Bloggposter

Magnus Carlson i Så mycket bättre! Viktor Frisk Superkraft! Åkte hem med Galaxy!

Det här hände 14-15 juni från Ekenäs till Mariehamn!

Gick med Johanna till biblioteket. Upptäckte att Viktor Frisks bok Superkraft fanns där. Läste lite i slutet och det var exakt som i ljudboken jag har lyssnat på. Sa till henne att jag ville gå till en dator i tysta rummet. Hon följde med. Där var det ingen så jag visade henne några videor på youtube på Magnus Carlson hon gillade från Så mycket bättre senaste säsong. 18:01 fick jag ett sms av Micaela som har simmat klart men batteriet höll på att dö så hon ville hem och ladda. Jag ville till simhallen så att jag skulle hinna prata med henne en liten stund iallafall. Sa till Johanna var Micaela är och jag ska gå till henne. Johanna gick äntligen så jag kunde ta mig till Micaela som fortfarande var utanför simhallen pratades med sin stödperson. De sa hejdå till varandra när vi började gå därifrån.

Följde med Micaela hem. Hon lät mig komma in också. Sa att jag inte kan stanna länge för skulle till Johanna senare och hämta väskan. Micaela skulle sätta igång youtube på sin smarttv men hon märkte att hennes modem var fortfarande avstängd när det åskade någon dag tidigare. Konstigt nog funkade inte trådlösa nätverket så jag sa att vi kan kolla KAJvideor som jag filmade i Dragsvik, medan vi väntade på modemet ska funka. Hon hann se alla men fortfarande funkade inte hennes modem. Sa till henne att hon måste få den fixas så hon kan kolla på videor på youtube. Så ringde hennes telefon och jag skulle ändå gå för att jag skulle hämta min väska från Johanna. Sa hejdå och gick. När jag gick till Johanna såg hon mig igenom fönstret så hon öppnade sin dörr.

Jag packade klart och sa hejdå och gick till tågstationen där jag väntade på tåget. Köpte tågbiljett i automaten eftersom jag hade tid. 21:07 kom tåget och 21:20 var det framme i Karis. Gick och väntade på tåget. När den kom steg jag på. 21:28 avgick det. Kollade snapstory och instastory med tågets wi-fi och annat också. 22:26 var tåget framme i Helsingfors. Åkte rätt buss eftersom jag stannade vid mekonomen. Gick dit Kai bodde. Måste ringa honom så han hörde att jag var där utanför. Fick mina hörlurar jag har glömt hos honom. Gick tillbaka för att åka buss tillbaka till Kampen. Där försökte jag hålla mig sysselsatt men till slut fick jag tråkigt. Jobbigt att vänta till 2:50 då bussen går.

Dancefactory på färjan.

Bussen kom och jag gick in i bussen och fick veta att jag bokat och betalt bussbiljett till fel torsdag när busschaffören visade till mig. Förklarade att jag har glömt att kolla att det var rätt torsdag. Han var snäll så jag behövde bara betala halva priset för att åka med. Ca 2:55 lämnade bussen Kampen. Försökte sova och lyckades efter en stund. Vaknade ett antal gånger när den besökte städer. Vaknade sista gången i Åbo. Omtöcknad av för lite sömn gick jag till Tallink Silja terminalen när bussen var i busstationen i Åbo 5:45. Checkade in mig och gick sen till Viking Line terminalen. Trodde jag kunde äta köttpiråg och dricka juice men det var helt annan piråg och juice jag fick äta till frukost i cafèt.

Gick tillbaka till Tallink Silja terminalen och upp till andra våningen där man gick igenom biljettporten och väntade utanför dörrarna. 8tiden öppnades dem, då fick man gå ombord på färjan. Jag gick till Joe's bar det fanns mjuka soffor. Tänkte ladda upp bilder på insta men somnade. När jag vaknade har redan Galaxy lämnat hamnen vid 8:15. Gick till Starlight palace och lade mig och somna i en av deras soffgrupper istället. Vaknade upp senare då det var program för hela familjen på scenen. Gratis godisbingo. Hann också hämta en bingobricka. Tyvärr vann jag inget. Kollade senare på instastory och snapstory med wi-fi. Gick ner och väntade en stund innan det var dags att gå av färjan. Ca 13:45 gick jag av färjan till terminalen in i väntesalen.

25.02.2018 kl. 23:11

Åkte till Esbo för att jag skulle se The Rasmus dagen efter i Helsingfors! Videor!

Det här hände 11-12 juni från Mariehamn till Helsingfors!

