Bloggposter

Magnus Carlson i Så mycket bättre! Viktor Frisk Superkraft! Åkte hem med Galaxy!

Det här hände 14-15 juni från Ekenäs till Mariehamn!

Gick med Johanna till biblioteket. Upptäckte att Viktor Frisks bok Superkraft fanns där. Läste lite i slutet och det var exakt som i ljudboken jag har lyssnat på. Sa till henne att jag ville gå till en dator i tysta rummet. Hon följde med. Där var det ingen så jag visade henne några videor på youtube på Magnus Carlson hon gillade från Så mycket bättre senaste säsong. 18:01 fick jag ett sms av Micaela som har simmat klart men batteriet höll på att dö så hon ville hem och ladda. Jag ville till simhallen så att jag skulle hinna prata med henne en liten stund iallafall. Sa till Johanna var Micaela är och jag ska gå till henne. Johanna gick äntligen så jag kunde ta mig till Micaela som fortfarande var utanför simhallen pratades med sin stödperson. De sa hejdå till varandra när vi började gå därifrån.

Följde med Micaela hem. Hon lät mig komma in också. Sa att jag inte kan stanna länge för skulle till Johanna senare och hämta väskan. Micaela skulle sätta igång youtube på sin smarttv men hon märkte att hennes modem var fortfarande avstängd när det åskade någon dag tidigare. Konstigt nog funkade inte trådlösa nätverket så jag sa att vi kan kolla KAJvideor som jag filmade i Dragsvik, medan vi väntade på modemet ska funka. Hon hann se alla men fortfarande funkade inte hennes modem. Sa till henne att hon måste få den fixas så hon kan kolla på videor på youtube. Så ringde hennes telefon och jag skulle ändå gå för att jag skulle hämta min väska från Johanna. Sa hejdå och gick. När jag gick till Johanna såg hon mig igenom fönstret så hon öppnade sin dörr.

Jag packade klart och sa hejdå och gick till tågstationen där jag väntade på tåget. Köpte tågbiljett i automaten eftersom jag hade tid. 21:07 kom tåget och 21:20 var det framme i Karis. Gick och väntade på tåget. När den kom steg jag på. 21:28 avgick det. Kollade snapstory och instastory med tågets wi-fi och annat också. 22:26 var tåget framme i Helsingfors. Åkte rätt buss eftersom jag stannade vid mekonomen. Gick dit Kai bodde. Måste ringa honom så han hörde att jag var där utanför. Fick mina hörlurar jag har glömt hos honom. Gick tillbaka för att åka buss tillbaka till Kampen. Där försökte jag hålla mig sysselsatt men till slut fick jag tråkigt. Jobbigt att vänta till 2:50 då bussen går.

Dancefactory på färjan.

Bussen kom och jag gick in i bussen och fick veta att jag bokat och betalt bussbiljett till fel torsdag när busschaffören visade till mig. Förklarade att jag har glömt att kolla att det var rätt torsdag. Han var snäll så jag behövde bara betala halva priset för att åka med. Ca 2:55 lämnade bussen Kampen. Försökte sova och lyckades efter en stund. Vaknade ett antal gånger när den besökte städer. Vaknade sista gången i Åbo. Omtöcknad av för lite sömn gick jag till Tallink Silja terminalen när bussen var i busstationen i Åbo 5:45. Checkade in mig och gick sen till Viking Line terminalen. Trodde jag kunde äta köttpiråg och dricka juice men det var helt annan piråg och juice jag fick äta till frukost i cafèt.

Gick tillbaka till Tallink Silja terminalen och upp till andra våningen där man gick igenom biljettporten och väntade utanför dörrarna. 8tiden öppnades dem, då fick man gå ombord på färjan. Jag gick till Joe's bar det fanns mjuka soffor. Tänkte ladda upp bilder på insta men somnade. När jag vaknade har redan Galaxy lämnat hamnen vid 8:15. Gick till Starlight palace och lade mig och somna i en av deras soffgrupper istället. Vaknade upp senare då det var program för hela familjen på scenen. Gratis godisbingo. Hann också hämta en bingobricka. Tyvärr vann jag inget. Kollade senare på instastory och snapstory med wi-fi. Gick ner och väntade en stund innan det var dags att gå av färjan. Ca 13:45 gick jag av färjan till terminalen in i väntesalen.

