Bloggposter

En av det bästa som finns är att åka båt och gå på holmarna i Hangö skärgård! Träffade Micaela!

Det här hände 12 augusti från Hangö till Ekenäs!

Vaknade 8tiden den här gången. Somnade om och steg upp 9tiden. Då hade Tori & Terttu gått och vila efter de ätit frukost. Tänkte ta fram åt mig själv men Tori märkte mig och tog fram allting. Efter frukosten tänkte han åka ut och hämta upp nätet. Mia ville komma med. Så vi var tre som cyklade till hamnen den här gången. Hon tog hundarna Lara och Bella med. Först var vi med båten till Algrunnorna. Där Mia funderade om hon skulle simma där eller ej men vi åkte till Ankarön istället där simmade hon.

Ankarön

Jag snappade på båda holmarna. Fixade Layout på de bilderna innan jag laddade upp till IG. Sedan var det dags att åka tillbaka med båten till hamnen. Mia cyklade med Bella och Tori cyklade med Lara. Jag cyklade efter. Eftersom jag skulle möta Micaela 16:01 på tågstationen i Ekenäs hade jag bråttom och hann bara äta lunch och packa väskan trots Mias dator är ledig. Trots jag tyckte jag gick tidigt så trodde biljettautomaten jag skulle ta nästa tur som är 18:04 i Ekenäs men eftersom det inte är någon konduktör på tågen så gjorde det inget.

Algrunnorna

När jag steg av i Ekenäs såg jag att automaten fortfarande var sönder. Såg Micaela som ville vi skulle gå genast till Niska. Jag sa att jag nyligen har ätit så jag är inte hungrig men om vi går en stund så blir jag hungrigare på vägen. Vi gick bara till minigolfbanan där Micaela frågade hur länge det är öppet ännu på sommaren. Jag var fortfarande inte hungrig när vi kom till Niska och när jag såg hur dyra plåtbröden "åländska pizzor" var så bestämde jag mig att äta senare.

http://pubniska.com/ http://www.finerestaurantfinder.com/restaurant/981424801890934/Pub+Niska+Eken%C3%A4s

Pratade med Micaela trots aviseringarna avbröt samtalet ibland så jag kollade upp varför telefonen vibrerar. Visade också åt henne vad som hänt. När jag såg hur pizzan såg ut tyckte jag den var stor och tjock och jag trodde jag inte skulle orka äta en sådan pizza. Micaela orkade äta just och just sådan pizza.

27.11.2016 kl. 01:51

Älskar att åka båt i Hangö skärgård och att S-market har så bra WiFi!

Det här hände 10-11 augusti i Hangö!

Åkte till Hangö. 19:22 var tåget i Hangö. Gick till biblioteket i Hangö som redan stängde 19 på sommaren så jag gick till S-market och använde deras wifi till att kolla igenom dagens snapchatsstorys innan jag gick till Terttu och Tori som jag tidigare har sagt att jag kommer på onsdagen. Kom fram lagom till middagen. Efteråt fick jag en hög veckotidningar att läsa. De såg på tvn innan det var dags att gå och lägga sig. Gick och lägga mig tidigt den kvällen eftersom jag inte varit på Mias lagtop.

http://www.hanko.fi/sv/tjanster/bibliotek
https://www.s-kanava.fi/sv/ketju/s-market/101

Vaknade först av min telefon vid 7 men somnade om och klockan var över 8 när jag steg upp. Terttu & Tori har redan ätit frukost. Det var dåligt väder, små regnigt och blåsigt så jag läste en tidning medan jag hörde på Succémorgon efter jag ätit frukost i köket. Ringde in till Succémorgon och pratade med Janne Grönroos om Ekenäs och vad jag gjorde där. När programmet var slut fick jag gå upp och låna Mias laptop medan jag lyssnade på Supernova. På eftermiddagen var det bättre väder så Tori bestämde sig att åka med båten. Han tog Lara med och cyklade till hamnen. Jag följde med.