Fick skjuts till terminalen. Checkade in mig och gick och väntade på att gå ombord på Baltic Princess. Först kom Galaxy sen Baltic Princess så fick man äntligen gå ombord. När jag kom in hade jag bråttom att ta mig upp till soldäck så jag kunde ta bilder på färjorna Galaxy, Amorella och Grace. Baltic Princess avgick 13:55. Lyssnade på x3m-veckoslut och försökte ringa dem men det lyckades inte så tänkte jag kan försöka en annan gång. Gick in till Starlight Palace och logga in på siljas wi-fi. Det är mycket bättre än viking för den faktiskt går till och med kolla på instastory som kräver man har snabbt nät för att se på. Senare hade de en danceshow med dance factory.

Baltic Princess

Tog bilder och skickade dem till Affe & Gordon och de blev förtjusta i danstjejerna. Medan jag tycker killarna är snygga. Sen var det något coverband som spelade dansbandsmusik. Till slut var det dags att ta sig ner och vänta på att gå av färjan. 19:15 var man framme. Gick till terminalen genom landgången, nedför trapporna och laddade upp bilder på insta med fortfarande siljas wi-fi. När det närmade sig att tiden för bussen ska gå så måste man söka upp finskt nätverk att koppla upp sig i när man lämnade terminalen. Gick och väntade på bussen. Steg på den som startade 20:05 När den nådde Åbo Busstation måste man stiga av och byta buss.Sov lite i bussen men också lyssna på radion iallafall tills Åbofrekvensen började fräsa.

Dessutom hann jag också surfa lite på telefonen innan bussen var i Kampen 22:40. Gick till Esbos lokaltrafik delen i Kampen och kollade vilken buss Kai skrivit jag ska ta. Köpte 1 dygnsbiljett. Hittade rätt buss. Steg på bussen och håll kontakten med Kai på messenger. Han stod på hållplatsen så att jag kunde gå av där. Han ledde sin cykel och pratade lite om sina intressen och frågade mig lite om morgondagen. Sen öppnade han dörren med nyckeln och gick in. Vi måste ta av oss skorna och sedan gå upp för trappan in i hans rum. Han satte på sin dator så jag fick använda den. Sen kollade han lite på tv innan han gick och lägga sig. Efter jag var klar somnade jag också i extrabädden.

http://kampanjat.radiosuomipop.fi/helsinkipaivankonsertti17

På morgonen var det dags för frukost. Kai bodde på ett finskt boende där jag fick äta frukost men resten av dagen fick jag klara mig själv. Han gick och vila som han kallade det efter frukosten. Medan jag kallar det att sova. Dessutom ville inte Kai åka för att det regnade och han skulle kolla på sport på tvn på eftermiddagen. Så jag gick själv till busshållplatsen. Väntade på bussen som kom. Jag åkte buss till Kampen. Gick till café för att ladda upp videor med wifi på insta. Jag trodde Helsinkipäiväkonsertti var på samma plats som sist, i Kaisaniemiparken så jag gick dit men sen hörde jag musik från Tölöviken så att jag fick vända på mig och gå tillbaka.

Snapchatvideor https://www.instagram.com/p/BVSKlPyDxP-/

Det var ju järnvägen med staket i vägen så jag måste gå tillbaka till järnvägstationen för att gå mot ljudet jag hör. När jag nådde området regnade det mindre och slutade regna när jag kom fram. För att gå in på festivalområdet så kollade vakterna igenom väskor och sånt men det hade jag inte så det gick lätt för mig. Klämde mig igenom så mycket det gick men det gick inte så bra före Mikael Gabriel slutade sjunga. När det hände var bara hardcorefansen var kvar så då gick det bättre att ta sig längre fram och när det blev stopp för det var för trångt så väntade jag. Det var så kul att se The Rasmus igen. Det var så länge sen sist. Eftersom en festivalspelning är kort blev det några hits sen tackade de publiken och gick. Jag gick också.

First day of my life https://www.instagram.com/p/BWN4fEWjAjC/
Guilty https://www.instagram.com/p/BWN6YjlDDCr/
Liquid https://www.instagram.com/p/BWN8BYljTQT/
Paradise https://www.instagram.com/p/BWN9oR_Dg1o/
Livin' in a world without you https://www.instagram.com/p/BWN_S7RDsSt/
F-F-F-Falling https://www.instagram.com/p/BWOA6cxjJfe/
Sail Away https://www.instagram.com/p/BWOChFoDylq/
In the Shadows https://www.instagram.com/p/BWOFE9TDfw5/

22.02.2018 kl. 23:52

Åkte nattbuss från Kampen till Åbo! Idiot såg på något på datorn med ljud på Galaxy!

