Bloggposter

Kom på ett sätt att synnas i Allsång på Skansen när man vill hitta sig själv.

29-30 juli hände det här i Stockholm.

Det var ingen kö när jag kom till terminalen så jag checkade in och betalade frukosten med mynt den här gången. Gick ombord på Rosella. Gick och köa till frukosten på Buffetrestaurangen. Enligt bordsplaceringen fick jag ett fönsterbord men underligt nog en kvart efter Rosella lämnat hamnen ändrade x3ms frekvens att ta in en finsk radiostation istället så lagom till 8ans nyheter bytte jag till musik jag laddat ner och köpt från iTunes. Efter jag ätit frukost gick jag till vilorummet och sova lite.

När det sades att Rosella var i Kapellskär om 15 minuter fick jag bråttom och gick ner till däck 4 och väntade med de som kom dit så jag lätt kunde stå brevid dörrarna. När de öppnades fick jag bråttom utav helvete att gå för jag skulle ut från terminalen och in igen och gå till info och fråga efter min jacka. Det gjorde jag och beskrev den som svart med vitt foder. Typen gick och kollade och hittade den. Tackade och gick ut igen. Ca 9:15 var jag i bussen där de flesta var så jag fick sitta ganska långt bak i bussen.

http://www.skansen.se/sv/aktivitet/lill-skansenteatern

Sov för det mesta och vaknade lagom till bussen var i närheten av Cityterminalen. Ca 10:20 tror jag bussen var framme och steg av och gick genast till Hazeliusporten. Ca 10:55 tror jag att jag upptäckte en kö där men hade för bråttom att stå där så jag klämde in mig efter en utlänning som skulle in med en annan som stod bakom mig. Det kändes dumt att inte veta de två hörde ihop. Efter visat mitt årskort i kassan så märkte jag bergbanavagnen har inte kommit så fick ändå vänta.

Men som tur kom den strax jag visat mitt årskort i kassan till bergbanan också. 11:03 var vagnen framme. Fick bråttom utav helvete att ta mig till Lill-Skansen för slippa missa början av föreställningen igen. Hörde sången som startade och dessutom såg jag Alexandra, Filip & Kim där. Efter den var slut gick jag pratade med dem. Alexandra som kände igen mig sen ifjol sa Kim är ny för iår medan Filip & Kim kände igen mig sen i söndas. De berättade att de gett autografer.

http://www.svt.se/allsang/gaster/alcazar

Berättade det är Allsång på Skansen idag och därför är jag på Skansen igen. Filip undrade vad jag såg mest framemot, Alcazar sa jag. Senare gick jag och sökte efter bra plats framför Solliden scenen brevid "tungan". Minns inte vem som var på scenen då. Hittade två närmast på fjärde raden och en framför mig. Skrev sms till Micaela. När jag inte fick något svar ringde jag både henne & Johanna men det lät som varkendera telefonerna var på eller annars okontaktbara.

Det var lunchrast för de flesta som jobbar med Skansen tror jag för Pernilla Isendal sa det var stagestime och vi syns om en timme på scenen. När jag var i restaurangen Solliden Terassen för att hämta vatten ringde jag igen till Micaela som svarade. Hon har bytt telefon och verkar som abonemang för mitt nummer var okänt för henne därför svarade hon inte på smset. Hon frågade flera gånger vem det var och när jag lyckades utala mitt namn rätt förstod hon det var jag.

http://www.abbathemuseum.com/

Det var dålig mottagning i Abbamuseet tror jag där hon var. När vi avslutade samtalet fick jag bråttom gå till info brevid huvudentren och be om en stämpel så jag kan komma in igen. Gick till Abbamuseet. Där utanför stod ett gäng brevid nån staty tror jag. När jag såg Micaela & Johanna gick jag dit men gick förbi hela D.U.V.gänget från Ekenäs på vägen och Martin som såg mig skrek efter mig så Johanna sa jag skulle prata med honom först. Han blev så glad att se mig igen.

