Bloggposter

Såg Broken Door i Orminge Centrum. Vissa kan inte sluta chatta trots telefonen dör!

Det här hände 2 juni från Orminge Centrum till Stockholm!

Såg Pier när vi chattade om honom. Han var på väg in i ett till tält när jag såg honom. Han var glad att se mig och jag frågade om en videohälsning till Marika som tyvärr inte kunde komma.
18:11 När man talar om trollen..
18:13 Åh
Marika blev glad av videohälsningen.
18:20 Är Tobias också där?
18:22 Ja men inne
När Pier hämtat ut Tobias som också kunde göra en videohälsning.
18:35 Haha är det Pier som skriker?
18:36 Gissa
1836 Haha, ja det var han!?
18:49 Har slut på powerbanken.
18:49 Oj, det var inte bra
18.49 Finns det någonstans att ladda? Hur mycket batteri har du?
18:50 Jag vet inte och hinner inte före. 54%.

Sen kom Broken Door upp på scenen lite försenat. Pier försökte locka publik hela tiden och under sista låten kom det ett gäng glada ungdomar som fick upp stämningen. Kändes som publiken var trög inför musik de aldrig hört förr. Efter konserten gick de av scenen. Senare kom de ut och en tjej med en äldre kvinna som tog en bild på dem när de pratat en stund om vad som helst kändes det som. När de var klara pratade de kort med mig, kramade mig och gick in i tältet tillbaka så jag gick till Orminge Centrum och laddade telefonen medan jag kollade reseplaneraren och tänkte att jag borde tillbaka innan Veronica Maggio var slut. Vilket jag inte borde gjort. 20:22 åkte jag buss 444 mot Slussen.

20:22 Tog du bild med dom?
20:23 Nä, det fanns ingen att fråga fast jag kunde frågat de om de kunde fråga någon annan men vi kan ta bild i Arvika istället.
20:23 Okej
20:24 Lättare det, viktigaste du fick videohälsning av dem. 27 %
20:29 Ja det var jättesnällt att du skickade, Okej vad lite.
Var framme i Slussen 20:42. Gick till Djurgårdsfärjan som gick 21:00. Hörde sista låten när färjan närmade sig Gröna Lund. Var framme i Allmänna Gränd 21:08.
21:15 Filmade Broken Door?
21:16 Ja därför så lite batteri som 17%.
21:32 Okej hann du se Veronica Maggio?
21:55 Nä. 6%

http://www.smakapastockholm.se/

Finns såna som inte slutar att chatta trots att min telefon kan dö när som helst. Medan Marika gjorde det försökte jag hålla koll på stora publikflödet som kom ut från Tyrolerporten. Det var jobbigt för att det var vakter från Gröna Lund som höll koll att man inte stannade framför öppningen och om man väntade på någon fick man inte stå utanför heller för då stoppar man flödet. Jag försökte hålla mig runt ett träd hela tiden för ville inte tappa bort Oscar, Mia, Carro och Jaana. De kom ganska sent ut då hade minskat rejält med publiken från Tyrolerporten. Vi åkte spårvagn till Kungsträdgården. Framme där ville Oscar gå in på Smaka på stockholm och gick in. Vi andra följde efter

http://sushirullen.se/

Sushirullen sålde för halva priset för de måste ändå slänga innan de stänger. Mia köpte fem stycken och delade dem till oss.
23:17 Vad sjöng dom för låtar?
23:18 1%.
Upptäckte att Oscar laddade sin telefon i en powerbank och spelade pokemon go samtidigt så jag bad att ladda en stund. Det fick jag. När vi lämnade Kungsträdgården fick jag min telefon igen. Folk åkte på olika sätt hem medan jag åkte tunnelbanan mot Farsta strand. När jag kom fram till Tallkrogen hade jag 1% igen och klarade in i lägenheten utan att telefonen skulle dö. Kollade stories och sen gick jag och lägga mig.
00:09 I'm yours, Angel, it's amazing, addicted var det sista jag skrev till Marika.

