & taxfree. Jag gick och kollade på Partybingo som Mariella verkar ha varje fredag där var det överaskningstävlingar och skumpa. Olli en kille med långt hår och Elina en liten tjej ville vara med i alla tävlingar och fick för det var så få frivilliga.

Var senare och hämta henne för hon skulle vilja använda nätet och det fungerar bäst däck 6 och högre men inte i hytten. Handlade själv i taxfree. Hon fick Elias övertalad att kolla runt vad som fanns på färjan på däck 7 & 8 men glömde visa spelrummet på andra sidan taxfree. Sedan åt dom på cafét innan dom skulle sova i hytten.

Efter 21 började jag lyssna på Coctail som bara jag kunde höra om jag var nära ett fönster för radiovågorna nådde inte så långt in på färjan. Min mage började kurra så jag köpte en chipspåse. Billigaste alternativet att fylla magen med. Gick omkring under låtarna för att få tiden att gå innan A tribute to Whitney Houston skulle vara 23 i Funclub. Annars skulle jag också lagt mig 21tiden.

Gick och lägga mig ca 23:45 och 3:45 blev jag väckt av ett ljud första gången. Somnade om och vaknade 4 och 4:05 löd samma ljud. 4:10 kom en typ och sa Maarianhamina. Gick till Yrsa & Elias hytt men dom var inte där förstod jag när jag lyckades hitta till bildäck och deras bil. Dom har redan kommit dit 4 och fått vänta en stund innan dörren till bildäcket öppnades.

4:30 har Yrsa kommit ut ur färjan och tack vare navigatorn lyckades hon hitta rätt väg och jag visade vilket hus jag bodde i. Dom gick och lägga sig igen och det tog tid innan pojkhundarna också gjorde desamma medan jag är vaken och avslutar här.

20.12.2013 kl. 16:27

Nöjesgalan blev ett fiasko för min del.

6 december i Nickby skrev jag det här: Men bilderna & videos insatta idag.

Gick till busstationen i för tidigt igår för jag trodde det skulle ta längre tid än jag trodde. Hann på en kvart kolla att jag fått pengar in på kontot. Tog ut 20€ så jag slapp betala åt chaffören i bussen i småmynt som jag gjorde tidigare igår. 19:05 kom den. 19:50 i Kampen. Det kom snöblandat regn i Helsingfors och jag som inte ville bli våt satt tygkassen på huvudet medan jag gick mot järnvägstationen för att hitta en hållplats spårvagn 3 skulle gå via.

Sändningen från Nöjesgalan hann börja innan jag steg på spårvagnen och jag betalade 2.80€ för att åka. :O Steg av med en massa andra men typerna gick åt olika håll så jag gick in i en R-kiosk på Stora Robertsgatan för att fråga "Missa Astoriasaali on?" Han pekade mot andra sidan gatan. Då såg jag också var Astoriasalen är.

Efter gått in, fått stämpel, visa min biljett såg jag Krippe och jag sa jag har en present åt honom. Tack, sa han och kramade mig med en arm. Lämnade in jackan och tygkassen till garderoben och gick in i salen för att se vad det fanns för folk där. Pratade med Nina Ijäs en stund. Sa hej åt några typer och gick tillbaka mot ingången för att höra på sändningen där Tommy & Kia pratade.

Mina bilder här: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201807086473454.1073741866.1070866512&type=1&l=65a37d21d5

Såg när Anne & Hannah kom och blev glad att se dom. Innan 21 hann jag också tex säga åt Olli han ser snygg ut och han tackade och tyckte det var kul att jag kom. Frågade Fredrika vad hon skulle göra men hon visste inte om hon fick berätta men lyckades övertala Jonas att vad han ska göra.

21 kom Benny Törnroos ut men blev omkullvält av Frida och två typer rullade ut Benny i en matta. Frida var Konferencier för Nöjesgalan presenterade artister och dom som delade ut priser. Janne & Ted visades i bara videoklipp där dom sa vilka som var nominerade och tackade dom som fick föregående priser.


Bilden från http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/05/har-ar-nojesgalans-alla-vinnare

Jag blev pissoffsur på mig när jag upptäckte reservbatteriet var tommare än batteriet i kameran som dog när jag filmat Satin Circus - Emma & Kaj - Heimani i skick. Clarissa & Krista sjöng också och det fick jag inte filmat. :( Tog några bilder med min telefon istället.

Efter galan var slut bjöds alla in på efterfest till Adams om man kommer dit före 23. Jag tänkte pysa iväg då jag såg Teemu. Han undrade och jag hälsat Benjamin Peltonen. Nä, sa jag du är bättre än honom. Så undrade jag vad han skulle göra nästa år. Studera sa han. Så kom Dan och tyckte jag borde sett ut sådär på kampen också.

När jag hämtade ut min jacka och tygkasse kom Janne och jag blev så glad att jag kramade honom. Han skulle söka efter Krista, han varit backstage med dom som jobbar sa han. Sen när jag tänkte lämna Astoriasalen kom Kia & Tommy ner.