De gick till Skansen och jag följde mig så jag kunde få chans att prata med Micaela & Johanna. De skulle äta smörgåsbord på Skansen och enda jag tänkte på då var genrepsplatser som man kunde boka paketpris med smörgåsbord men var inte säker så jag sa inget. De satt ner sig utanför Skansen huvudporten och då såg Diana mig och sa till Johanna och blev så glad att se mig igen. Det var ett bra tag sen jag sett D.U.V.gänget senast. Månne det var på deras idrottsdagar på åland.

http://www.profilrestauranger.se/skansen/evenemang/genreps-platser-till-allsangen/

Endel skulle till bussen och jag skulle tillbaka för Alcazar skulle repetera. Filmade deras repetioner. Sen skulle Conchita Wurst repetera men jag skulle fylla på min vattenflaska. När Johanna & jag såg varandra för hon köade med D.U.V.gänget till smörgåsbordet. Fick bråttom tillbaka och hämta mitt Rosella årskort och Skansen årskort men när jag var tillbaka var kön borta. Satt dem i fickan för de kommer tillbaka när de ätit. Fyllde på min vattenflaska med vatten från restaurangen Solliden Terrassen.

Conchita Wurst repeterade när jag kom tillbaka. Filmade hennes nästa repetion men det var mot solen så jag såg inte så bra då. Senare när det var kaffepaus och stagetime för andra gick jag till Lill-Skansen där sista föreställningen för dagen höll på att ta slut. När den var slut märkte jag Fredrik var där. När Filip såg mig hälsade han. Berättade att Alcazar, Conchita Wurst, Ola Salo och Panetoz repeterat. Sen pratade Filip, Alexandra och Kim med Fredrik.

http://www.svt.se/allsang/conchita-wurst

När Fredrik nämnde åskovädret och de andra hade lunchpaus då måste jag inflika att jag också var där då. När Filip sa de skulle packa undan så sa jag okej och lämnade dem där. Fick sms av Madelaine 15:44. så jag gick ner och möta henne vid ingången. När vi åkt rulltrappa och var på väg in mot stolsområdet sa hon "Här kommer Gröna Lundsgänger" då tittade Valter konstigt på henne. Han som stämplat mig före jag gick ut tidigare och visade den åt honom när jag kom in.

Ola Salo höll på repetera tror jag med en kör när vi kom in. När de repeterat klart såg jag Martin i sin rullstol köras in från högra sidan på scen mot genrepsplatserna. Då sa jag till Madelaine att jag skulle hämta vatten. Fick bråttom att gå till högra sidan av scenen där det stod en kö med folk med band runt halsen med kort det stod Genrepsplatser 29.8.14. Då var mina misstankar befogade. Visade till Micaela mina årskort till Rosella och Skansen och därför var det mitt tredje besök på Allsång på Skansen.

http://www.svt.se/allsang/gaster/ola-salo-1

När de var på väg in lämnade jag dem och gick tillbaka till Madelaine. När jag visat min stämpel åt Valter tog jag lite vatten från en dunk med kran och gick till henne med det. Hon har redan ätit sa hon. Men jag åt medan Pernilla Isendal stod och berättade vad man inte får göra under genrepet och vad man fick göra. Jag tyckte ungstekta morötterna har tagit för mycket smak av chilin och jag tyckte det brände i munnen av dem medan kycklingen och potatisen gick bra att äta.

När genrepet började måste jag sluta äta och ta en massa bilderna istället. Madelaine blev exalterad när Conchita Wurst kom upp på scen. Jag bara störde mig på solen som sken bakom vissa personer som Anna Stadling och Stefan Nilsson. När genrepet var slut gick jag öppningen på högra sidan av scen där alla kom ut. När Johanna kom ut pratade hon om Tomas och bussen han körde så jag sa åt Micaela när hon kom jag följer med de ut. Behövde bara få en stämpel från info vid utgången.