Det här hände 9 oktober från Helsingfors till Mariehamn!

0:14 hittade jag äntligen ett uttag på Kampen som jag kan ladda mina powerbankar. Strömuttagen i Fjärrbussterminalen var igenpluggade, de flesta i Kampen också. 1:30 kom det en ordningsvakt som sa att Kampen stänger att jag måste gå. Powerbankarna har fått två prickar så de skulle klara av att ladda min telefon tills jag kommer in i bussen och hela natten också om det skulle behövas. Gick ner till Fjärrbussterminalen och gick omkring och väntade medan jag laddade upp till instastory det jag laddat ner från snapchat. Därefter kollade jag andras instastories och snapstorys. Ca 2:45 kom bussen så jag hann inte ladda upp videos från konserten till instagram då. Gick in i bussen och sa mitt efternamn och det gick bra.

https://kamppi.fi/sv

Tog plats längst fram, fällde ner sätet och surfade lite med jag väntade på att den skulle avgå 2:58 och komma ut ur Kampen innan jag försökte sova. Vaknade omtumlad att jag var i Åbo bussterminal där bussen stannade. Plockade snabbt ihop powerbankarna som har laddat klart och telefonen också och plockade in i väskan och gick ut ur bussen. Det var så rysligt kallt. Klockan var bara 5:47. Började gå med händerna i fickorna mot Silja Terminalen. Snappade bilder under tiden jag gick. 6:53 skrev jag till Marika från Silja Terminalen. Checkade in mig vid incheckningen och gick sedan till Viking terminalen där jag väntade på att Cafeterian öppnades. Skrev med Märta Westerlund på snapchat medan jag väntade.

Gick sedan och köpte köttpiråg och juice som jag åt till frukost. Gick tillbaka till Silja terminalen och väntade på att klockan skulle bli 8 så man kunde gå ombord. Tillslut öppnades dörrarna och man fick gå in på landgången och tillslut ombord. Upptäckte att det var låst på däck 7 när jag tänkte gå in i Starlight Palace. Fick snällt vänta tills dörrarna öppnade. Vilket de gjorde efter Galaxy lämnade Åbo Ca 8:15. Gick in och gjorde bekvämt för sig i en av sofforna och somnade. 11:50 vaknade jag av att någon kollade på videoklipp i sin datorn med ljudet på. Borde gått och sagt till idioten men lät mannen vara ifred. Senare kom en kvinna och pratade med idioten. Två små flickor också.

http://www.directferries.se/tallink_galaxy.htm

Försökte somna om när de har gått men kunde inte. Hörde musik så jag steg upp för att kolla varifrån det kom ifrån. Det var från stora scenen. Nedanför stod det en lekledare och Mumin som dansade till musik med barnen. När jag kollat klart var det tomt där idioten satt. Det var dansband på scenen innan Galaxy närmade sig Mariehamn och man skulle gå ner till däck 5 för att vänta på att gå ut. Det var det jag gjorde. Hörde att det ringde i min gamla telefon då såg jag att jag har använt Galaxys wifinät utan att byta tillbaka till Ålcom från, 3, Sweden. Ca 13:30 fick man gå av färjan. De flesta gick mot Åbo och ombord på Baltic Princess och jag gick mot Mariehamn på landgången och gick ut till terminalen. Fick skjuts därifrån.

Den första är alltid gratis https://www.youtube.com/watch?v=ByHvgLGW-cU
Sergels torg https://www.youtube.com/watch?v=n9RvVeiH-tE
Hela huset https://www.youtube.com/watch?v=56aYALRsNKw
Ayahuasca https://www.youtube.com/watch?v=SIUDCJTk5So
Välkommen in https://www.youtube.com/watch?v=ptEjk47Nbko
Vi mot världen https://www.youtube.com/watch?v=qKLgMM0wIp8
Dom sa https://www.youtube.com/watch?v=vLGxI6pm3hY

11.01.2017 kl. 02:04

Buss direkt till Helsingfors från Åbo hamn. Hade Silhouette i huvudet när jag vaknade!

Det här hände 7 oktober från Mariehamn till Helsingfors!