25.02.2018 kl. 23:11

Dragsvik var inte så populärt! KAJ var bäst på scenen! Bilder & videor från yle x3m kvällen!

Det här hände 13-14 juni i Dragsvik & Ekenäs!

Blev förvånad att de var så få utanför Dragsvik. 6 personer och jag var där när premiärlöjtnant Mikael Isberg kom. Han berättade vad man får göra och inte göra som gäst på Nylands bridgad. När man kom till matsalen så gick han tillbaka för det såg ut som det var flera på väg som inte visste hur man kommer in. Gick och prata med flera stycken av de som jobbade på yle x3m men inte Ankka eller Lucas. Så var det kvällsmål för beväringarna. De kom in för att ta köttpiråger och pepsi/cocacola. Alla satt sig ner. Yle x3m har hänt från morgonen från matsalen och äntligen nått sin kulmen när de fick intervjua artisterna som skulle uppträda på kvällen.

KAJ Mera bilder här på länken

Sven popturnen vinnare först på scenen. Sen x3m gänget med låten Åhi ån. Ronya fick beväringarna komma och sitta precis vid scenen efter sjungit några låtar. Sist var humorgruppen KAJ på scenen. Det var lätt att filma när alla satt men när de steg upp i slutet av konserten var det svårt för alla kändes vara längre än mig. Tog bilder med flera av personerna på yle x3m på kvällen. De stack efter konserten var slut. Så när beväringarna äntligen var klara med Kevin, Axel och Jakob har alla gäster och x3mare gått förutom Ankka och andra som bara jobbar i bakgrunden. Kevin tog en selfie på mig, Axel och Jakob eftersom han hade längst hand.

Mikael Isberg kom precis lagom när jag kollade runt för att se om det är någon som kunde följa mig ut. Han verkar känna till Malax olika delar. Dessutom gillade han Ronya som han aldrig har hört förr. Gick till Johanna som såg mig igenom fönstret. Blev insläpp. Kollade snabbt igenom vad det hänt på snap och insta innan jag somnade i soffan. Vaknade tidigt av att Johanna höll på i köket. Hon åt frukost när jag steg upp. Åt sen också frukost. Hade inga planer för dagen förutom att försöka träffa Micaela som jag skrivit sms till flera gånger under dagen med förhoppningar att hinna träffa henne innan jag ska hem.

Följde med Johanna en bit på väg och sen när vi kom till Fixhuset frågade hon om jag ville komma med in. Upptäckte hur många bekanta ansikten och personer jag såg där som jag gick med från speciallinjen på Sydväst men numera Axxell. Ville inte störa dem i deras arbete så jag sa till Johanna jag går till biblioteket och läsa en bok istället. Gick via lekparken mot Knipan och ta bilder. Sen förbi Bossa Nova upp till biblioteket där jag läste Bert och familjefejden. Hann läsa klart innan Johanna ringde igen och sa hon var klar. Gick till henne och värmde plättar precis som gårdagen. Sen ville jag tillbaka till biblioteket för jag har nyligen upptäckt datorerna som jag ville skriva på. Tyvärr ville Johanna med till biblioteket.

Kom ti byin https://www.instagram.com/p/BWxylPLjyxW/
Heinami i skick https://www.instagram.com/p/BWx0lrVjnsI/
Vägg i vägg https://www.instagram.com/p/BWx2nJnjnMR/
Taco Hej https://www.instagram.com/p/BWx5CifDT3O/
Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nå https://www.instagram.com/p/BWx7Z79jyj7/
Pa to ta nå kako https://www.instagram.com/p/BWx9xHhD7QS/

24.02.2018 kl. 23:56

Åkte för tidigt till Dragsvik! Läste Berts fejsbok i Ekenäs! The Rasmus videor!

Det här hände 12-13 juni från Helsingfors till Ekenäs!