Kvarngrundet

Framme i båten bad jag om flytväst direkt innan Tori lämnade hamnen med båten. Det kändes som medvind för det mesta så vi åkte långt ända till Kvarngrundet där vi gick runt holmen. Jag snappade runt och sparade bilderna för att kunna sätta in dom på Insta via Layout. Satt in dem innan vi åkte till Grottis som är ett kallnamn för det finns en grotta där. Det var motvind när vi åkte tillbaka och vattnet skvättade trots vi åkte långsamt. Framme på holmen snappa jag igen medan jag gick runt. När jag hittade Tori och Lara så ville han vi skulle äta lite. Han glömde muggar hemma så vi fick dricka ur samma flaska när vi hade liten picknic med saft, smörgåsar och bullar.

Grottis

Använde Layout igen innan jag satte in på Insta. Därefter var det dags att åka till hamnen igen. Men före lade Tori ut ett nät. När båten var framme och var fast med en knop i bryggan cyklade vi hem. Läste en tidning medan Tori & Terttu lagade mat. Det blev pyttipanna på kvällen vid 20tiden därefter bråttom till S-market som stängde 21 att kolla igenom alla snaps med deras wifi igen. Sen tillbaka för att skriva på Mias datorn medan hon var borta. Ca 23:30 kom Mia kom så jag fick lämna datorn. Tänkte kolla twitter men höll på att somna i soffan som jag brukar sova i när jag är på besök. Så jag lämnade telefon på soffbordet och somnade i soffan.

26.11.2016 kl. 01:58

Lånade ointressanta böcker. Köpte biljett i tåget eftersom biljettautomaten inte funkade.

Det här hände 9-10 juni från Ekenäs till Böle!

Sa hejdå åt Johanna och hon sa jag skulle komma tillbaka i Juli men säg till i längre i förväg att hon är hemma när jag kommer. Lovade det. Upptäckte det var så kort väg till tågstationen att jag hann köpa i biljettautomaten och ringa till Hannes i X3M-kväll innan tåget kom. 18:52 åkt tåget från Ekenäs. 19:19 i Hangö. Gick till Tori och Terttu. De höll på att äta middag när jag kom. Efter jag ätit höll jag på att kolla vilket tåg jag ska åka så jag hinner till biblioteket också på morgonen. Skrek till när jag såg att på fredagar är biblioteket öppen redan vid 9. Ringde till pappa som svarade. Han ville jag skulle åka buss till Liljendal men jag ville till Borgå bibliotek men för då måste jag komma före 17 tyckte pappa men jag tror inte jag skulle lämna Helsingfors före 17.Sa att jag skriver sms när jag åker buss.

http://www.hanko.fi/sv/tjanster/bibliotek
http://www.borga.fi/bibliotek
http://www.loviisa.fi/sv/service/bibliotek/bibliotekenilovisa/liljendalnarbibliote

Kollade google och upptäckte att Borgå bibliotek stänger 17 på sommaren och Liljendal redan 15. 19:34 skickade jag sms till pappa. Efter jag kollat när bussar går skickade jag en busstid. 19:40 fick jag svar av pappa. När Mia kom hem förklarade jag att jag måste ha en bok om jag reser till pappa. Ta några tidningar med sa hon eller så låna en bok av henne. Vad läser du? Fantasy som Harry Potter och Sagan om ringen sa jag. Så hämtade hon ner några böcker jag tyckte var ointressanta när jag kollade igenom baksidan. Fick låna datorn en stund innan hon skulle sova. Tyvärr för tidigt tyckte jag att jag måste lämna datorn och gå ner. Tori & Terttu kollade på tvn när jag kom ner och jag kollade lite twitter och FB medan jag väntade på att de skulle se på tv klart. Därefter var det bara att bädda ut på soffan och sova.

Källa:

Vaknade 6 igen. Den här gången tänkte jag sätta mig upp i soffan så jag inte somnar om. Hörde på Succémorgon. Gick och dushade före Elduello som Janne Grönroos förlorade. Därefter frukost och sen cyklade jag till biblioteket för att kolla snapchat medan jag använde wifi. Cyklade tillbaka till Tori & Terttu. Åt värmd siskonkorvsoppa och fattiga riddare. Packade väskan och fick födelsedagspengar innan jag gick ca 11:20 till tågstationen. Förstod inte varför det inte det gick att välja till Helsingfors efter några gånger gav jag upp och valde bara till Karis. 6€ blev det. 11:40 startade tåget från Hangö. 12:20 i Karis. Där av det kö till biljettautomaten men det funkade inte där heller.