13:20 var jag redan i terminalen för att jag skulle åka Baltic Princess. Lättast så när man ska åka hem med Galaxy. Fick vänta en stund innan båda färjorna kom iland. Då fick man gå ut på landgången och vänta tills alla passagerare kommit ut. De flesta var på dagskryssning alltså de byter färja på åland och åker hem med den andra färjan. Sedan var det dags att gå ombord innan de från Galaxy kommer. Gick runt på färjan, chattade med Marika & Gordon på messenger. Solen sken så skönt att det värmde när man var på däck 8 och stod och tittade ut igenom fönstrena. Efter gått lite lyssnade jag på trubaduren Tapani Kangas i Pubi på däck 7 innan jag gick till Starlight Palace och kollade på bingo medan jag laddade telefonen.

Äntligen åker jag till Åbo!

När After Eight spelade läste jag en tidning. När Grooving High Allstars var på scen sjöng de hits jag gillade så jag hämtade telefonen och filmade lite. Kollade lite vem som har gillat vad på insta och såg att Erik, Danny och Matte sjöng tillsammans igen. Taggade Mathilde och lärde mig att hon inte gillar EMD. :O Delade till Marika som jag visste gillade killarna. Hon undrade "Hur kan man inte gilla EMD? :O" Vi trodde båda om man gillar Danny så gillar man EMD. Senare gick jag ner till däck 5 och vänta på att gå av färjan. När jag kom ut från färjan och terminalen gick jag genast till Viking Terminalen för att äta köttpiråg och drack juice innan jag väntade på klockan skulle bli så mycket att man kunde gå ut och vänta på bussen.

Hur kan man inte gilla EMD om man gillar Danny? Källa:

Har lärt mig att man kan åka direkt utan att måste åka stadsbuss till salutorget, ha jävligt bråttom för att hinna med bussen från busstationen. Sa bara Nettilippu Tikkanen till busschaffören så fick jag åka med. De andra betalade när de kom in i bussen. 20:08 undrade Kai var jag var och jag sa Åbo hamn och trodde bussen skulle vara framme 22:45 i Helsingfors. 20:15 startade bussen från Åbo hamn. När bussen kom till busstationen i Åbo måste vi gå av och stiga på en annan buss. Ena busschaffören sa till den andra på finska att jag hade nätbiljett och pekade. Satt längst fram den här gången.

Owl City - Silhouette (lyrics)

20:24 frågade Kai om jag köpt biljett åt honom då skickade jag en screenshot åt honom på biljetten. 20:30 startade bussen. Chattade en stund med Marika & Gordon också i bussen innan jag somnade och vaknade att vi var i Salo. Där var det mycket paket som skulle lastas av bussen och så bytte de busschafför också. :O. Sedan fortsatte bussen till Helsingfors. Vaknade och kunde inte somna om. 21:30 började chatta med Marika igen. När jag försökte somna om men inte kunde för jag hade Lighters och Silhouette i huvudet. 22:47 skrev Kai sms vilka bussar som går åt mig. 23:03 har jag stigit av bussen som äntligen kom till Kampen.

Broken Door - Lighters
08.01.2017 kl. 01:00

Inte nog att jag missade Nicke, såg inte mina favoriter heller, bara Succémorgon!

Det här hände 16-17 september från Vasa till Mariehamn!

Såg bara Johan Lindroos och Ankka Alanen från Radio X3M. Det var bättre för två år sedan. Då såg jag många av mina favoriter. Innan det blev midnatt tog Death Team slut också Svenska Talande Klubben. Bad Janne när jag träffade honom igen att ta en bild med Succemorgon. Det försöktes på flera platser eftersom det inte blev bra med blixt men till slut lyckades tas en bra bild. Sedan kramades Janne och mig. Kramade också Freddi & Cristoffer och Freddi ville jag skulle krama Putte också som tog bilderna. Därefter gick de. Enda som jag hade som sällskap var Jukka via messenger.

Gänget som fick mig att komma till Vasa.

Det har hunnit blivit nästan minusgrader enligt telefonens väderleksrapport innan det var dags att gå till Vasa Resecentrum. 2:36 lämnade jag stället. Satte på mig byxorna och bytte skor så jag skulle kunna gå fort och hinna med bussen. Vilket jag gjorde. 2:50 startade Onnibuss och jag försökte sova på bussen. Vaknade till när bussen stannade på hållplatser men somnade om. Vaknade i Åbo och försökte kolla igenom snapchat efter kollat instastory med bussens wifi men hann inte så mycket. Var snabbt i busstationen där den var 7:30. Gick till tågstationen och väntade på tåget som kom från Tammerfors.

http://www.onnibus.com/fi/index.htm

Steg på bussen och började kolla genast på snapchat med tågets wifi. Tåg startade 8:02. 8:09 var tåget redan i Åbo hamn. Steg av när jag såg det kom en konduktör med i tåget som startade efter en stund så där var jag utan wifi igen. Det var bara att gå och checka in sig. Kom så sent att passagerarna har redan börjat gå in på Amorella när jag har köat och checkat in på Terminalen. Så det var bara att följa passagerarna in på färjan. Gick till vilorummet för att sova. Men åt först medan jag tittade på när Amorella lämnade Åbo. Filmade det med snapchat och instastory.

