Bloggposter

Var till Eskilstuna för att köpa plancher för jag hittade inte dem i Huddinge!

Det här hände 7-8 juli från Stockholm till Eskilstuna!

Gick ut från Slussens tunnelbanastation och igenom gången jag lärt mig hur man kommer till Södra Mälarstrand. Gick till Red Boat. Där checkade jag in mig. Jag betalade 310 kronor. Verkar vara smart att boka på morgonen tror jag att jag gjorde. Fick gå till Ran, den vita båten kallar jag den. Tyvärr funkar varken nätet eller radion någo vidare. Gick och lägga mig ca 1 på natten. Vaknade 8 på morgonen. Hade inte bråttom alls. Gick och äta frukost därefter packade väskan och gick till Centralstationen. Om jag skulle startat en stund tidigare skulle jag hinna med tåget till Södertälje som avgick när jag kom dit. Istället fick jag bestämma mig om jag skulle till Huddinge eller inte.

Lovade Cristel att jag skulle åka till Eskilstuna.

Tänkte jag har ju tid så jag frågade hur man kom till spåret och jag hittade rätt. Det behövdes tre kuponger men jag brukar bara dra två som är min standardresa. Steg av i Huddinge där det regnade. Frågade i en butik och visade adressen till Artizen. Hon sa det är gamla Gallerix och visade och berättade med handen. Väntade till klockan blev 10 på Mcdonalds och laddade telefonen. Sen gick jag omkring och tittade och frågade om det finns flera plancher/posters än dem som var i ställningen. Nä, det var allt de hade. Gick tillbaka till stationen. Tur regnade inte det så hårt att min tröja tålde den korta sträcken i Huddinge centrum. Tillbaka med ett tåg till Centralstationen i Stockholm.

Tack vare Cristel är jag i Eskilstuna.

Där hade jag 6 minuter innan tåget via Eskilstuna skulle avgå. Hann köpa i en biljettautomat. Det gick fort. Dessutom fort att hitta efter frågat igen. Kom precis in med nån minuts marginal in i tåget. 10:37 startade det. Bra nät i tåget så jag kollade lite instagram. Framme i Eskilstuna 11:45 var det dags att fråga hur man hittar till Tuna Park som jag skrivit DM åt Moa om. Det går buss till Hemlaås som Moa skrev. Köpte två biljetter till lokaltrafiken och gick ut och vänta en stund på bussen. Det kom en typ in på bussen som också skulle till Tuna Park som fråga efter närmare hållplats när bussen stannade på ett ställe. Det fanns. Tur det så kunde man springa in i köpcentret.

Hittade det Cristel ville ha.

Fick veta hon skulle ha två av varje så fyra posters. Köpte dem och hon tackade mig. Laddade telefonen när jag hittade ett uttag i en vägg. Sen dags att gå ut och springa undan regnet till hållplatsen och väntade 10 minuter på bussen. Tur för tjejen som satt när jag kom att bussen tog betalkort också. Jag satte min biljett i en automat och den kom ut igen. Märkte framme i tågstationen att inget uttag på väggen var igång för lampan lyste inte. Typiskt Kai att skriva på messenger när han inte skulle göra det. Bad honom skriva senare men han fortsatte. Tur slutade han innan telefonen ladda ur sig. Köpte en biljett till tåget mot Stockholm.

Dags att åka tillbaka.

21.10.2015 kl. 01:03

Ingen Ordkrusidull fest för mig

Det här skrev jag när jag kom hem 17 mars.

Jag kom till terminalen till 7:30. Checkade in mig, gick ombord på Rosella, åt frukost i buffen. Gick och sova i vilorummet. Tog lite tid att somna för det kom hela tiden typer in dit. Framme i Kapellskär gick jag ut ur färjan och kom först till bussen utanför terminalen. Försökte få sömn under bussresan också. Ca 10:25 var bussen i Cityterminalen.

Gick till Kjell & Company och köpte batteri & minne till sonykameran som jag borde haft tidigare. Gick tillbaka i Cityterminalen och tänkte åka till Huddinge istället för att vara på internetdator i Citybutiken. Dumt beslut som jag ångrar. Jag åkte pendeltåget mot Södertälje Centrum. Steg av i Huddinge. Hittade Folkets hus tack vare en karta över Huddinge Centrum.