Tog av engångsregnrocken jag haft under dagen och slängde den. Gick till Kampen. Chattade med Kai, till exempel:
18:10 18:17, 160. 53 plattform
Skickade en bild
18:11 ta den
18:17 Den stannar i järvisilta
Gick på bussen. Åkte med den och funderade vad kännetecknet var.
18:23 Joo den gör det
18:25 Bra
18:26 auto milano skylten
18:27 Mekano
18:27 Joo mekanomen

https://www.mekonomen.se/

Tog bild på skylten och gick av bussen. Gick till boendet och skrev att Kai skulle komma ut och han kom ut och släppte in mig. Åt lite frukt och smörgås Kai hämtade från kvällsmålet. Lånade datorn en stund. Sen tyckte jag att jag borde sova tidigt för att jag ville åka till Ekenäs tidigt. Tog en stund för Kai kollade sport och så jag kollade stories. Somnade sen när Kai slutade kolla på tvn. Vaknade tidigt för ville till Ekenäs så fort som möjligt. Det var dumt val. Gick till busshållplatsen. Åkte buss till Kampen och gick till Järnvägstationen. Köpte en biljett i automaten. Sökte efter plattformen och hittade den till slut. Gick in i tåget. 6:27 avgick den mot Åbo. Kollade mest instastory och snapstory. Gick av i Karis 7:24. Gick till tåget mot Hangö. 7:30 avgick tåget. 7:40 var tåget i Dragsvik så jag testade stiga av där.

https://issuu.com/smocka/docs/tidningen15.02.2012

Kollade google maps för att hitta rätt. Kom upp varningskylt om militärområdet bakom ett höghus så jag gick aldrig och kollade vart skogsvägen ledde utan gick tillbaka till gatan. Gick längs med tills jag kom till en port. Efter gått förbi den såg jag en bemannad port som jag endast såg på håll för ville inte gå dit utan att ha ett ärende. Blev hungrig lite senare på morgonen så jag gick mot Ekenäs Centrum enligt google maps och hittade Supermarket Popsi. Köpte bananer och körsbärstomater. Blev sittande på en avsats mot en gräsmatta mellan de båda portarna och åt banan och körsbärstomaterna när jag gått tillbaka till Dragsvik.

Dan Grankvist

Helt plötsligt såg jag Dan Granqvist & Lukas Dahlström med en okänd enligt mig kille. Gick och prata med Dan och kramades. Han visste inte när insläppet var. De gick in på området efter pratat med vakten. Efter 10 chattade jag med Pernilla på snapchat och förstod att insläppet är 19 och då först får man gå in på Nylands bridgads området. Då orkade jag inte vänta utanför mera utan gick till biblioteket i Ekenäs och läste igenom Berts fejsbok. Skrattade så jag grät flera gånger. Johanna ringde när hon har slutat att jobba. Gick till henne. Sen handlade vi. Sen tillbaka och åt plättar. Berättade vad jag skulle göra till henne och hon berättade vad hon skulle göra. Så gick jag till Dragsvik.

Guilty https://www.youtube.com/watch?v=73gPaVkrLmM
First time of my life https://www.youtube.com/watch?v=20cYQb0hs-g
Liquid https://www.youtube.com/watch?v=T0MBI2YT6rc
Paradise https://www.youtube.com/watch?v=PkfB5hwaJvE
Livin in the world without you https://www.youtube.com/watch?v=TW1hdZf0sZk
F-F-F-Falling https://www.youtube.com/watch?v=4qepTToI-TA
Sail Away https://www.youtube.com/watch?v=fo4hoKXYPo8
In the shadows https://www.youtube.com/watch?v=GxBg-amizGw

23.02.2018 kl. 23:49

Visade bilder och videor till Micaela! Åt inte på Korvgörans! Åkte hem med Grace

Det här hände 12 augusti från Ekenäs till Långnäs!

Jag och Micaela gick till tågstationen medan jag visade åt henne video från Samir och Viktor för det var senast jag kollade. Sedan satte jag på spotify och några välbekanta låtar enligt henne och visade bilder samtidigt. Det tycker hon kändes konstigt att se bilder som inte hörde till den artisten vars musik hon hörde på. 17:45 måste hon gå för hon skulle till simhallen. Sa hejdå åt henne och kollade vad Korvgörans har att erbjuda. Tänkte jag äter hellre vad jag fått från Terttu i Hangö. Hon har gjort smörgåsar och Tori har gett mig trip och apelsinläsk. Åkte med tåget till Karis.