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/11/se-hela-nojesgalan-pa-webben

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/06/nojesgalan-i-bilder

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/05/nojesgalans-gaster-pa-bild

Efter jag kollat att spårvagn 3 går om 16 minuter och sista bussen via Nickby till Borgå skulle gå då ringde jag och sa till Yrsa att jag inte hinner med bussen. Gick tillbaka och efter pratat med Anne som presenterade Tommi kom jag på jag hade ju Borgå busstidtabell i tygkassen jag tagit från Kampen. Hon tog en bild på Krippe och mig med min telefon och jag frågade honom om det är bara han som äter nudlar. Jo, för det mesta sa han. Du kan ge pepparkakor åt andra killarna sa jag.

Ringde och sa till Yrsa att sista bussen till Söderkulla åker 23:45. Hon försökte hitta tågtidtabeller till Kerava. Min telefon börja pipa för den hade låg batterinivå och jag slog av samtalet när Satin Circus killarna roudade allt in i bilen och skulle åka iväg. Kramade Olli och han frågade om vi ses på Baronaarena. Jo, sa jag. Krippe tackade mig igen med min kasse i handen och sa det är två veckor kvar. Olli & Axel körde iväg medan Krippe väntade på Paul.


Krippe & jag! Andra bilder från telefonen här: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201739194896207.1073741865.1070866512&type=1&l=7e0dd44daf

Jag gick in i Astoriasalen igen för sista gången kolla om nån var kvar. Jag frågade Julie om hon hörs i helgen igen. Jo, sa hon. Carina frågade mig om jag tagit bild med Benjamin Peltonen. Nä, sa jag min kamera batteri tog slut. Voi voi ändå tyckte hon synd om mig för jag inte fick bild. Isa ville till efterfesten och dom hade bråttom för kunna slippa in gratis till Adams.

När jag kom tillbaka till spårvagnhållplatsen stod det 1 minut och 3 och vart den spårvagnens ändåhållplats är. Betalade 2,80 igen och fick ett samtal hemifrån men jag avslutade det fort för jag ville inte min telefon också skulle ladda ur sig. När jag steg av vid Järnvägstationen skickade jag sms till Kai och frågade om jag kan sova över. Skickade sms till Yrsa när jag var inne och frågade vilket tåg jag skulle åka med.

Satin Circus - EMMA (Jazz version) https://www.youtube.com/watch?v=4YcjD-SgZxU

KAJ - Heimani i skick https://www.youtube.com/watch?v=b_h_XccHEmo

När jag förstod att jag skulle stiga av i Kervo då tänkte jag att jag kunde åka med tåget som skulle till Rihimäki. Skrev sms hem och skrev min telefon laddar ur sig när som helst därför skriver jag sms. Steg på det tåget som gick 23:19 och skickade sms till Kai och hem att jag åker tåg till Kervo. När jag stigit av i Kervo behövde jag inte vänta länge innan Yrsa kom och stannade framför stationen.

Hemma hos henne var det bara till att sova för appledatorn var avstängd och jag visste inte hur jag skulle få på den så jag fixade iordning madrassen så jag kunde sova där. Och på morgonen hade jag skittråkigt när jag vaknade lite före 9. Först 11tiden knäppte Yrsa på datorn. Har ätit och lyssnat på både Nöjesfredag skivråd och x3m resten av tiden.

20.12.2013 kl. 15:23

Resan till Nickby.

5 december när jag var i Nickby skrev jag såhär:

Kom i tid till terminalen. Tack vare jag sparat småmynt i somras kunde jag betala resan i incheckningen. Gick så fort jag kom först in i färjan. Efter jag lämnat väskan och jackan i hytten kollade jag vad som Gabriella hade i FunClub för midnightshow. Tribute to 70's. Gubbar som hette som Daniel som var från Las Vegas och Tony från Los Angeles. Dom andra minns jag inte.

Lyckades somna i hytten och vaknade ca 9 på morgon. Efter jag packat väskan gick jag och kollade in taxfree medan jag hörde på Succémorgon. Ringde efter jag gått ut till Janne som inte ville berätta varför han inte borde komma till Nöjesgalan. Fick sms av Kai som hade spytt och som jag inte ville bli smittad om han fått magsjuka skickade sms till Yrsa för att fråga om jag fick övernatta där. Fick göra det.

Efter man slapp ut från färjan gick jag fort igen för jag ville komma ut först och lyckades. Gick till Kampen och 11:05 skulle en buss till Borgå via Nickby gå så jag gav massa småmynt jag fick av lillasyster till chaffören. Resan kosta 7.40€.

När jag kom till Yrsa åt jag smörgås för jag inte hunnit äta tidigare. Använde en jävla sölig och långsam laptop som jag lyckades endast ta reda på var Astoriasalen ligger och hur man kommer dit och läsa dagens tweets innan den startade om sig utan att lyckas komma tillbaka till windows startsida.

Tur att Elias slutade spela Minecraft vid 14:05 när jag tänkte pysa tillbaka till Helsingfors för att använda Mbars internetdator med mina småmynt. Den här är en appledator.

20.12.2013 kl. 15:15