Där var det en massa tjejer där. Fick veta det ryms 150 personer och först släpptes barn in som ska läsa dikter. Och senare såna som skulle se på barnen. Det skedde 13:45. Gick och kollade i teknikmagasinet för att ha nåt att göra. Samma i BR eller vad leksaksbutiken heter där. Sist gick jag till ett cafe för att vila fötterna tills 13:45 Då var kö jättestor som bestod av föräldrar & barn. Bara en del kom in.

När en del inte orka vänta om det släpps in flera eller inte gick jag också därifrån för jag ville ju bara se Oscar Zia inte barn som läser dikter. Gick till cafet igen och sitta en stund. 14:50 var det mest ungdomar där utanför. Undrar om jag skulle veta om dörren var öppen på andra sidan om jag skulle gått dit då. Ca 15:35 sa nån det och alla fans som stått utanför sprang runt in, igenom dörren och gjorde en lång kö till signeringsbordet där Oscar Zia stod.

Oscar Zia tar en bild men filmar istället.

http://www.youtube.com/watch?v=4Gs_UOzI7-Y

Oscar Zia ändrar inställningen på kameran.

http://www.youtube.com/watch?v=xVzARD0Z5ww

När jag kom fram till Oscar Zia bad jag honom ta en bild och han lyckades filma i misstag för jag glömt filmingsläge på. Ett gäng tjejer stod på andra sidan bordet och när kön var slut bad en typ på andra sidan att alla som ska ha en autograf ställer sig i kön men om man redan fått ska man gå ut. När jag kom fram till Oscar igen:
- Jag vill ha en autograf till min kompis i Finland.
- Finland?
- Jo, du har fans i Finland också.

Vi blev utslängda sen. När alla kommit ut så kom Oscar & typen som sålde merchandise ut. Oscar ville ha en gruppbild och typen bad en som hade systemkamera att ta bild. Alla samlades omkring honom. Jag gick bakom honom och stod brevid på tå för att försöka synnas på bilden. Oscar lade armen om mig nån sekund under bildtagningen. Därefter sa han hejdå åt sina fans och gick in med typen som låste dörren efter sig.


Gick till tunnelbanastationen i Huddinge och sa till typen i spärren att jag vill åka till Stockholm Central. Fick ett kvitto så nu har jag 50 kronor kvar, två resor inom en zon kvar. Väntade några minuter på pendeltåget mot Märsta. Steg av där och gick till Cityterminalen. Då var klockan 17 och jag skippade internet igen för använder inte 39 kronor till en timme på datorn.

Läste Fridatidningen medan jag väntade på bussen. 17:55 gick jag upp dit där bussen till Kapellskär går. Jag blev glad när jag såg finska typen som jag inte vet namnet på är. Väntade på ena bussen åkte iväg. Chaffören som åkte 18:10 åker via Norrtälje, Danderyd och sånt. Han pratade med en tjej som satt brevid mig medan han väntade på en chafförselever.

Jag var för trött att höra på deras prat och somnade men vaknade vid diverse hållplatser för att somna igen när typer gått ombord. Framme i Kapellskär gick jag och sitta för att vänta tills man får gå ombord på Rosella. När man slapp från terminalen gick jag som vanligt men sista sträcken småsprang jag i misstag för att komma förbi killen före mig men då sprang han förbi mig, in i färjan, lämnade sin väska på ett bord i Piano street cafe.

Jag förstod inte hur man kunde ha så bråttom dit. Jag gick in på Sea Side Cafe och bytte kanal på en av deras platt-tv för att kunna se Farmen där. När det var slut sänkte jag ljudet så att jag inte störde matgästerna där mer än nödvändigt. Gick till Fun-club lämnade jackan, gick och köpte köttbullar & mos för 3,50 €. Försökte läsa en tidning men höll på att somna hela tiden. 23:25 var Rosella i Mariehamn. Typen som sprang förbi mig hade inte bråttom ut som jag. Här avslutar jag resedagboken.

30.05.2014 kl. 21:55