18:32 åkte jag till Åbo hamn. Kollade igenom snapchat storys på tåget. Åt smörgåsar och drack tripen innan tåget var i Åbo hamn. 19:39 Gick till Viking line terminalen och checkade in. Sen var det bara att vänta på att man ska slippa in på färjan. Det kom en shoppninghost, en lekvärd och Ville Viking som presenterade vad som finns på Grace och kryssningsprogrammet kunde man hämta i infot. Sedan gick de in. Därefter fick man gå ombord. Jag som slapp in först gick via femte däck trots det vore lättare åka rullband till däck 6 istället. Gick upp till däck 10 för att kunna se ner på folket.

Ringde som jag brukar till Hannes Björkqvist i X3M-Kväll och berättade vad jag har gjort. 20:55 lämnade Grace hamnen. Jag gick in och lämnade in väskan i bagagerummet och plockade ut tidningar och laddare och gick och sitta vid däck 9 för att kolla på utsikten och läsa sedan tidningar. Gick till däck 10 för att lyssna på trubaduren en stund efter jag har ätit mat på cafét. När han var klar inför kvällen och gick så tyckte jag att jag går till däck 9 och ladda telefonen så jag kunde använda den sedan igen. Efter läst en stund var det äntligen dags att gå ner till däck 5 där man skulle gå av färjan. 1:05 var färjan framme i Långnäs. Gick inte ut först men det gjorde inget jag inte kom fram först heller.

28.11.2016 kl. 01:51

En av det bästa som finns är att åka båt och gå på holmarna i Hangö skärgård! Träffade Micaela!

Det här hände 12 augusti från Hangö till Ekenäs!

Vaknade 8tiden den här gången. Somnade om och steg upp 9tiden. Då hade Tori & Terttu gått och vila efter de ätit frukost. Tänkte ta fram åt mig själv men Tori märkte mig och tog fram allting. Efter frukosten tänkte han åka ut och hämta upp nätet. Mia ville komma med. Så vi var tre som cyklade till hamnen den här gången. Hon tog hundarna Lara och Bella med. Först var vi med båten till Algrunnorna. Där Mia funderade om hon skulle simma där eller ej men vi åkte till Ankarön istället där simmade hon.

Ankarön

Jag snappade på båda holmarna. Fixade Layout på de bilderna innan jag laddade upp till IG. Sedan var det dags att åka tillbaka med båten till hamnen. Mia cyklade med Bella och Tori cyklade med Lara. Jag cyklade efter. Eftersom jag skulle möta Micaela 16:01 på tågstationen i Ekenäs hade jag bråttom och hann bara äta lunch och packa väskan trots Mias dator är ledig. Trots jag tyckte jag gick tidigt så trodde biljettautomaten jag skulle ta nästa tur som är 18:04 i Ekenäs men eftersom det inte är någon konduktör på tågen så gjorde det inget.

Algrunnorna

När jag steg av i Ekenäs såg jag att automaten fortfarande var sönder. Såg Micaela som ville vi skulle gå genast till Niska. Jag sa att jag nyligen har ätit så jag är inte hungrig men om vi går en stund så blir jag hungrigare på vägen. Vi gick bara till minigolfbanan där Micaela frågade hur länge det är öppet ännu på sommaren. Jag var fortfarande inte hungrig när vi kom till Niska och när jag såg hur dyra plåtbröden "åländska pizzor" var så bestämde jag mig att äta senare.

http://pubniska.com/ http://www.finerestaurantfinder.com/restaurant/981424801890934/Pub+Niska+Eken%C3%A4s

Pratade med Micaela trots aviseringarna avbröt samtalet ibland så jag kollade upp varför telefonen vibrerar. Visade också åt henne vad som hänt. När jag såg hur pizzan såg ut tyckte jag den var stor och tjock och jag trodde jag inte skulle orka äta en sådan pizza. Micaela orkade äta just och just sådan pizza.

27.11.2016 kl. 01:51

Hälsade på Håkan ena dagen, Tjurre och Anita andra dagen och tillslut till Hangö

Det här hände 9-10 augusti i Ekenäs!