Åker hem till Åland.

När jag har ätit försökte jag sova en stund. Vaknade av nåt ljud i Cafeterian. Det var en trollkarl och hans medhjälpare som fick barnen att skratta och tyckte det var urkul. När det var slut försökte jag sova igen. När jag vaknade sista gången läste jag en tidning tills Amorella närmade sig Åland. 13:55 gick jag och kolla hur många passagerare som redan var och vänta på att komma ut. Det var en hel del men mest av dem är dagskryssningsresenärer. När Amorella var framme i Mariehamn och portarna öppnades så gick jag ut till terminalen med bara ett fåtal efter mig.

29.12.2016 kl. 01:33

Reste till Vasa! Fick veta att mina favoriter inte var där så kunde inte träffa dem!

Det här hände 16 september från Långnäs till Vasa!

Fick skjuts till Långnäs och var där redan vid midnatt. Så var det bara att vänta på att Amorella ska komma förbi genom att sova. När jag vaknade var det folk som checkade in sig för att åka till Stockholm med Grace. Försökte somna om. Lyckades en stund sedan kom det ännu mer folk som checkade in sig som skulle med Amorella. Det gjorde jag med. När det var dags att gå på landgången kände jag hur kallt det är ute nattetid. Tog en stund för Amorella att stanna och förtöjas innan vi som skulle åka med färjan kunde gå ombord. Därefter lämnade Amorella genast Långnäs för att styra mot Åbo 3:20.

Äntligen åker jag till Åbo

Åkte hiss till däck två. Sökte efter hytten, hittade hytten och försökte somna så fort som möjligt men det var lättare sagt än gjort. Men till slut gjorde jag det. 7:30 hade jag alarm på. Tur höll jag inte på att klä på mig när någon knackade på dörren och sa Huomenta Godmorgon. När jag har klätt på mig och packat väskan gick jag ut från hytten och åkte hiss till däck 7. Där gick jag ut med massan och till bussplan och väntade på bussen. När bussen kom så stod jag och köade för att komma in. Sa jag ska till Vasa och mitt namn och busschauffören hittade mitt namn på en kvittopappersremsa med namn på. Gick ca mitten och sitta.

Kunde åka med biljett som är från Åbo busstation från Åbo hamn

Bussen startade 8. Den körde till busstationen och plockade upp passagerare där innan den fortsatte sin resa. Lyssnade lite på Succémorgon och efter en timme på vägen började det fräsa så mycket att jag stängde av och försökte sova istället. Lyckades en stund. I Björneborg byttes det busschaufför. Det stannades på otaliga ställen kändes det som de stunderna jag var vaken under bussresan. Åt smörgås när jag blev hungrig. Tur att jag hade mina powerbankar med så jag kunde ladda telefonen i bussen och slippa ladda telefonen på Hesburger som senast.

Paus i Metsälä innan bussen fortsätter.

11:16 skrev jag till Magnus Hansen att det är lite bråttom att hinna med 14:05 och länkade lokaltidtabellen. 11:26 skickade Magnus en bild på Nicke Aldén att han är på väg bort. 11:51 svarade han att han inte vet när jag frågade om Nicke är där när jag kommer. 14:13 var jag först vid Vasa Resecentrum. Om jag skulle varit smart skulle jag stigit av när bussen stannade utanför Vasa torg. 14:28 frågade jag efter Vegas frekvens. 14:30 var jag i Rewell Center. 14:36 väntade jag på en försenad buss. Magnus hittade inte varken Jukka och Nicke. 14:28 frågade jag efter Vegas frekvens. 14:30 var jag i Rewell Center. 14:37 hörde jag bara Hannah Norrena i Vega.

24.12.2016 kl. 00:38

Enda gången min instagram har matbilder är när jag är hos pappa. Bokade och åkte till Sverige på samma dag!

Det här hände 12-13 juni från Liljendal till Åbo!