http://arenan.yle.fi/radio
http://arenan.yle.fi/tv

Förstod sedan när tåget kom och man steg på att det var fullt så jag blev stående i ändan av andra våningen med två andra kvinnor. Varav den ena som också skulle till Böle förstod jag när konduktören kom och tog betalt av de som inte har biljett. 12:28 från Karis - 13:17 till Böle stod det på biljetten som kostade 11€. Kollade snapchat och insta med Intercitytågets wifi. Tyckte resan gick fort. Gick av och kollade på när nästa till Flygplatsen går för den går via Ilmala. Steg på och steg av i Ilmala. Hittade lätt studiohuset. Där inne väntade publik till På resande not. Har lyssnat på Skivrådet i Nöjesfredag och deltagit med att kommentera Vegas FBsida. Dessutom skrivit med Affe & Gordon på messenger.

03.10.2016 kl. 01:30

Bilder från Hangö! Träffade Johanna och vi gick runt i Ekenäs!

Det här hände 9 juni från Hangö till Ekenäs!

Vaknade 6 men somnade om efter stängt av istället för trycka på snooze och vaknade ca 7:30. Tänkte jag kunde gå och äta frukost genast när jag ändå missat en del av Succémorgon jag tänkte höra på. Efter frukosten läste jag lite på Husis tills Mia kom ner och äta. Frågade om jag kan låna datorn. Fick det. Var och skriva på datorn medan jag hörde på Supernova tills det var dags att äta lunch med efterrätt. Ångrar att jag inte snappade maten också. Cyklade till biblioteket och kollade snapchat med wifi. Vill inte använda upp min kvot så fort därför kollar jag på ställen med wifi. Därefter bråttom till tåget igen. Köpte biljett i automaten. 13:40 åkte tåget från Hangö. 14:06 i Ekenäs. Igen tid att snappa runt i Ekenäs.

http://www.hanko.fi/sv/tjanster/bibliotek
http://www.kotipizza.fi/fi

Sedan kolla jag var Dagtek fanns. Ca lite över 15 ringde Johanna till min gamla telefon. Om hon skulle ringt till nya skulle den sparat tiden. Hon sa hon var på Flemmingsgatan i det oranga huset. Jag sa jag var nu på Kungsgatan. Hon sa hon kommer dit. Men dum som jag var tänkte jag att jag går till Fremmingsgatan. Så när hon var på Kungsgatan var jag inte där mera. När hon nådde torget så gick jag tillbaka och mötte henne där. Hon har bara ätit soppa så hon var hungrig. Sa jag också ätit soppa men var mätt. Minns att jag ätit siskonkorvsoppa med fattiga riddare och dagen före korvsås och potatis. Hon ville äta pizza så vi gick till Kotipizza och hon åt nån pizza med champinjoner i.

Vi gick omkring och pratade. Vi kom och prata om glass så vi gick till Pappagallo för att hon kände tjejen som var i kiosken. Valde mango och hon valde lakrits. Efter lite funderande betalade hon båda glassarna. Vi åt dem sittande för hon inte orkade gå och äta. När vi båda ätit färdigt pratade hon med tjejen i kiosken innan vi gick vidare. Vi gick till orange huset på Flemingsgatan där Johanna har jobbat. Hon pratade om mig till alla som kom ut eller in dit. Blev hungrig och ville ha bacon. Men kan klara mig tills jag kommer till Hangö om jag åker tidigare tåg sa jag. Så vi bestämde oss för det. Vi gick vidare efter suttit utanför och värmt oss i solskenet vid väggen där det inte blåste.

https://www.facebook.com/PappagalloEkenas/
http://www.korvgorans.fi/ekenas/

Vi nådde S-market där utanför såldes det jordgubbar. Men trots jag älskar jordgubbar gick vi förbi och över järnvägsbron till Formis för jag ville kolla i Gigantti. 17:55 kom vi in och 18:00 stängde det men hann kolla på sånt jag ville ha men inte hade råd för jag sätter pengar på annat istället. Vi gick ut och jag ville till Korvgörans men hon tyckte vi inte vi skulle dit om vi inte ska äta något. Då gick vi vidare. Sa vi kan gå till Supermarket men då sa hon att då går hon hem efteråt. Okej sa jag. Hittade nötter i lösvikt i godishyllan och hon blev förvånad att jag ville ha nötter och inte godis. Det var så långsam kö för att folk handlade så mycket. Men tillslut kom vi igenom och jag fick bråttom iväg.

http://www.gigantti.fi/INTERSHOP/web/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewStoreFinder-Start?mapStore=FkIKeQuvx3wAAAEoTbM7Uj8o

02.10.2016 kl. 02:00

Tog det lugnt i Hangö. Snappade runt i Ekenäs och träffade Michaela.