Åt plättar hos Johanna. Berättade åt henne att jag ska träffa en chattkompis när jag en gång skull är i Ekenäs. Efter en stund pratade om honom gick hon med på det om jag kommer tillbaka till Allsång på skansen börjar. 20:13 svarade Håkan tillbaka åt mig på messenger och såg till att jag hittade rätt. Var en stund och pratade med honom medan OS var på tvn och jag bad honom om att låna hans wifi så jag kan kolla snapchat för att jag inte har kollat andras storys på hela dagen. Han fixade ett nytt wifinätverk som jag kunde använda då jag var där. Det tog tid men tillslut när han gjorde så man kunde se hans trådlösa nätverk som jag kunde skriva in det nya lösenord så jag kunde använda det.

http://www.svtplay.se/klipp/9868418/det-basta-ur-allsang-pa-skansen-2016-program-7

När jag kollat klart visade jag lite bilder åt honom innan jag måste gå för klockan var redan ca 21:20. Tackade för att jag fick använda wi-fi och gick till Johanna som såg på Allsång på Skansen. Visade sedan åt henne en video från dagens sista spelning av Sås och Kopp där Nina och några andra hon kände igen från boende sjöng med barnen Kottar i karburatorn. Visade också Samir & Viktor från Barnens allsång åt henne. Hon ville också höra Fick Feeling men jag spelade upp från spotify för att de inte sjöng den på Barnens Allsång. Sedan var det dags att sova tyckte hon. Jag tänkte det är lika bra det. Tog tid att somna men jag gjorde det tillslut.

När jag vaknade jag på morgonen lyssnade jag på Succémorgon. Stängde av alarmet och surfade en stund på telefonen tills Johanna vaknade. Vi åt frukost. Jag ringde och fick tag i Janne Grönroos för att säga att jag är i Ekenäs. Tyvärr fick han något att göra mitt i samtalet så jag frågade om jag kunde prata med honom imorgon istället. Det gick bra. Efter vi lyssnat på sommarpratarna visade jag åt henne bilder på var jag har varit i ungefär ett år i telefonen. Spelade upp också några videoklipp från till exempel Pride Park. Sedan ringde Johannas mamma och frågade när och om hon ville äta lunch. Packade väskan och sa åt henne när hon pratat klart att jag skulle gå och se om jag hittar Tjurre som hon sa har flyttat hem igen.

http://arenan.yle.fi/radio

Gick över åsen och genom en gravgård innan jag hittade stora vägen och också huset där Anita & Tjurre bor med sina barn. Deras yngsta var hemma med honom. Medan vi talade kom Anita också hem. Hon satte igång en laptop först och ladda som jag fick använda. Synd deras wifi var så dåligt att arenan funkade bara ibland att lyssna på. Så jag måste höra på Stiftelsen i Radio X3M istället. Tjurres barn dök upp när det matdags, Anitas också. När vi har ätit gick de åt skilda håll igen. Bestämde jag mig jag ska skulle åka med det tåget som gick 18:52. Så jag fick sluta skriva när det var dags att gå iväg till tågstationen. Där kunde man inte köpa tågbiljett för biljettmaskinen var sönder.

25.11.2016 kl. 02:35

Sås och Kopp har jag hört live säkert i årtionden och i radion nåt årtionde tillbaka! Youtubevideor!

Det här hände 9 augusti i Ekenäs!

Efter Johanna har ätit så gick vi hem. Jag gick till butiken och köpte plättar och mjölk. Hann inte äta många innan hon sa vi måste gå för att hinna till Café Gamla Stan. 14:00 skulle Sås och Kopp sjunga men först skulle Bosse tala lite om lotteriet och det är tack vare pengarna man får in på det som de har råd att ha artister på plats. Efter Sås och Kopp har sjungit och lotteriet har varit ville jag hem till henne och hämta ut pengar för att köpa en skiva och delta i lotteriet. Men Johanna visade mig en automat där jag tog ut 20€. Sen ville jag till butiken brevid för jag var hungrig.