Mina bilder från Allsång på Skansen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203238535058774.1073741896.1070866512&type=1&l=f158c6c899

Gjorde det och på vägen till bussen som var utanför Skansen gick till Martin och pratade och sa hejdå åt honom. När vi kom till bussen såg jag Tomas utanför och förstod vem Johanna pratade om. Jag sa åt Michaela & Johanna att jag går tillbaka och vi syns en annan gång. Vi tyckte det var kul att träffas igen. Sa hejdå innan de gick in i bussen. När alla kommit in och bussen startade med hela D.U.V.gänget vinkade Micaela & Johanna. Jag vinkade tillbaka åt dem tills jag inte såg dem mera.

Hittade en hårsnodd på marken som jag satte runt armen. Gick till Madelaine via Valter och hon satt och pratade med tjejen brevid så hon märkte inte jag hämtade min laddare och tidning för att gå ut igen. Laddade telefonen vid ingången till Skansen Terassen och läste tidningen. Mittemot mig satt det en annan tjej och laddade sin smarttelefon och använde den samtidigt. 19:30 då jag hörde Pernilla Isendal igen tänkte jag nu får det vara slutladdat. Tog telefonen och laddaren och gick in på stolsområdet.

http://www.svtplay.se/video/2193419/allsang-pa-skansen/allsang-pa-skansen-avsnitt-6

Men fick gå mellan massa folk som stod utanför. Där inne höll Petra på att sjunga allsång med publiken. Som Violen från Flen som flesta inte kunde och därför lät det inte så mycket från publiken. Åt plättar. Ca 19:50 kom Pernilla tillbaka och berättade igen vad man inte får höra och bör göra. Hon kom då och då ut och berättade hur mycket tid det var kvar. När jag ätit klart försökte jag skölja bort med vatten kladdet från plättarna på händerna men lyckades inte. 

Kände mig fortfarande klibbig men 3 minuters marginal var för kort att hinna till restaurangen och tvätta med tvål. Så jag fick leva med det. Trädde gula tygbiten jag hittade på Gröna Lund efter Sommarkrysset sändning tog slut, under hårnodden flera varv så den skulle hållas där medan jag klappar i händerna ovanför huvudet så jag skulle kunna hitta mig efteråt för jag har aldrig filmats framifrån tidigare när jag sitter på de platserna brevid "tungan"

När det var låtar med fart i klappade jag händerna ovanför huvudet för då skulle jag synnas från alla vinklar och när det var lugna låtar kollade jag bara och dessutom hade jag allsånghäften med så jag kunde ge ett åt Madelaine att använda när det var dags att sjunga allsång. Blev glad att websändningen inte var en kvart den här gången utan nästan en halvtimme. Därefter fick jag bråttom gå på toaletten så jag gav mitt allsångshäfte till Jesper och bad han skulle be få autografer.

Han fråga, av vem? Jag sa Panetoz för jag såg en av killarna och andra som kommer. Det var tyvärr kö också i toaletten mot dansbanan också. Så när jag kom tillbaka fick jag veta av Madelaine att Marie hade bråttom för hennes pappa väntade på henne. Fick också allsångshäftet av Jesper. Träffade Oskar och Bertil. Bertil stått 1½h för han inte slapp in till området. Om jag skulle vetat det skulle jag hållt platsen framför mig i raden men en annan fick den före sändningen.

http://www.svt.se/allsang/gaster/panetoz-1

Han ville gå men jag ville bli kvar men inte så länge som senast. Ola Salo åkte iväg med taxi. Conchita Wurst lämnade efter sändningen fick jag veta. Bertil och Madelaine gick men hon kom tillbaka och ville jag skulle komma med. När vi åkt nerför rulltrappan satt Bertil på bönken och hörde på musiken från gubbhyllan. Madelaine satt sig också där. Jag ville åka tillbaka om de blir kvar på bänken. Bertil bad mig ge ett papper om jag hittar Pernilla Isendal.