I'm yours https://www.instagram.com/p/BVO50UdjXS8/
Angel https://www.instagram.com/p/BVO7NDHDHDm/
It's amazing https://www.instagram.com/p/BVO8ZCOjh9T/
Addicted https://www.instagram.com/p/BVO9WmDjFRM/

13.02.2018 kl. 23:42

Lämnade Gröna Lund eftersom jag inte orkade stå i 3h! Stack till Orminge Centrum!

Det här hände 2 juni från Stockholm till Orminge Centrum!

När Linnea äntligen kom har det kommit otroligt mycket fans så att hon hade svårt att ta sig igenom till mig. Lade upp också på fb om läget. Mia skrev:
15:08 Kommer jag fram?
15:09 Om du orkar men det är trångt här.
Först kom Mia till mitt lilla område i publikhavet. Samtidigt skickade Oscar bilder till mig från Gröna Lund. Därefter kom han med. De ville stå men det fick de inte pga fansen. Mia sa jag borde tagit en filt med och brett ut mig. Men de gick med på att gå länge bak. Då ville Linnea också gå men jag sa att hon har plats och hon stannade tills vidare. När Linnea var hungrig har det kommit ännu mer och då hjälpe jag henne att ta sig igenom publiken så hon kunde köpa och sen gick vi tillbaka.

När hennes kompis Henrietta äntligen kom höll de på att fundera om de också skulle gå längre bak eller inte. Jag som inte ville bli ensam som har vaktat platsen åt dem hela dagen. Plötsligt kom scenvärden Alex ut och bad publiken att samla sina saker och stå för att det var utrymmesbrist.
16:49 Alla står nu
16:49 Okej, Det var tidigt, ska dom stå i 3 timmar?
16:50 Därför det inte finns utrymme för folk att sitta
16:51 *förvånad*
16:51 Linnea och hennes kompis går
Chattade med Marika och när Linnea och hennes kompis inte orkar stå och Linnea lätt svimmar när det blir för trångt så jag lämnade platsen.

https://www.gronalund.com/sv/scen-show/konserter2015/veronica-maggio/

Men Broken Door är i Orminge så att jag tänkte att jag sticker för orkar inte stå 3h före konserten. Så viktig är inte Veronica Maggio för mig så jag stack.
17:05 Orkar inte stå tre timmar före konserten.
17:13 Förstår det.
Om jag skulle vara smart skulle jag fyllt på 24h igen. Istället satte jag reskassa vilket var en dum idè. Gick och köa till Djurgårdsfärjan och åkte med den till Slussen. 17:28 såg jag på reseplaneraren att nästa buss går mot Västra Orminge. Den stannar 17:45 i Orminge Centrum. Åkte den och steg av. Första tanken är alltid rätt men ändå går man åt fel håll innan man går tillbaka och hittar rätt. Hörde nåt coverband spelade när jag kom.

Såg många stånd längs med sandvägen som ledde till en lekplats och en stor gräsmatta där runt som det stod många matstånd. Såg också en scen där det spelade något band och en massa folk på gräsmattan och några framför scenen. Skickade en screenshot till Marika.
18:00 Åh hälsa Broken Door
18:05 Gillar inte henne så mycket att jag skulle klara av det
18:05 Förstår det
18:06 Mia, Oscar, Jaana är kvar men står vid matbordet.
18:07 Vet inte var Linnea och hennes kompis står men de skulle vara längre bak.

12.02.2018 kl. 23:15

Gjorde nåt jag aldrig gjort förr tack vare Viveca!

Det här skrev jag när jag kom hem 23 mars.

Trots min hosta bestämde jag mig för att åka för jag lovat Viveca att be Oscar Zia hälsa till henne och hennes vänner. Jag checkade in mig i terminalen i Mariehamn. Det var fullbokad vid frukosten i buffen. Försökte sova i vilorummet men hostade så jag vaknade hela tiden när jag lyckats somna. 8:50 frågade jag om det var försent att äta frukost. Nä, om jag hinner plocka åt mig på 10 minuter före 9 så fick jag äta förstod jag.