Hittade Snellman bacon, dessutom köpte jag också en banan och en smoothie innan jag kom ut. När vi var på väg tillbaka till Cafe gamla stan så hittade Johanna en bekant som hon pratade med medan jag åt bacon. När jag druckit upp smoothien sa jag att jag går själv om hon inte kommer med. Så kom hon med. 16:00 var nästa tillfälle med nytt gäng med folk som skulle se Sås & Kopp och delta i lotteriet. Jag fick inte tag i någon som sålde lotter. Filmade lite med snapchat. Fick tag på Håkan på messenger som svarade mitt i 16:13 att jag kunde komma efter 19:30.

http://www.sasokopp.fi/

Därefter ville Johanna hem för hon ville inte träffa de på boende som skulle på 18:00 sista tillfället. Jag följde med henne hem och sedan gick jag tillbaka och höll på att gå vilse men google maps räddade mig och jag hittade rätt. Den här gången fick jag tag i ett lotteriblock men det kom aldrig någon och hämta den. Antingen skrev jag för långsamt eller skrev på för många lotter. Filmade lite av låtarna med instastory. När Sås & Kopp var klara gick jag och prata lite med Pasi Hiitola som var en av dem.

Peik Stenberg har plockat fram skivor om någon ville köpa något var den andra. Fick veta till exempel att Pasi hade sin dotter med och Peik har nyligen fått ett barnbarn. Pasi sa åt mig att de kommer till Mariehamn i december med Robin hund & hans glada orkester men han vet inte när. Det visste inte Peik heller. Berättade att jag hört på Radio Fnatt när jag flyttade till Åland. Peik sa han varit på skärgårdskommunerna till och med på Sottunga. Det var en trevlig liten by tyckte han men det är för långt borta att bo där. Fick vänta tills de roadat klart innan jag fick en bild med både två. Kramade de hejdå och gick hem till Johanna.

Trampolin https://www.youtube.com/watch?v=--MtowfOzQw
Traktor Alban https://www.youtube.com/watch?v=1W00KTTvVMA
Aadi dulian https://www.youtube.com/watch?v=1gu1OMDhLh4
abcd https://www.youtube.com/watch?v=L9Q41CHOF-8
Plättar https://www.youtube.com/watch?v=MGIAWO05Lc4
Vi slår på trumman för östersjön https://www.youtube.com/watch?v=9Gp1xMVGKKY
Chili con carne https://www.youtube.com/watch?v=VaoRUmdYQlw

24.11.2016 kl. 02:16

Sa fel åt konduktören för att jag pratade i telefonen. Jag skulle till Ekenäs.

Det här hände 8-9 augusti från Mariehamn till Ekenäs!

Checkade in i terminalen 14:15. Sade att det var sådan trafik på vägarna. Du hinner sa tjejen i incheckningen. Gick och köade för att komma ombord på Grace medan jag såg passagerare komma från Amorella därefter Grace innan jag och resten av passagerna slapp in på färjan. Lämnade in väskan i bagagerummet. Hörde på Stiftelsen med Emil & Simon Karlsson som kallas för Simppis och Kalle. Läste tidningar framför stora glasväggen tills jag blev hungrig och tog åt mig så mycket torsk och potatis att jag blev så mätt att jag inte orkade äta något på hela kvällen.

Struntade i allt program och fortsatte läsa efter jag har ätit också. Hämtade väskan i bagagerummet och väntade med folk att Grace skulle vara framme i Åbo hamn. När grindarna öppnades var det bara att gå ut så fort som möjligt. Eftersom jag var mätt gick jag direkt till tågperrongen och väntade på Helsingforståget som var försenat. Tammerforståget kom och gick som vanligt. När tåget äntligen kom stod det en stund innan det startade mot Helsingfors. 20:50 var tåget äntligen i Åbo så då startade det genast folk har stigit på. Framme i Karis var det bara att gå till Hangötåget som väntade på oss som åkt från Åbo.

När jag stigit av Hangötåget i Ekenäs gick jag lite fel. Johanna ringde åt mig annars skulle jag inte minnas var hon bor. Hittade hennes hus och trappa där jag måste ringa till henne för att öppna dörren. Vi kollade på Lotta på Liseberg på tv4. Därefter kollade vi något nyhetsprogram som hade debatt med två personer på olika sidor som jag tyckte var dödstråkigt. Plötsligt somnade hon och sedan kom ett intressant program om de första videos påverkan på mtv då hon vaknade och ville stänga av tvn men jag ville se vidare. Så hon lät mig vara och gick och lägga sig. Jag stängde av tvn när det var slut och lade mig också och sova.

