Bloggposter

Alexander Rybak i Ingå.

Det här skrev jag i Ekenäs 1 februari. Men bilder och videos insatta idag.

Jag fick skjuts efter jag ätit spenatplättar och karelska piråger av Tjurre & Anita som skulle till Helsingfors. Vi startade 15:15 så jag trodde jag skulle vara försenad men nä, var redan på Torpmalmsvägen en halvtimme senare. Gick från Kanonvägen där jag blev avsläppt till Ingå Aktia Arena. Det var fullt med folk där. Hittade en plats på ena av ändorna på bänkarna i mitten. Trodde det var bra plats men det tyckte inte min kamera. Det blev skitdåliga bilder pga ljuset var så svagt.

https://www.facebook.com/events/672173142793353/
Men Susan Sonntag show var helt makalöst fantastiskt. Hon blandade egna låtar med andras låtar och dessutom varvades med gäster som Emilia Ekström, Alexander Rybak, Tomas Ledin. Det började 16 och hade paus 17-17:30 och slutade 18:30. I pausen gick jag omkring efter jag köpt mockaruta & dricka. Efter showen var slut hade jag inte tid att fråga nån typ om jag skulle kunnat fått en bild med Alexander. Hade ingen aning varken hur lång tid det tar till tågstationen och hur jag hittar dit.

Biljetten jag köpte i Ekenäs-market.

När Torpmalmsvägen var slut kollade jag bara åt vänster och höger och inte rakt fram. Hann gå längs med Västerkvarnsvägen en bit och en sidoväg innan jag förstod det var fel väg. Vände tillbaka och hittade faktiskt lilla Kvarnbackavägen mitt emot Torpmalmsvägen ca 10 minuter innan tåget skulle passa Ingå tågstation. Såg Y-tåget stanna precis när jag gått under tunneln. Sprang mot tåget som faktiskt väntade på att starta först jag kommit in i tåget.

Mina spellista av videos från konserten: http://www.youtube.com/playlist?list=PLibWh68uxSVG9h1ktCvUgJyb0h4-nOGN_

Köpte biljett till Kyrkslätt. När tåget var i Sjundeå fick det för sig att gå sönder. Efter en timme kom det reperatörer som fixade tåget på en kvart. Fick mellanmålsersättningen på 7€ som kunde endast användas i tåget, stationscafér och R-kiosker. Steg av i Kyrkslätt när Y-tåget äntligen kom dit och fick vänta bara 15 minuter på Kyrkslätts tågstation innan Åbotåget kom. Köpte biljett Kyrkslätt-Ekenäs i automat som bara tog emot kort med chipkort.

Mina bilder från konserten: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202182589260789.1073741872.1070866512&type=1&l=04bfe0fc9e

Steg på tåget, såg Minibistovagnen i sista vagnen. "Frukost" kostade 6,90€ så jag använde mellanmålsersättningen till den. "Frukost" bestod av kaffe/te, ostrågbröd, apelsinjuice/källvatten,fruktsallad. Skönt att bli mätt igen av att äta bröd & fruktsallad och dricka te. Framme i Karis steg jag ut och gick till Hangötåget. 22:10 startade det och jag hörde sista bidraget i UMK som X3M sänt i en timme redan. Framme i Ekenäs gick jag till Tjurre & Anitas hus.

Hann lagom sätta på datorn när juryn i UMK röstade. Som jag trodde vann Juryns favorit. Har ingen aning om Softengine också var publikens favorit för det bara sades efter både juryn & publiken röstat vilken artist/band som vann.

21.02.2014 kl. 09:15