Bloggposter

Skitdålig telefon drog ner min feelis i Pargas men lyckad spelning ändå.

22 augusti hände det här i Pargas.

Hittade Piug tack vare Amies beskrivning och skylten som pekade på PIUG. Det var några tjejer som gick in via en dörr som jag gick efter för egentligen hade jag ingen aning var man skulle gå för komma till Kultursalen. När jag kom upp för trappan satt en typ och sålde biljetter och stämpade folk som hade förköpta och som köpte där. Lämnade mina saker vid rockställningarna och gick till Kultursalen där det stod endel folk och andra som satt på scenen. Janne & Ted stod och pratade på en liten upphöjd och ljus plats i hörnet.

https://www.facebook.com/events/847855158560043

När Janne såg mig vinkade han åt mig och under låten därefter pratade vi med varandra. Killen som jag träffade på torget som jag inte då visste vem det var men efter han gillat mitt foto på instagram tog jag slutsatsen det var Anders Ranta-Aho. Han som gick i samma skola som mig på i Västankvarn eller så var det i Ekenäs. Hade chans att prata med Ted men mina försök att ropa gav inte resultat och jag glömde bort det. Hittade inte Simon nånstans i salen eller nån annan jag såg på Köpmannagatan tidigare under dagen.

 
Laddar

Max in the crowd #stkpargas #pargas

Visa på Instagram

Intervju http://instagram.com/p/sAZsMBNHoa/

Tog bilder på Max in the Crowd både under intervjun och på scen. Underligt suddiga blev de på scen igenom min kamera. Några enstaka helt okej bilder fick jag. Min smarttelefon hade så låg batterinivå att jag tänkte att jag måste ladda den. Hittade under en platt-tv ett uttag jag laddade telefonen tio minuter. Därefter gick jag och kolla när Janne & Ted intervjuade Redrama. Under en låt skrev han autografer på barns armar. Efter intervjun gick han. Därefter laddade jag telefonen igen 10 minuter innan Clarissa var på scen.

 
Laddar

Clarissa #firsttime #stkpargas #pargas

Visa på Instagram


Intervju http://instagram.com/p/sAmU-dtHs6/

När Max in the crowd var på scen tänkte jag bara på mina bilder för det var inte min musiksmak och tyckte Clarissa var bättre. Filmade några av hennes hits. Laddade telefonen 10 minuter till. Kollade på Clarissa som Ted & Janne intervjuade. De bad publiken om nån hade en fråga kunde de räcka upp handen så fick de en mikrofon. Det var bara en som gjorde det och ställde frågan: Vad är ditt bästa sommarminne? Den här konsertsommaren svarade hon och förklarade hur mycket hon älskade att göra det hon gör.

 
Laddar

Redrama #now #stkpargas #pargas

Visa på Instagram


Intervju http://instagram.com/p/sAgD1YNHid/

Laddade telefonen 10 minuter till. Gick tillbaka och försökte få bra plats framför scen. Redrama hade för få låtar på svenska tycker jag när endast "Du" var med i hans playlist men det var endel gamla låtar med och några stora hits också som jag filmade. När han gick av scen skrek publiken "EN GÅNG TILL". Redrama kom ut igen och Kickstart fick publiken att "explodera" tyckte jag som var i mitten nånstans. När låten var slut avlägsnade sig nästan alla från salen. Förutom några typer och de som jobbade där för att plocka undan.

#Selfie 

Jag frågade Janne om han kunde ta en selfie. Han skulle åka till Ekenäs direkt efteråt. Ted hittade jag inte så jag tänkte jag måste ladda telefonen innan jag går till bussen. Funderade hur lång tid skulle de ta att gå för jag räknade inte hur länge det tog att komma till PIUG. Startade 22:30 för att upptäcka det tog bara 20 minuter. Tur var det en buss utanför Café Bussis & Matkahuolto ombudsman. Gick in i bussen och betalade 6€. Märkte på busschaffören att "batterinivå är låg" pipet fick typen kolla på mig.