Det här hände 7-8 juni i Hangö & Ekenäs!

Öppnade låset på cykeln och cyklade till Terttu. Åt när jag kom tillbaka sedan kollade jag på Tv-nytt och annat innan jag fick lov av Mia låna hennes dator. När jag höll på att somna gick jag ner och åt lite glass, nötter och russin och gick tillbaka för att skriva lite men det dröjde inte länge innan jag märkte att jag somnat igen och klockan var redan 23:30 och Mia har kommit hem så det blev snabbt till att avsluta och gå och lägga sig. Vaknade 6 och snoozade lite innan jag satt mig upp och surfa lite på telefonen medan jag lyssnade på Succémorgon. 8tiden gick jag och åt frukost. Det var regnigt och blåsigt väder så det blev inget av att åka båt på förmiddagen. Läste en tidning. Fick låna Mias dator.

http://arenan.yle.fi/radio

Sedan var det dags för mat. Skrev lite till innan det var dags att åka. Men först skulle jag till biblioteket för att använda deras wifi. Kollade på snapchat innan det var bråttom att cykla till tågstationen. Köpte en biljett i automaten. 15:35 åkte tåget. 16:01 framme i Ekenäs. Gick omkring och snappade. 16:55 hittade jag Micaelas lägenhet. Funderade om jag skulle vänta till 17 eller inte. Tänkte klockan är så mycket att jag kunde ringa på. Men hon hörde inte. Knackade på. Då hörde hon. Hon öppnade dörren och jag gick in. Hon kollade på Marcus och Martinus på youtube som hon hade på sin Smarttv hon fick när hon fyllde jämnt. Johanna har fyllt nyligen och det är bara jag kvar av vi tre som inte fyllt än.

Berättade att jag har laddat upp Magnus Carlsson om hon ville se. Bad henne söka på mitt namn och hitta dem. Hon har på automatiskt så efter en video är slut kommer en relaterad video att spelas om 5 sekunder så jag förstår hon lätt kan se i flera timmar utan att tänka på tiden flyger i väg trots hon har en klocka framför tvn. Bad henne hellre trycka bakåt när hon sett klart så hon kunde se vad jag har på mitt youtubekonto. Synd att man bara kunde se startsidan av andras konton och listor. Så när Magnusvideor var sedda kollade hon min Humorgruppen Kajlista men mitt i åt vi lakrits och vanlijglass.

https://www.youtube.com/user/kimolinda

Såg lite tv-nytt på arenan på hennes datorn när hon bandade något på tvn. Vi såg lite på hennes dator på Nyhetsmorgon på tv4play när vi hittade inte liveframträdanden utan bara intervjuer på Nyhetsmorgon på youtube. Tillslut var det dags att gå till tåget. Gick i tid när jag inte visste hur lång tid det tar att gå. Köpte i biljettautomaten och väntade i tio minuter innan tåget kom. 21:52 åkte tåget iväg från Ekenäs. 22:19 i Hangö. Gick till Terttu och Tori. Mia var hemma så jag fick inte använda datorn efter jag ätit uppvärmd mat. Var lite trött så de tyckte det var bra att jag lägger mig i tid. Läste lite tidning innan jag somnade.

29.09.2016 kl. 23:02

Missade Kjell för jag var på fel ställe! Träffade Pernilla & Milli! Båttur i Hangö Skärgård!

Det här hände 7 juni från Helsingfors till Hangö!