Ville tillbaka till Lilja igen. Men först ringde jag till Nicke Alden och Magnus Hansen. Kollade igenom en del av flödet på instagram innan jag tänkte jag måste tillbaka för pappa äter 16:00. Det duggade märkte jag när jag kom ut så jag började ringa men tröttnade fort. Tog nya tag men innan jag nådde bäcken under bron var jag helt slut så jag bara gick resten av biten hem till pappa där han satt och åt. Han dukade fram åt mig. Pappa har gjort tempura, misosoppa mm. När jag har ätit satte jag allt i blöt och började läsa på nya boken, Furst Nid förbannelse. Pappa såg på tv. När han blev trött gick han och lägga sig. Skrev till Marika och klagade på bokens innehåll.

Det högst upp vet jag inte vad det heter.

Först när det börja hända något intressant blev jag för trött att fortsätta trots jag hört på x3m tills Söndagsmys kom. Bästa musiken till att skriva till. Gick och lägga mig. Marika svarade när jag redan var i sängen men satte på bara alarm. Vaknade 6 igen och hörde Succèmorgon. Steg upp och när jag var på väg ut frågade pappa om jag skulle ut och gå. Jo sa jag och gick. Hade bestämt att gå till Hopomjärvi. Först när jag nådde simstranden tog jag bilder och gick tillbaka. Ringde in till studion när jag kommit tillbaka och gjort smörgåsar åt mig. När jag ätit frukost kollar jag twitter och såg vad Allsång på skansen delat och blev först sur och arg och allt men tänkte sedan att jag hinner tillbaka för att se Alexander Rybak trots jag åker färja över till Sverige och tillbaka.

Hopom träsk

Då var det bara att kolla datum berätta åt pappa och gå till biblioteket i Liljendal. Inte för att låna böcker som jag längtat efter hela veckoslutet utan bara boka resan på Tallink Silja från Åbo till Stockholm och tillbaka till Åbo på kvällen. Därefter bråttom tillbaka för att äta. 14:07 skulle bussen komma. Men den var försenad. 14:25 kom bussen först. Kostade bara 9€. Skrev åt pappa på sms när jag var i bussen. Blev rädd när bussen var så försenad att jag inte skulle hinna med nästa buss. 14:53 var bussen i Borgå. 15:55 i Kampen. Tur var plattformen så nära och det var kö till Åbobussen så jag hann bra. Bussen startade strax efter 16.

Japansk mat förutom tomat och gurka

Surfade mest i bussen men sov också lite. 18:48 skrev jag åt Marika på messenger då jag stigit av bussen. 19:00 var jag i tågstationen. Hade två val, antingen söka efter en buss som går till terminalen eller vänta till 19:30 då tåget kommer till Åbo. Tänkte att det går så fort att åka tåg att man hinner checka in sig på Silja terminalen så jag väntade. Steg på tåget och som jag trodde trots det fanns konduktörer på tåget tar de aldrig betalt mellan Åbo och Åbo hamn så där sparar man pengar för jag inte åkte buss. Gick till Silja terminalen när jag steg av och stod och köade. Fick veta att jag inte har betalat resan trots jag sa att jag har betalat resan. Tycker det är underligt att jag inte har gjort det. Utan att fråga betalade jag resan.

https://twitter.com/luckyandangel/status/742335212512763904

05.10.2016 kl. 23:09

Så går det när bankautomaten försvann på terminalen och flyttade in på färjan!

Det här hände 6 juni från Mariehamn till Åbo!

Nästa gång borde man lita på vad som står när man bokat men hade mycket att göra och hade inte tid att åka till Långnäs för att åka med Baltic Princess. Eftersom jag trodde inte på informationen fick man bita i sura äpplet när man kom till terminalen och fick veta att färjan faktiskt avgick från Långnäs och jag hade inga möjligheter att åka ut dit själv så jag fick pengarna tillbaka och måste åka Grace. Måste betala 10,50 för resan + expeditionsavgift för jag inte bokade på förhand. Måste vänta tills Grace kom och medan jag väntade kom det mer och mer passagerare i väntesalen. Till slut öppnades portarna och passagerare delades i två gångar. Ena till Åbo och andra till Stockholm.

Äntligen på väg!

Man skulle gå in i en andra ingången medan den ena ingången släpptes det ut passagerare. Gick till bagagerummet där jag lämnade in min väska och tog ut några tidningar och min laddare. Läste en tidning, somnade som jag brukade i stolen. Vaknade upp och steg upp för var hungrig. Gick till Cafét och tog åt mig sallad, potatis och kåldomle. Är Grace enda som väger maten i cafét har jag undrat flera gånger. Rosella har ju slutat med det. Efter jag ätit kollade jag på när folk spelade bingo medan jag laddade telefonen. Därefter läste jag en tidning innan det var dags att gå ner till bagagerummet.