Åkte rulltrappa upp igen och hittade ett gäng med Alcazar fans utanför backstagsporten. Tillslut kom Andreas & Lina från Alcazar ut. När det skulle börja skriva autografer och ta bilder med sina fans bad ordningsvakterna alla flytta på sig för en lastbil backade mot backstagedörren som var brevid baksidan av scenen. Fick både autograf & bild med Andreas och bara autograf av Lina. Vet inte var Tess var men frågade ej innan de gått till sin paketbil med grejer och gått in i den.

Tyckte jag fått det viktigaste enligt mig gjort och orkade inte vänta på resten skulle komma ut så jag åkte rulltrappa ner igen och berättade till Bertil & Madelaine att jag såg inte Pernilla men Andreas och Lina. Orkade inte vänta längre där uppe sa jag. Ca 23 tyckte de att vi skulle gå och lämna Skansen. Vi hann ut lagom tills det kom en spårvagn som blev full med folk från Gröna Lund så slapp använda mitt SL-kort. När spårvagnen var vid Sergels torg gick vi ner och jag kollade i en automat jag hade 50 kronor kvar.

Blev förvånad att Madelaine fuskade och öppnade tunnelbanaspärren åt mig att hon måste säga till åt mig att gå. Bertil såg det och sa, hoppas det inte kommer kontrollanter för då för du problem, åt mig. När ett tunnelbanatåg till Hässelby Strand kom gick jag in för Bertil gick in med Madelaine sa kom ut, vi ska inte åka den utan bara Bertil ska åka. Då gick jag ut så väntade vi på tunnelbanatåg till Norsborg kom. När den kom gick vi in och satte oss.

http://people.su.se/~gsven/gabls/workshop/Linje_tunnelbana.pdf

Vet av erfarenhet att resan är lång så jag tog upp en tidning och läste tills en röst sa Fittja. Då satte jag den i väskan och vi gick ut. När vi kom till höghuset åkte vi hiss och hon låste upp dörren. Hon frågade om jag var hungrig eller törstig men jag ville bara använda iPaden. Hon var orolig på att hon skulle få stor räkning men jag tog för givet att iPhonen hon använder använder samma nät som iPaden. Visade åt henne klipp från Allsång på Skansen efter jag övertalat henne att jag skulle få använda den.

Efter hon ätit tänkte hon på vad jag skulle äta imorgon. Hon gjorde mackor av vitt bröd, skinka & ost med skivad tomat. Det var svårt men lyckades copypaste länkar från Allsång på Skansen från Svtplay till facebook. Kollade igenom ett dygn av flödet. Då var klockan två och dags att sova. Halv 7 hade jag alarmet på att pipa. Madelaine också. Packade väskan och hon gav en cocacolaburk jag lämnade kvar och paketet med mackor packade jag ner.

Hon öppnade dörren och sen hissen för hon ville jag skulle åka hiss ner. Gick till tunnelbanastationen och väntade 8 minuter på tunnelbanatåget mot Ropsten skulle gå. 6:55 kom det. Läste tidning under resan. Blev förvånad att den var framme redan 7:25. Gick och checkade in hos Viking Line på Cityterminalen. Gick till bussen. Första gången på länge jag fick vänta 10 minuter i bussen till Kapellskär. 7:42 startade bussen till Kapellskär där jag sov mesta av tiden.

http://www.vikingline.se/sv/sverige/ombord/artister-och-noje/teman-och-shower/ville-viking-summer-rock-les-mills-born-to-move/

Framme i Kapellskär tog jag fram fel biljettkort och drog det två gånger och porten öppnade inte sig. När jag kollade stod det Mar-Kap inte Kap-Mar som det stod i biljettkortet som jag hade i andra fickan. Det funkade hur bra som helst. Hann äta en halv smörgås innan man slapp gå in. Såg några visa id men när jag kom fram räckte biljettkortet, det man får i incheckningen. Försökte komma så långt fram som möjligt men lyckades inte före jag gick ombord.