Vaknade av min telefon 7tiden och somnade om och vaknade 8tiden och började lyssna på Succèmorgon i min telefons radio. 9tiden vaknade Johanna och frågade vad jag ville äta till morgonmål och om det duger med yoghurt och te. Yoghurt är bra men dricker te med honung. Du kanske vill bara ha honungsvatten undrade hon. Gärna sa jag. Hon plockade fram förutom det också rågbröd och pålägg. När vi har ätit klart lyssnade vi på Sommarprat innan vi gick ut och gå i Ekenäs. Vi var utanför Knipan och vända sedan till Bossanova där Johanna ville äta lunch för hon var hungrig. Inte jag och dessutom tyckte jag 13€ var dyrt för förrättsbuffe, huvudrätt och efterrätt.

23.11.2016 kl. 01:44

Lånade ointressanta böcker. Köpte biljett i tåget eftersom biljettautomaten inte funkade.

Det här hände 9-10 juni från Ekenäs till Böle!

Sa hejdå åt Johanna och hon sa jag skulle komma tillbaka i Juli men säg till i längre i förväg att hon är hemma när jag kommer. Lovade det. Upptäckte det var så kort väg till tågstationen att jag hann köpa i biljettautomaten och ringa till Hannes i X3M-kväll innan tåget kom. 18:52 åkt tåget från Ekenäs. 19:19 i Hangö. Gick till Tori och Terttu. De höll på att äta middag när jag kom. Efter jag ätit höll jag på att kolla vilket tåg jag ska åka så jag hinner till biblioteket också på morgonen. Skrek till när jag såg att på fredagar är biblioteket öppen redan vid 9. Ringde till pappa som svarade. Han ville jag skulle åka buss till Liljendal men jag ville till Borgå bibliotek men för då måste jag komma före 17 tyckte pappa men jag tror inte jag skulle lämna Helsingfors före 17.Sa att jag skriver sms när jag åker buss.

http://www.hanko.fi/sv/tjanster/bibliotek
http://www.borga.fi/bibliotek
http://www.loviisa.fi/sv/service/bibliotek/bibliotekenilovisa/liljendalnarbibliote

Kollade google och upptäckte att Borgå bibliotek stänger 17 på sommaren och Liljendal redan 15. 19:34 skickade jag sms till pappa. Efter jag kollat när bussar går skickade jag en busstid. 19:40 fick jag svar av pappa. När Mia kom hem förklarade jag att jag måste ha en bok om jag reser till pappa. Ta några tidningar med sa hon eller så låna en bok av henne. Vad läser du? Fantasy som Harry Potter och Sagan om ringen sa jag. Så hämtade hon ner några böcker jag tyckte var ointressanta när jag kollade igenom baksidan. Fick låna datorn en stund innan hon skulle sova. Tyvärr för tidigt tyckte jag att jag måste lämna datorn och gå ner. Tori & Terttu kollade på tvn när jag kom ner och jag kollade lite twitter och FB medan jag väntade på att de skulle se på tv klart. Därefter var det bara att bädda ut på soffan och sova.

Källa:

Vaknade 6 igen. Den här gången tänkte jag sätta mig upp i soffan så jag inte somnar om. Hörde på Succémorgon. Gick och dushade före Elduello som Janne Grönroos förlorade. Därefter frukost och sen cyklade jag till biblioteket för att kolla snapchat medan jag använde wifi. Cyklade tillbaka till Tori & Terttu. Åt värmd siskonkorvsoppa och fattiga riddare. Packade väskan och fick födelsedagspengar innan jag gick ca 11:20 till tågstationen. Förstod inte varför det inte det gick att välja till Helsingfors efter några gånger gav jag upp och valde bara till Karis. 6€ blev det. 11:40 startade tåget från Hangö. 12:20 i Karis. Där av det kö till biljettautomaten men det funkade inte där heller.

http://arenan.yle.fi/radio
http://arenan.yle.fi/tv

Förstod sedan när tåget kom och man steg på att det var fullt så jag blev stående i ändan av andra våningen med två andra kvinnor. Varav den ena som också skulle till Böle förstod jag när konduktören kom och tog betalt av de som inte har biljett. 12:28 från Karis - 13:17 till Böle stod det på biljetten som kostade 11€. Kollade snapchat och insta med Intercitytågets wifi. Tyckte resan gick fort. Gick av och kollade på när nästa till Flygplatsen går för den går via Ilmala. Steg på och steg av i Ilmala. Hittade lätt studiohuset. Där inne väntade publik till På resande not. Har lyssnat på Skivrådet i Nöjesfredag och deltagit med att kommentera Vegas FBsida. Dessutom skrivit med Affe & Gordon på messenger.