Hämtade min väska och gick till däck 6 där man kunde gå ut från färjan. Väntade länge och väl. Först 19:51 kunde man komma ut från färjan. Fick inte gå nedför trapporna för det var en vakt som vaktade. Så det var bara springa nedför rullbandet tills man kom ner och måste gå med de andras takt för att komma ut. Upptäckte att bankautomaten brevid info var borta när jag kom in igen. Frågade i info var kan man ta ut pengar eftersom jag inte har kontanter till bussen. På färjorna sa hon. Gick i motsatt riktning där folk strömma ut och innan jag nådde rullbandet, trapporna och hissen stod en från tullen där.

http://www.tulli.fi/sv/

Frågade om han kunde svenska. Lite svarade han. Sa att jag måste tillbaka till färjan för att ta ut pengar så jag kan åka buss. Han visade att jag måste ha en visitorkort som man får från info. Gick tillbaka till info. Där berättade jag och fick ett visitorkort och gick tillbaka. Då stod det två från tullen där. Visade kortet och en av dem pekade på hissen så jag måste åka hiss med en annan som också skulle åka med. Framme var det bara gå upp till däck 9 och ta ut 40€ för jag hinner inte med bussen jag bokat & betalt till tänkte jag. 1,95€ i uttagningsavgift kostade det i den automaten. Sen ner igen och in i hissen och ut från terminalen igen.

26.09.2016 kl. 01:04

Baltic Queen ersatte Galaxy fick jag veta när jag åkte Baltic Princess. Åkte Tammerforståget.

Det här hände 15 april från Mariehamn till Helsingfors!

Fick skjuts i lagom tid till Mariehamns terminal. Där checkade jag in. Som vanligt räckte det att visa mitt Club One kort. Slapp visa mitt IDkort med som jag naturligtvis kollat att jag hade med. Blev förvånad att se Baltic Queen komma iland. Filmade och lade upp på insta med en fråga. Som jag fick svar på efter ett långt tag. Galaxy är på varv på rutinservice. Baltic Queen ersätter henne fram till dess. Gick upp för trappan och väntade på att slippa ut på landgången. När Baltic Princess närmade sig land fick man gå ut och köa för att komma in. Filmade Baltic Princess och laddade upp på insta också medan jag väntade.

Var är Silja Galaxy? https://www.instagram.com/p/BEOA1xrtHgx/
Första gången på Baltic Princess
https://www.instagram.com/p/BEOBfHetHiI/
Såg Baltic Queen genom fönstret
https://www.instagram.com/p/BEOVeCeNHs5/

Först släpptes de som skulle av färjan och sen fick gå ombord på färjan. Baltic Princess startade ca 13:50. Jag började att snapchatta överallt och upptäckte det såg ut som på Galaxy. Skrev åt Linnea på snapchat som skrev de är systerfartyg. Det godtog jag som rätt svar tills jag åkte Baltic Queen på hemvägen. Gick till Starlight Palace och upptäckte hur bra wifi Baltic Princess hade jämfört med Galaxy så jag kollade igenom snapchat och annat med wifi på. Satte powerbanken och ladda upp telefonen och somnade i soffan och vaknade och hörde ett dansband spelade covers. Filmade lite av låt och laddade upp på insta.

What a wonderful world cover

När de tog en paus gick jag och åt banan medan jag gick runt och kollade runt igen på färjan. Därefter laddade jag telefonen i ett kontaktuttag/vägguttag i Starlight Palace medan jag läste en tidning. När färjan närmade sig Åbo var det bara att ta sig till utgången efter plockat in laddaren och tagit telefonen med. Ca 18:15 var Baltic Princess i Åbo. När portarna öppnades var det folk med folk runt mig. Trodde jag gått förbi alla när jag kom ner för trapporna men såg det kom mycket folk från däck 5 så plötsligt var jag inte först framme i Siljaline terminalen. Lämnade det där åt sidan och gick och köpte köttpiråg och juice i Vikingline terminalen.