Gick till vilorummet och åt smörgås medan jag kollade på passagerarna på landgången. Ca 9:30 tror jag Rosella startade. Tror jag kollade på barnen på Ville Viking Summer Rock innan jag gick tillbaka och sova i vilorummet. När jag vaknade hörde jag på Myteriet. Somnade om och vaknade av färjan var framme om 15 minuter. 12:35 var Rosella i Mariehamn och jag gick ner till däck 4 och gick ut men lyckades inte gå förbi så många för det var trångt när det kom ut så många passagerare på en gång. Här avslutar jag.

01.10.2014 kl. 22:54

Åskovädret inställde Barnens Allsång och översvämmade Stockholm.

27 juli hände det här i Stockholm.

Vaknade i Madelaines soffa 8tiden. Hittade Start mysli & laktosfri yoghurt som jag åt. Tänkte gå efter packat väskan men fick inte upp metalldelen på dörren så man kunde vrida upp låset. 9tiden tänkte jag gå ut på balkongen som var utanför Madelaines sovrum. När jag öppnade den knarrade den så mycket att hon vaknade. Hon sa, gå ut på balkongen om du vill ha luft. Jag kan öppna så fort jag vaknat. När hon steg upp visade hon hur man öppnar glasväggen på balkongen.

Sa åt henne jag ville gå ut men jag fick inte upp dörren. Hon sa, du borde äta frukost först. Vill du ha te eller kaffe? Te sa jag. Fick sitta ner och hon satt på radion och började koka vatten på spisen. Hon undrade om jag vill ha cornflakes. Jo, sa jag och när hon öppnade skåpet pekade jag på myslipaketet och sa jag ville ha det istället. Så jag fick det och yoghurt. Dessutom te & svartvinbärsaft. Hon packade ner smörgåsarna i aluminiumfolie för jag orkade inte äta upp dem.

Källa:

Hon gav en Fanta peach twist åt mig innan hon öppnade dörren. Det var egentligen Gilberts men hon trodde han inte skulle märka det fanns en flaska mindre i kylskåpet. Minns inte när jag lämnade huset men fick vänta 8-9 minuter på tunnelbanatåget till Ropsten. Tog en ½h med det innan den stannade i Slussen. Där steg jag av och gick till Djurgårdsfärjan. Där stod det folk i kö för att slippa in. Det var automat på båda sidorna av gången där det stod vakter så man inte fuskar.

Det tog bara några minuter för Djurgårdsfärjan ta sig mellan Slussen och Gröna Lund. Skrev sms till Viveca och frågade var hon var och berättade var jag var. Skrev också till Robert. Han svarade han kommer senare. Där steg jag av med alla andra som också åkte. Gick till huvudporten och pep med mitt årskort i ingången för typer med årskort. Använde rulltrappan för att snabbast ta mig till Solliden. Hörde Robin Stjernberg repetera när jag kom ut igen.

Erikas skylt https://twitter.com/VivecaJCS/status/494731123520724993/photo/1

Hittade Viveca & Erika på första raden. Jag frågade typerna om jag också fick sitta där. Jo, om det blir bara en sa hon. Erika har gjort en skylt och Viveca hade sin flagga med. När Robin repeterat klart var Tobbe Trollkarl på scen en stund med Ayla Kabaca för att höra om microfonerna funkade. Hon sa det är två timmar kvar innan hon lämnade scenen. Jag gick till Lill-Skansen och blev så glad att höra bara killröster och blev ännu gladare när jag såg Filip.