Såg Pernilla och Milli komma ut med en annan person som tog bilder på Milli. Bad om att få en bild också trots hon hade en gorilladräkt utan huvud. Såg Fredrika som var på väg hem. Sa hejdå en gång till åt henne. Fick ett svar av Kjell på Twitter och förstod jag missat honom antingen svaret eller att jag inte stod på trappan utan bara satt på lådan med sand i som används vintertid. 13:13 tröttnade jag och gick till Böle. 13:43 gick det ett tåg till Åbo så jag hade bråttom när jag kom till Böle tågstation där tågservicen sparats bort och man måste köpa biljett i R-kiosken. Det gick snabbare än jag trodde att stå i kön för de skulle bara en sak alla tre så jag betalade min biljett ganska fort till Hangö. 19€ ganska billigt tyckte jag.

Pernilla Karlsson och Milli Hellström från Stiftelsen träffade jag ute efter det tagits några bilder på Milli.

https://www.instagram.com/p/BGWPVinnJPf/

Undrat hur lätt är det att åka utan biljett när det inte finns någon konduktör utan bara en röst som säger att man ska köpa en biljett. 15:19 var tåget framme i Hangö. Gick till Tori och Terttu som trodde jag skulle komma på kvällen. Fick äta några smörgåsar innan jag frågade om jag fick åka båt. Tori & Terttu berättade att cykeln jag använt är bara skrot och de har bara två cyklar som funkar. Terttu ringde till Kerstin som faktiskt hittade en cykel som jag fick låna. Cyklade med Tori till båten som låg i hamnen. Ringde till Johanna och frågade om jag kunde hälsa på. På tisdag kunde hon inte för då var hon borta och onsdag också på utflykt. Men torsdag gick.

Orkade inte vänta efter Kjell Simosas tweet.
https://twitter.com/Kjelppa/status/740119052107026432?s=09

Undrat hur lätt är det att åka utan biljett när det inte finns någon konduktör utan bara en röst som säger att man ska köpa en biljett. 15:19 var tåget framme i Hangö. Gick till Tori och Terttu som trodde jag skulle komma på kvällen. Fick äta några smörgåsar innan jag frågade om jag fick åka båt. Tori & Terttu berättade att cykeln jag använt är bara skrot och de har bara två cyklar som funkar. Terttu ringde till Kerstin som faktiskt hittade en cykel som jag fick låna. Cyklade med Tori till båten som låg i hamnen. Ringde till Johanna och frågade om jag kunde hälsa på. På tisdag kunde hon inte för då var hon borta och onsdag också på utflykt. Men torsdag gick.

Nöttöris

Så nu har jag program för både onsdag och torsdag. Framme i hamnen låste jag cykeln. Tori också. Vi gick ner till båten. Fick en flytväst som jag tog på mig så körde han båten. Det var så underbart att åka båt igen. Det var en holme som vi inte kunde gå iland i så tori körde till en annan holme som heter Nötholmen som kallas Nöttöris. Gick runt när jag kom fram och förtöjt båten. Tori stannade i båten. Det tog sisom tid att komma runt holmen så när jag kom tillbaka var jag hungrig igen. Tog loss förtöljningen och steg på båten. Tori körde iväg med båten tillbaka till hamnen. Där satte han fast båten innan jag kom på jag hade fortfarande flytväst på mig. Gav den till honom.

29.09.2016 kl. 01:25

Kalle och Hobbe fick mig strunta i allt som hände på Grace.

Det här hände 31 maj i Hangö!

Det hinner du inte sa hon men en halv timme. Hann vara 50 minuter tror jag som bara gick åt att jag skrev på twitlonger. 17:40 lämnade jag datorn och gick ner och upptäckte de vilade. Plockade med mig allt och skulle gå när Terttu & Tori stigit upp och jag frågade Tori om han hade lite till min födelsedag. Han har tyvärr gett alla sina femsedlar till Terttu men jag fick en tjugolapp istället.Tackade så mycket och 17:50 lämnade jag huset. Ca 18:05 var jag i tåget. Det startade 18:10. Var ca 18:55 i Karis. Gick till rätt perrong. Räknade fel och när tåget kom 19:00 såg jag att jag skulle vara i andra ändan.

https://www.vr.fi/cs/vr/sv/etusivu_sv

Gick bara till restaurangvagnen för jag var rädd att tåget skulle hinna åka iväg utan mig om jag skulle gå längst bak innan jag gick in i tåget. Hittade min plats till sist. Konduktören kom och kolla på nypåstignas biljetter. Sen försökte jag surfa men nätet krånglade men det funkade först som det skulle efter Salo. Så jag bestämde mig att kolla mitt instagramflöde ända till Åbo hamn trots den stannade i 10 minuter i Åbo därimellan. Framme gick jag av i Åbo hamn och gick till Viking terminalen och köade för att checka in. När jag checkat in fick jag mitt biljettkort som jag satte i biljettgaten för att lyckas gå igenom den.