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/25/upplev-svenska-talande-klubben-igen

23 jämnt startade bussen. Somnade under resans gång och vaknade lagom i Åbo. Steg av busstationen. Sökte efter plattform 1. Borde egentligen gått till Hesburger och ladda telefon i en kvart. Kom på det först 23:50 då var det försent tyckte jag. Det kom mer och mer folk med stora väskor & kappsäckar. När bussen kom packades allt in. Typerna gick in i bussen. Tror det var 30.50€ jag betalade. Jag satt mig längst fram medan andra gick längre bak. 00 jämnt startade bussen.

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/22/redrama-fick-nastan-piuggen-att-explodera

Tror min telefon pep under resan. Sov och vaknade i flygplatsen. Där i terminal 1 steg många typer av och i terminal 2 steg ännu fler av. Bara några tyckte jag var kvar i bussen när den lämnade flygplatsen. Vaknade igen när bussen var i centrum och upptäckte jag hade missade samtal och flera sms av Kai i min gamla telefon. När den var i Kampen 2:45. Steg av där och Kai sa vi missade Kyrkslättbussen. Vi åkte en annan buss. Blev förvånad att klockan var 3:45 redan. Han åt en yoghurt innan vi gick och lägga oss och sova.

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/22/roliga-miner-och-glada-typer-i-pargas

13.10.2014 kl. 23:56

Stiftelsen sände från Pargas o bjöd in alla djur att besöka dem på Köpmansgatan.

22 augusti hände det här i Pargas.

Efter jag lämnade Åbo stadsbibliotek gick jag till busstationen. Den bussen jag åkte med gick 13:15 och den andra 13:10. Skulle hinna med den andra om jag förstod att gå in i den. Den jag åkte med tog 45 minuter och den andra skulle gått på 30 minuter enligt tidtabellen. När jag steg av i Pargas busstation som också är det café. Gick in till Matkahuolto ombudsman och fråga om jag kunde ladda min telefon nånstans. Typen pekade på en våg som stod brevid en dörr. Där brevid var ett uttag jag laddade min smarttelefon och min vanliga telefon.

Inredning på matkahuolto: http://instagram.com/p/r_7wTitHrU/

Simon intervjuas:

Laddade telefonerna en timme och under tiden kom det otaliga typer in och skulle hämta paket både bakom mig när de öppnade dörren bakom mig eller kom från dörren via Café Bussis. Hörde på Stiftelsen som sände från Köpmansgatan och ville vara där men kunde inte. Efter hört 15 nyheterna fick jag nog och gick till Köpmansgatan. Där intervjuades Simon Karlsson när jag kom. Frida & Pernilla ville att folket i Pargas skulle ta sina husdjur till dem. Synd att jag inte gjorde det när de var i Mariehamn under Rockoff.

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/22/en-tillfallig-djurpark-i-pargas


Selfie

Alla som hade djur med blev intervjuade och fotograferade. Det var mest hundar där men också andra djur som sköldpaddor, kanin och en häst. Pratade med en typ som jag inte visste vem det var men mindes jag var från åland. Berättade jag var här för att träffa Frida & Pernilla sen se Redrama på kvällen och var jag jobbade och när. Förstod vem det var när han gillade min selfie. Pratade med Simon och bad att få ta en selfie med honom. Han sa han skulle se Max in the crowd men inte Redrama för han skulle till Åbo.

 
Laddar

Pernilla Karlsson #rider på #hästen Bella som leds av Paula. #köpmansgatan #pargas

Visa på Instagram

Max in the crowd besökte första timmen. Tog en bild på Johan & Ankka. Ca 16:50 efter Redrama intervjuades måste jag hitta nåt ställe att ladda på. Kollade i några butiker men pizzerian såg jag uttag så jag laddade smarttelefonen och hörde Janne & Ted besökte dem. När jag kom dit såg jag bilen åka. Jag gick tillbaka och laddade tills Clarissa & Patrisia intervjuades. När de var klara laddade jag igen för behövde ha den laddad. Kom tillbaka när Stiftelsen var slut. Amie hjälpte mig med hjälp av Google maps förklara var PIUG var.

Johan & Ankka http://instagram.com/p/sALRgAtHvo/
Clarissa & Patrisia http://instagram.com/p/sATD25NHsk/
Redrama http://instagram.com/p/sAOf0ftHlA/

 

07.10.2014 kl. 22:20