Det som är bra att man är så tidigt framme är att man hinner åka med Tammerforståget till Åbo Centralstation där man kan byta till Helsingforståget men jag valde stiga av det i tid för visste inte när det åkte vidare. Om jag skulle blivit kvar skulle jag missat bussen till Helsingfors. Gick till busstationen och fick igen vänta länge för jag kom dit så tidigt. Tyvärr gick det inte buss tidigare än 20:30 till Helsingfors som jag skulle hinna med. Ca 20:25 kom bussen. Steg på den och sa mitt namn och busschaffören pricka/strecka över mitt namn. Upptäckte hur bra wifi bussen hade så kollade snapchat innan jag somnade i bussen och vaknade senare och fortsatte surfa, kolla appar och sånt. Kai skrev ofta på messenger.

Åkte förbi Åbo domkyrka med bussen till Helsingfors.

05.08.2016 kl. 01:02

Vägen hem illustrerades på sociala medier. Dessutom selfies från succemorgon5år.

Det här hände 1april från Helsingfors till Långnäs!

Gick så fort jag kunde till Kampen. Hann precis se ca 12:40 att bussen kom som skulle åka till Åbo. Gick in i bussen och sa mitt namn och chaffören prickade/streckade/whatever att jag var med. Bussen startade tidsenligt 12:45 efter alla passagerare stigit på. Jag laddade upp några videos till innan telefonen pep 5% igen och jag måste låta den ladda igen med powerbanken. Somnade i bussen. Vaknade i Åbo. Var inte lång tid kvar innan bussen var i busstationen. Gick till Salutorget och såg Claes Olsson och kom på de har säkert laddare där.

Gick in och köpte en laddare för 10€ eftersom den var så billig en powerbank för 10€ till för mina små och originalladdaren blivit stulna. Gick till Åbo bibliotek. Laddade upp några video till och några bilder innan jag gick till en 15 minuters dator man står framför. Lärt mig ingen kollar hur länge man står där och kan lätt stå i flera timmar vid samma dator och man har tid. Lät telefonen ladda med powerbanken eftersom jag inte hittar något kontaktuttag. Hann kolla igenom en hel veckas fb innan jag bestämde mig jag måste lämna datorn för 20:08 skulle tåget avgå till Åbo hamn från järnvägstationen.

Upptäckte det tar en kvart att gå till tåget. Tur jag gick så i tid för att tåget var på ett innerspår. Hann bra med i tåget. Tänkte kolla på snapchat med tågets wifi. Tänkte kolla mer när tåget kom fram till Åbo hamn men då krånglade det så jag stängde av rutan och tänkte gå ut. Men det gick inte utan det var låst. Gick igenom tåget för hitta någon som kunde öppna en dörr så jag kunde komma ut. Hittade en konduktör som troligtvis gick igenom för kolla om någon var kvar i tåget. Hon låste upp dörren så jag slapp ut. Jag gick till Viking terminalen. Köade för att checka in mig. Checkade in mig. Köade till cafét. Köpte köttpiråg och en juice. Satte dem i fickorna och köade att komma in i färjan.

När portarnas öppnades måste jag gå i de andra resenärernas takt tills jag kom in i färjan. Gick fort upp till soldäck och kollade på när passagerarna gick ombord på färjan medan jag åt. Ringde till Hannes som hade X3M-Kväll på radion och berättade vad jag gjort och var jag är. 20:55 lämnade Grace hamnen. Gick ner till bagagerummet och lämnade in väskan och tog bara tidningar och laddaren. Gick till Rockmore Bar för att ladda telefonen och ladda ner bilder från Snapchat som jag använt för att ta bilder under dagen. Laddade upp det på Insta och delade dem som jag brukar. Laddade upp på twitter och fb samma bilder.

Läste en tidning tills trubaduren slutat att sjunga för han han tog en paus. Gick till Retro Bar dancing för att höra på karaoke medan jag läste en tidning och jag laddade telefonen. 0:55 gick jag och hämtade väskan. Satte in tidningarna och laddaren i väskan och gick ner och vänta med de andra som stod och väntade på däck 6. Tillslut var färjan i Långnäs. När portarna öppnades gick alla ut och jag lyckades gå förbi allihopa för att komma först ut. Fick skjuts så då hade man bråttom att komma ut till terminalen.

Tog selfies med Krista Siegfrids, Ted Urho och Isa Mårtensson https://www.instagram.com/p/BDqPjj-tHtr/
Tog selfie med Milli Hellström och Pernilla Karlsson
https://www.instagram.com/p/BDqQBncNHvF/
Fredrika Lindholm, Janne Grönroos och Christopher Strandberg
https://www.instagram.com/p/BDqcDNrtHrM/

04.08.2016 kl. 01:02