Grace lämnar hamnen.

Det var jobbigt att gå igenom massan av folk men hittade igen nästan till röda repet. Ca 20:30 fick man gå ombord. Upptäckte att borde gått åt andra hållet uppför rullbandet. Många gick åt ena hållet och många åt andra hållet. Men båda kommer in i Grace upptäckte jag sen när jag gått gående via däck 6 uppför trapporna till däck 10 ut på retro terass. Fyra landgångar in i färjan samtidigt. Därefter gick jag ner till däck 9 och åt smörgås och tittade ut genom fönsterväggen medan Grace lämnade Åbo. Stannade där och surfade en stund på telefonen sedan läste jag Kalle och Hobbe.

https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Kalle_och_Hobbe

Den här gången ville jag inte varken gå på bingo eller karaoke utan bara läsa. Efter läst två seriealbum fräste telefonen för mycket så jag lämnade platsen och gick till Rockmorebaren istället. Där läste jag ett seriealbum till gick jag ner för att hämta väskan för det var inte länge innan färjan var i långnäs tänkte jag. Blev förvånad när jag kom ner till däck 6 att se så mycket folk som stiga av på åland. Fick ett sms och förstod min skjuts var i Långnäs. Ca 1 tror jag färjan var i land i Långnäs. Steg av där och lyckades ta mig före alla andra till terminalen. Avslutar här.

11.08.2015 kl. 00:06

Typiskt tog donitsarna slut innan jag hann köpa fler än den jag fick gratis.

Det här hände 31 maj i Hangö!

Mia och Lena gick vidare trots jag ville ha donits. Mia skulle visa åt Lena var det fans toffe/fudgeståndet men det och massa små stånd var borta redan. Jag sa vi borde köpt tidigare men vi skulle se vad som finns först sa hon. Vi kunde druckit senare men nä, det gick inte för Lena ville vila för hon hade ont i foten tror jag minns att hon sa. Okej, då kan jag köpa donits istället. Eller bär sa jag och peka mot ett stånd som hade körsbär, ärtskidor och spanska jordgubbar. Vi fick smaka på dem. Det smakade helt okej så Mia köpte en ask. När vi kom tillbaka till donitsvagnen var den tom. Så jag fick glass istället.

Men Mia och Lena gick vidare. Mia skulle visa åt Lena var det fans toffe/fudgeståndet men det och massa små stånd var borta redan. Jag sa vi borde köpt tidigare men vi skulle se vad som finns först sa hon. Vi kunde druckit senare men nä, det gick inte för Lena ville vila för hon hade ont i foten tror jag minns att hon sa. Okej, då kan jag köpa donits istället. Eller bär sa jag och peka mot ett stånd som hade körsbär, ärtskidor och spanska jordgubbar. Vi fick smaka på dem. Det smakade helt okej så Mia köpte en ask. När vi kom tillbaka till donitsvagnen var den tom. Så jag fick glass istället.

Klockan närmade sig 16 och Lena skulle bli upplockad av en bil så Mia vinkade hejdå åt henne så cyklade vi hem till henne. Fick grejerna för Terttus födelsedagspeng åt mig. Terttu & Tori hade en tant på besök som hade sin rollator utanför dörren. De pratade om allt möjligt. Packade väskan och sen fråga jag om jag kunde äta plättar innan jag åker men Terttu sa man hinner inte. Du får ta smörgås istället. Blev övertalad efter smakat på limpan Mia köpt på marknaden. Den ville jag ha med och lagade sex smörgåsar. Tori lagade saft. Frågade Mia om jag kunde vara en timme på hennes dator.

07.08.2015 kl. 23:55

Hittade Kalle & Hobbe på Hangö Sommarmarknad!

Det här hände 31 maj i Hangö!