03.10.2016 kl. 01:30

Bilder från Hangö! Träffade Johanna och vi gick runt i Ekenäs!

Det här hände 9 juni från Hangö till Ekenäs!

Vaknade 6 men somnade om efter stängt av istället för trycka på snooze och vaknade ca 7:30. Tänkte jag kunde gå och äta frukost genast när jag ändå missat en del av Succémorgon jag tänkte höra på. Efter frukosten läste jag lite på Husis tills Mia kom ner och äta. Frågade om jag kan låna datorn. Fick det. Var och skriva på datorn medan jag hörde på Supernova tills det var dags att äta lunch med efterrätt. Ångrar att jag inte snappade maten också. Cyklade till biblioteket och kollade snapchat med wifi. Vill inte använda upp min kvot så fort därför kollar jag på ställen med wifi. Därefter bråttom till tåget igen. Köpte biljett i automaten. 13:40 åkte tåget från Hangö. 14:06 i Ekenäs. Igen tid att snappa runt i Ekenäs.

http://www.hanko.fi/sv/tjanster/bibliotek
http://www.kotipizza.fi/fi

Sedan kolla jag var Dagtek fanns. Ca lite över 15 ringde Johanna till min gamla telefon. Om hon skulle ringt till nya skulle den sparat tiden. Hon sa hon var på Flemmingsgatan i det oranga huset. Jag sa jag var nu på Kungsgatan. Hon sa hon kommer dit. Men dum som jag var tänkte jag att jag går till Fremmingsgatan. Så när hon var på Kungsgatan var jag inte där mera. När hon nådde torget så gick jag tillbaka och mötte henne där. Hon har bara ätit soppa så hon var hungrig. Sa jag också ätit soppa men var mätt. Minns att jag ätit siskonkorvsoppa med fattiga riddare och dagen före korvsås och potatis. Hon ville äta pizza så vi gick till Kotipizza och hon åt nån pizza med champinjoner i.

Vi gick omkring och pratade. Vi kom och prata om glass så vi gick till Pappagallo för att hon kände tjejen som var i kiosken. Valde mango och hon valde lakrits. Efter lite funderande betalade hon båda glassarna. Vi åt dem sittande för hon inte orkade gå och äta. När vi båda ätit färdigt pratade hon med tjejen i kiosken innan vi gick vidare. Vi gick till orange huset på Flemingsgatan där Johanna har jobbat. Hon pratade om mig till alla som kom ut eller in dit. Blev hungrig och ville ha bacon. Men kan klara mig tills jag kommer till Hangö om jag åker tidigare tåg sa jag. Så vi bestämde oss för det. Vi gick vidare efter suttit utanför och värmt oss i solskenet vid väggen där det inte blåste.

https://www.facebook.com/PappagalloEkenas/
http://www.korvgorans.fi/ekenas/

Vi nådde S-market där utanför såldes det jordgubbar. Men trots jag älskar jordgubbar gick vi förbi och över järnvägsbron till Formis för jag ville kolla i Gigantti. 17:55 kom vi in och 18:00 stängde det men hann kolla på sånt jag ville ha men inte hade råd för jag sätter pengar på annat istället. Vi gick ut och jag ville till Korvgörans men hon tyckte vi inte vi skulle dit om vi inte ska äta något. Då gick vi vidare. Sa vi kan gå till Supermarket men då sa hon att då går hon hem efteråt. Okej sa jag. Hittade nötter i lösvikt i godishyllan och hon blev förvånad att jag ville ha nötter och inte godis. Det var så långsam kö för att folk handlade så mycket. Men tillslut kom vi igenom och jag fick bråttom iväg.

http://www.gigantti.fi/INTERSHOP/web/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewStoreFinder-Start?mapStore=FkIKeQuvx3wAAAEoTbM7Uj8o

02.10.2016 kl. 02:00