Så som jag saknat honom varje gång jag är där och kollar Lill-Skansenteaterns föreställningar. Efter ena föreställningen hade de lunchpaus och jag kände några rengdroppar så jag skyndade mig tillbaka till Solliden till min väska för plocka ut min engångsregnrock som blivit flergångs vid det här laget och sätta på mig den. Erika gick till restaurangen för att gå på toaletten så hon missade när det började ösregna och åskade. När det också började blåsa ville Viveca gå in.

http://www.skansen.se/sv/aktivitet/lill-skansenteatern

Lämnade en plastkasse kvar på stolen med min jacka i för markera min plats innan jag också gick in. Hittade varken Viveca eller Erika. Skrev sms till Robert & Madelaine. 13:13 Madelaine sett på sommarkryssetreprisen och bad: "Vad rädd om dig". 13:31 Robert fastnat i Karlaplan pga ovädret. Endel filmade ovädret med sina telefoner. När det slutat åska och blåsa och höll på sluta regna gick alla ut. Jag med. Såg Fredde tala med fans. Såg Viveca & Erika komma emot mig.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19279014.ab

Efter pratat en stund med dem gick de precis som alla andra fans ställa sig i rad för Robin Stjernberg skulle komma ut och skriva autografer och ta foto/bild/selfies med dem. Pratade med Tobbe som kollade snabbt på sin smarttelefon på aftonbladet. Gröna Lund har fått stänga sina maskiner och det blivit översvämning i Stockholm. (Tror det är denna artikel ovan.) Robert kom och jag visade Tobbe var där. De hälsade på varandra. Sen ställde jag mig i kö brevid Viveca & Erika.

Utanför scenen

Några andra barn kom imellan efter Viveca & Erika träffat Robin. Därefter tog Robert bild på mig och honom. Undrade om han mindes att han lyfte upp mig på Åkersberga. Jo, det gjorde han. Därefter lät jag nästa i kön träffa honom. Gick åt sidan och frågade tjejerna hur det gick. De var glada. Pratade med Tobbe igen och tyckte det var synd stormen inte kom nån timme efteråt så att Barnens Allsång skulle hunnit före stormen kom. Han höll med mig, bättre avbryta än inställa.

Det kom barn som ville ha autografer av Tobbe. Han hade ingen penna men jag hade. Han lånade den varje gång det var nån som ville ha autograf av honom. Fredde fick till stånd en backstagespelning när kön var slut och det var bara äldre stjenor kvar inga barn med föräldrar för de har lämnat Solliden. En vakt räknade dem som släpptes in. Tyckte jag bara såg flickor som släpptes in. Robert ville också komma in. Det var en typ som spelade piano medan Robin sjöng ett medley.

Efteråt fick man ta mera foton/bilder med Robin och prata med honom. Robert tog flera och jag kramade honom sen lämnade jag & Robert backstageområdet. Han ville visa djur åt mig speciellt sälarna och björnarna. Men först måste jag träffa Filip har jag bestämt mig. Efter Lill-Skansenteatern sista föreställning gick jag fram till Filip & Staffan. Staffan mindes mig från ifjol. Filip gjorde inte det. Kim är ny för i sommar. Bad om autograf. Staffan sa: När man får ge autografer då är man känd.

Efter alla killar skrivit gick jag till Robert. Vi såg mycket djur och mycket kvistar & grenar som ramlat ner under åskovädret. Vi funderade hur vi skulle ta oss till Cityterminalen i tid. Gav ett förslag att vi åker Djurgårdsfärjan och därefter går vi till Cityterminalen. Sagt och gjort. Det gjorde vi. Kom på vägen att jag lämnade Viveca & Erika utan att säga hejdå så jag skrev sms till henne. Fick svar och blev lättad. Köpte Bamse-Extra på PressByrån på Centralstation.

Backstage

På Cityterminalen blev jag glad att jag slapp serviceavgift på Vikingline. Visade mitt clubkort och typen undrade om jag bokat och jag sa nä men visade mitt Rosella årskort åt typen och då slapp jag betala nånting och fick min biljett. När jag & Robert åkt rulltrappa en våning upp var klockan bara 18:00. Berättade om Juha som brukade köra buss men när vi gick igenom till där bussarna brukar gå stod det bara en nästan full buss där och en annan chafför. 