Hann höra 14nyheterna på x3m innan det var dags att cykla till Östra hamnen med Mia. Vi tittade lite omkring men hon ville inte köpa nåt. Eftersom jag inte hade kontanter tänkte hon att hon betalar så får jag betala tillbaka sedan. Fanns ställen med smakprov som tex olika sorters honung. Jag blev förtjust i chokladhonungen så Mia köpte en. Hon vill ha toffe eller så var det fudge minns inte. Men chokladhasselnöts var så god jag ville ha det genast men hon sa vi köper det när vi kommer tillbaka. Vi ska gå runt först. Hon hittade Lena sin kompis så kollade de runt på Hangö Sommarmarknad.

Kalle & Hobbe

Helt plötsligt ville Lena ha öl så Mia fråga om jag ville ha läsk eller nåt om hon bjuder. Okej sa jag. Såg en juiceautomat och sa jag vill ha det här istället. Så fick jag ta apelsinjuice. Vi gick ut till bänken på uteserveringen medan de pratade och drack, laddade jag upp bilder på twitter och drack. Sen gick vi vidare och upptäckte att folk redan börja plocka bort undan och det var bara 15:30 Lena sa de brukar plocka bort då. Jag upptäckte ett stånd som sålde svenska böcker och tidningar och jag ville ha Kalle och Hobbe sa jag till Mia. Plockade upp fyra som blev 10€ tillsammans.

Chokladhonung

Mia tänkte se om hon kunde få dem för 8€. Jag plockade upp en till och sa fråga om vi får fem för 10€. Mia förklara vi var fattiga studerande och undrade om vi kunde få dem för 10€. Hon gav gubben en 50lapp och sa vi ska ha tillbaka sen för vi ska ha resten till mat och sånt. När vi gått vidare en stund och sett allt möjligt kände jag doften av donits och fråga Mia om hon kunde ge en euro eller så jag kan få en donits. Efter övertalat henne fick jag henne till vagnen där det doftade så gott. Så fråga hon vad kostar en på finska? Fick den helt gratis. Efter jag ätit upp den ville jag ha mer.

06.08.2015 kl. 22:39

Det var tungt att gå tillbaka samma väg på Uddskatan.

Det här hände 31 maj i Hangö!

Mia hittade en klippskreva som hon satte sig ner och gav hundkex till hundarna innan vi andra drack lite glögg från. Upptäckte det inte var nät på Uddskatan. Gick inte ladda upp på instagram utan telefonen fastnade så jag startade om telefonen. Vi gick vidare och därefter tillbaka i samma spår. När vi gått förbi de rasande husen kände jag helt slut men fortsatte. Kunde inte höra på radio för det mesta för det fräste så mycket att jag stängde av. Ibland kom det folk då gav Mia korv åt hundarna för de skulle titta på henne istället för människorna.

Finlands sydspets

Var riktigt tungt tyckte jag när vi passerade vraken men tänkte vi är snart framme så jag bara fortsatte ändå. När vi kom till stora infotavlan var klockan 12 så vi varit i rörelse nästan 3 timmar. Var skönt att kunna stå still för en gång skull. Medan jag läste på tavlan fixade Mia på med cykeln. Vi har gått 7km så Ella fick vila i vagnen. Det var skönt att kunna sitta på cykeln igen och cykla lugnt framåt. Mia tyckte att vi skulle stanna hos Lena och dricka saft och äta bulle. Hon hade en stor schäfer på gården som Ella är van att leka med.

 

Vågorna

Där fick vi dricka rabarbersaft och äta bulle. Jag satte in bilderna på instagram. Sen cyklade vi hem till Tori & Terttu som höll på att baka rabarberkaka. Vi som tänkte äta men potatisarna var inte färdiga 12:55 så vi fick vänta. Då tänkte jag att jag ska editera in massa taggar och dela från instagram. Halv timme senare var potatisarna färdiga. Då har jag också hunnit ladda upp andra bilder som jag inte laddat upp på instagram på fb också. Det var yttrefile med morötter och sås till potatisarna. Till efterrätt åt jag rabarberkräm. Hann ladda upp till tumbl efter maten.

Mera bilder
https://twitter.com/luckyandangel/status/604985115761098752
https://twitter.com/luckyandangel/status/604986848813969409

05.08.2015 kl. 22:40