9 € dyrare än boka i förväg kostade frukosten. Jag plockade åt mig så mycket att jag varken orkade äta alla smörgåsar, karleska piråger och ägg att jag tog med dem i väskan. Gick omkring en halvtimme innan Rosella var framme i Kapellskär. 10:05 tror jag att jag och andra kom äntligen ut från färjan. Jag kryssade mellan typer och gick förbi alla så jag kom först till bussen.

https://twitter.com/VivecaJCS/status/447506317373345792

När bussen var full åkte den iväg till Cityterminalen. Jag försökte sova men vaknade varje gång jag hostade. Ca 10:35 gick jag till Citybutiken och betalade 39 kronor för att använda internetdator en timme. Använde den till 14:05. Därefter gick jag ner till tunnelbanan och åkte tunnelbanatåg och steg av vid Slussen. Gick till rätt busshållplats.

Bussen till Västra Orminge kom och jag steg på och lät kortet pipa på maskinen precis som alla andra. Kollade hela tiden på infoskylten som visade vilken som är nästa hållplats. När det stod Orminge Centrum steg jag och en del av när bussen stannat. Tex en tjej som pratade i telefon med någon om Oscar Zia. Scenen var precis rakt framför en efter man åkt rulltrappa en våning upp.

Oscar Zia - Yes we can @ Orminge Centrum

http://www.youtube.com/watch?v=QOogQS12c9A

Oscar Zia - Embers @ Orminge Centrum 

http://www.youtube.com/watch?v=2Llrw612pi4

14:45 stod det en massa barn och deras föräldrar, en hel del ungdomar också. Jag skaffade en bra plats bakom några långa tjejer. Synd att dom längsta fansen är längst fram. Ca 15:10 kom Oscar Zia upp på scenen och sjöng Embers. Han pratade med en typ som presenterat honom. Därefter Yes We Can. Sist kom ett bord upp på scenen där han signerade köpta saker.

Jag gick till biblioteket brevid för att få tag på en internetdator. Fick tag på Viveca på facebook så jag kunde skriva hennes adress, telefonnummer, mailadress till att beställa Oscar Zia debutalbum. När kön minskat rejält gick jag också och köa för att beställa till Viveca. Jag fick Oscar Zia skriva på postern och säga en hälsning till Viveca och hennes kompisar.

Ca 16:15 sa Oscar Zia hejdå åt de få som var kvar. Gick till busshållplatsen och väntade på en buss. Slussenbussen kom. Den väntade en stund på eftersläntrare. När jag pep mitt kort stod det 0 kr i fönstret. Den åkte till Slussen där jag steg av. Kunde tyvärr inte åka tunnelbana vidare. Det bara visade röda kryss när jag försökte gå igenom portarna till tunnelbanan.

Då gick jag istället till Centralstationen. Köpte färskpressad apelsinjuice i ett cafe. Gick sen till Cityterminalen. Där läste jag Fridatidning och åt smörgås. Ca 17:40 laddade min telefon ur sig. Hittade ett stöpselhål i cafet på väggen där brevid en soffa och ett par fåtöljer. Efter laddat telefonen en kvart gick jag till Kapellskärbussen. Två chafförer stod och pratade. Den ena sa "Tjena" & den andra "Till Kapellskär". Då sa ena, "hon åker med mig" till den andra och till mig "gå in i bussen".

Bilder från resan: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202367576405352.1073741873.1070866512&type=1&l=0c019c8960

Jag gick in i bussen och väntade dom pratat klart. 18:05 for den ena bussen 18:10 den andra. Chaffören pratade inte med nån i bussen så jag försökte sova. Har hostat så mycket att i Norrtälje frågade han om jag är sjuk. Håller på att bli sa jag. Fryser du? Lite sa jag. Somnade om och vaknade i Kapellskär. Där sa han "Ha det bra" åt mig och jag svarade "Tack".

Gick och satte mig att vänta i terminalen. 20:55 tror jag man slapp ombord på Rosella. Jag fick bråttom för jag ville vara först. Gick upp och kollade på Gladiatorerna på Tv4 i cafet medan jag åt resten från frukosten. Efter det läste jag en tidning medan jag väntade på Rosella skulle vara framme i Mariehamn. Ca 23:35 var färjan framme. Jag sprang när jag lyckades komma förbi första gänget av folk som gick i rad och kom först ut. Avslutar resedagboken här.

02.06.2014 kl. 20:41