Visade Robert hur man kom tillbaka till terminalen. Man bara trycker på en knapp. Han kramade mig så gick jag in i bussen. Där fick jag gå till halva bussen minst för hitta en plats åt mig. Tänkte jag sover ändå så det gör ingenting. Sov för det mesta i bussen. Minns inte när bussen var i Kapellskär men vi som steg av var där så länge att jag tyckte det var bra ide att plocka ur min fuktiga jacka och hänga den och torka på en stolsrygg. 20 först fick vi gå ombord.

Kom på först när jag gått ombord att jag glömt jackan. Då var det redan försent. Skulle inte hinna gå emot strömmen och hämta den. Läste Expressen & Aftonbladet som jag hittade i vilorummet. Kollade en film på tvn som jag inte minns vad den hette. Tror jag åt nåt. Läste BamseExtra efter Ville Viking Summershow var slut. 23:25 var färjan i Mariehamn. Kom ner så sent att folk börjat gå när jag kom ner till däck 4. När jag kom ut från terminalen fick jag skjuts hem.

30.09.2014 kl. 22:10

Janne & Andre bestämde att jag skulle åka till Sverige. Lika bra det!

26 juli hände det här i Mariehamn & Stockholm.

Jag fick skjuts till Idrottsparken för att träffa Andre & Janne. Blev förvånad att Andre sa "Tja Lilian" när han såg mig. Trodde han inte visste hur jag såg ut eftersom vi inte har träffats förr. Janne kramade mig när vi sågs. Förklarade min situation för Janne som tyckte att bättre jag åker till Sverige för han vet inte om han är på Rockoff eller någon stuga på kvällen. Andre hörde diskussionen och höll med honom. Speciellt tyckte han om jag blir bjuden på både resa och övernattning.

Janne kollade med gps att det tar 20 minuter att gå till Mariepark från Idrottsparken. Sa hejdå och kramade killarna ca 12:15 och gick före andra gruppuppställning startade i Lasse Näsman Cup. Jag upptäckte under dagen att jag inte kunde få en fotboll att lyfta. Den bara rullade när jag sparkade på den. Ca 12:35 var jag i vikinglineterminalen och sa jag inte har bokat men visade årskortet på Rosella så jag slapp serviceavgift. :O Verkar som om man har nåt att betala då blir det serviceavgift.

Källa:

Fick vänta en stund med andra resenärer innan vi fick gå ombord. Gick till vilorummet för att både läsa aftonbladet & expressen medan jag lyssnade på Veckoslutkommittén. Somnade och vaknade när jag var hungrig. Eftersom jag ville spara bananerna köpte jag köttbullar och mos istället från cafét på Rosella för 4€ istället. Dumt eftersom de kom hem igen men brunare än före de åkte med mig i min väska. Lyckades lyssna nästan till Kapellskär på x3m via min telefon men efter 14 brusade det.

Ca 14:15 var färjan i Kapellskär. Det var fullt med folk på däck 4 då jag kom ner och när de släpptes ut var det svårt att gå förbi dem. Det var en hel del som gått ut när jag kom ut men ändå har de inte lyckas hitta in i bussen. Såg Juha och tänkte att jag åker med honom på söndag kväll. Han såg mig och undrade, hur är det? Allt är bra sa jag och tänkte jag både träffat Andre & Janne och dessutom kan se Sommarkrysset live igen. Gick in i bussen där kunde jag sitta längst fram.

Mina bilder från Sommarkrysset: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203192240581441.1073741894.1070866512&type=1&l=70dd348b41

Jag sov på bussen och vaknade lagom i Stockholm. Började lyssna på Rix Fm och tänkte när jag fick sms av Madelaine att det var bråttom och gick till spårvagnen och gick in i den. Det var mycket folk där men ändå lyckades konduktören hinna med alla före djurgårdsbron. Säkert pga alla eller de jag såg hade SLkort. Madelaine frågade mig på sms var jag var. Borde inte svarat för var ändå snart i Gröna Lund. När jag steg av använde jag Gröna Kortet i entren och gick till stora scenen där Robert satt.

Han kollade på repetionerna. När jag förstod att genrepet skulle börja 17 först blev jag besviken på mig för jag åkte spårvagn i onödan. Efter vi talat en stund kom Madelaine. Så hon var försenad inte jag slösat 25 kronor ionödan för jag inte gick till Gröna Lund. Nisse Hellberg repeterade när Cecilia släppte in mig & Madelaine. Hon visade en bänk brevid bakom Diana och Martin som paxat bänkarna. Det var en tant där som fläktade sig med en batteridriven fläkt som kunde också spruta vatten. 17:10 förstod jag av Jean det var genrep. Han var bara semestervikarie. Robert gillar honom.

Mina videos från Sommarkrysset: http://www.youtube.com/playlist?list=PLibWh68uxSVEDpTQobz291jIKk2GfF2F6

När genrepet började satt jag & Robert i andra bänken mellan "catwalkerna". Första raden satt ett gäng typer. Fick veta det är Niklas som sköter steadicam som tagit alla pass enligt Tomas. Robin heter den andra mörkhåriga killen som har en handkamera som fotograferna antingen har på axeln eller under armen. Robert som varit med på otaliga tvinspelningar och direktsändningar vet namnet på de flesta. Tog en massa bilder under genrepet förutom att jag filmade Michael Halvarson.

Hittade en snörknut på marken som han slängde när han visade repet var helt. Efter genrepet var slut var Robert hungrig och ville äta. Madelaine ville äta fiskbullar men varken jag eller han var sugen på det så han bjöd mig på fish and chips istället. Det var mums. Det var gott. När vi kom tillbaka såg jag att Marie hittat in. Hon stod brevid ena "catwalken" där man syns bäst i tvn. Vi pratade lite sen kom Madelaine dit. Hon gillar inte typen som satt och sprutade vatten på henne.

Martin Stenmark & Robert

Gick till Robert och pratade lite medan Madelaine vinkade hela tiden för hon ville jag skulle också stå. Lämnade min väska hos honom och gick till tjejerna. När det skulle värmas upp med lite sång måste jag gå till Robert och hämtade kameran och tog några bilder och gick tillbaka med kameran till Robert som satt in min kamera i väskan. 21 började direktsändningen. Man såg sämre där men eftersom man sett genrepet gjorde det ingenting. Kollade var Kristian, Robin & Niklas gick för ville synnas.

När det var reklam i tv4 gjordes scenen iordning för Tove Lo medan Kenny sjöng. Fick bråttom att hämta kameran så jag kunde filma honom. Blev så glad att äntligen höra sjunga honom igen. Han sjöng under följande reklampaus också men sista reklampausen då sjöng Mattias. Det har jag längtat efter sen ifjol. Verkar vara ypperligt bra plats för Madelaine fick sms till sin telefon att nån sett henne. Efter sändningen träffade vi Bertil och Marie blev hämtad av sin pappa.

Robert tog bild på mig och Martin Stenmarck och tvärtom. Madelaine bjöd på glass. Jag och Robert åt mjukglass och Madelaine bollglass. Bertil åt fish and chips. Därefter åkte vi Djurgårdsfärjan förutom Bertil som åkte spårvagn. Sen gick vi till tunnelbanastationen i Slussen och åkte till Fittja förutom Robert som åkte till Alby. Madelaine visade var hon bodde. Tror klockan var ca 23:30 när vi kom till henne för hennes son Gilbert skulle använda hennes SLkort. Använde hennes iPad from 30% batteri kvar till 2% då somnade jag i hennes soffa ca halv 3 tiden.
 

29.09.2014 kl. 23:07