Bloggposter

Sås och Kopp i Borgå är alltid kul att se och träffa. Alltid kul att se de live!

Det här hände 16 juni i Borgå!

Pratade med Sås alltså Pasi Hiitola som alltid är lika förvånad att se mig. Berättade jag besökt Pappa och var på väg hem så det passade att stanna en stund på vägen i Borgå. Fick förklara att Pappa bor i Liljendal inte Borgå. Kopp alltså Peik Stenberg sa ingenting till mig. Efter de plockat undan en del kom en kvinna och fråga om det kunde ta bild på en unge och dem. Så de höll i ungen medan hon tog några bilder och tackade dem och gick. Pasi tittade på mig därefter och jag tyckte det var en god ide och också fråga.

Sås & kopp selfie/groupie

Pasi tyckte vi kunde ta en selfie och jag sa om vi är fler kallas det groupie från melodfifestivalen som betyder gruppbild. Peik sa fortfarande ingenting. Tog en bild och tackade och kramade Pasi och gick och läste Bert Fejsbok. Har aldrig skrattat så mycket åt en bok sen jag läste den. Synd att Borgå bibliotek har stängsningsdags vid 19 på sommaren och jag hade inget lånekort. Det var alldeles onödigt tyckte jag när jag ändå är där så sällan

Sim Simsalabim

19 var det dags att sticka. De kom en typ som sa "Me suljetaan" Så jag lämnade boken i hyllan, hämtade väskan och kassen och gick till köpcentret utanför busstationen och laddade upp videos på Sås och Kopp. 20:00 stängde det. Gick till busstationen där det kom en pikabuss 19:12 och där det stått en vanlig buss som startade motorerna då. 19:13 bestämde jag mig att åka med den vanliga som kostade 9€. 16€ kostade pika att åka till Helsingfors så jag sparade 7€ att åka vanliga.

Vi slår på trumman för Östersjön https://instagram.com/p/3_yMzjtHjz/
Vinter och vantar https://instagram.com/p/3_zN36NHmG/
Iggilo Diggilo dig https://instagram.com/p/3_1KgHtHph/
Trampolin https://instagram.com/p/3_2PCBtHrk/
Aadi Dulian https://instagram.com/p/3_3YhEtHuO/
Maca-Maca https://instagram.com/p/3_49DNNHhE/
Chili con carne https://instagram.com/p/3_56GetHi5/

10.09.2015 kl. 22:58

Lugn och ro med egen hytt på Mariella och man lär sig av sina misstag hoppas jag

27-28 augusti hände det här i Borgå & Helsingfors.

Gick till Borgå bibliotek medan min smarttelefon fortsatte omstarta sig så ingen bild blev tagen där. Låste in min väska i en box innan jag gick upp där en timmes förhandbokande datorerna var. Bad en typ i infon att jag skulle få låna en dator innan jag åker buss och jag inte har ett bibliotekskort där. Ca 12:30 var klockan då jag både laddade min telefon och använde datorn en halv timme. Hade inte tid att skriva utan kollade fb & twitter och annat. Därefter samma procedur för en annan typ så jag kunde skriva resedagbok.

http://www.tokyokan.fi/

Tiden tog för fort slut så jag tänkte strunta i åka för tidigt till Helsingfors för att söka efter "the japanese shop helsinki". Bad om ny tid av en ny typ som frågade om jag ville boka nästa timme också och jag var tveksam men tackade ändå. Om jag inte skulle hinna använda före bussen går skulle jag säga till. Skrev mera resedagbok. 15:30 googlade jag vilken tid spårvagn 4 går. Om jag vore smart borde jag kollat när Mariella går istället för ta för givet den går 17:30 för det har den gått så länge jag kan minnas.

Bild på boardingtiden: http://instagram.com/p/sNI8mCNHnM//

Sprang till bussen som gick 15:45. Bussen var försenad till Kampen i Helsingfors. 16:57 sprang jag till spårvagnen 4 som jag såg komma medan jag sprang. Tur steg det av så många att jag hann in längst bak. Orkade inte gå till konduktören utan blev sittande på en stol. Första gången jag åkte utan att betala. :O Tur kom det ingen kontrollant på vägen. Det var köer till incheckningen och först 17:20 när jag blivit incheckad jag såg Mariellas nya avgångstid. Blev besviken att jag inte kollade det tidigare.
Bild på mina biljetter: 
Bild på utsikten: http://instagram.com/p/sNRgA3NHjn/

Om jag skulle sett det skulle jag antingen vara längre på datorn, vara till apoteket i Borgå och köpa multivitamin tuggtabletter eller söka efter Japanska butiken i Helsingfors. Men om man är fast i sina tider att allting går som det alltid har gjort tänker man inte på läsa på biljetten i tid. Efter gått igenom porten med biljetten från incheckningen upptäckte jag att jag måste vänta till 17:45 då kan man gå ombord på färjan. När jag gick ombord laddade jag telefonen genast som funkade en stund på färjan.

 

#wow #awesome #amazing

Ett filmklipp publicerat av Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) den

Bright Light Big Cities: http://instagram.com/p/sNxjnctHkT/

När den funkade igen tog jag en bild. Åkte hiss till däck 2 och gick till min hytt och lämnade in väskan och kassen. Åkte hiss igen och gick till Fun Club och upptäckte frågesporten var slut. Synd det var länge sen jag var med och gissade där. Laddade telefonen och surfade på den. Viking Line free wifi var det dåligt kontakt med. Senare under kvällen kollade jag på midnight show. Filmade med instagram och tog några bilder. Chattade och hörde på coverbandet Step by Step. Minns inte när jag gick och lägga mig.

 

Step by step #spelar #covers. #abba #mammamia #Mariella

Ett filmklipp publicerat av Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) den

Bild på hyttenhttp://instagram.com/p/sOwjbWtHrf/

Vaknade av min telefon i en tom hytt för hade för en gång skull hela hytten för mig själv. Men det var lika billigt att ha till Stockholm bäddplats till åland förstod jag. Om jag inte förstod fel på tjejen i Viking Lines kontor. Åkte hiss till däck 8 men ungdomsrummet var stängt. Gick ner och kollade att så var fallet före taxfree också. Åkte ner och hämtade telefonen och betalade 10€ för frukost när jag kom till Buffet. Eller 88 kronor. Hörde på rix fm medan jag åt frukost. När jag var klar tänkte jag ta upp väskorna från hytten men ändrade mig till sista stund och lämnade de där och åkte hiss tillbaka men till däck 8.

22.10.2014 kl. 23:58

Blåbärsplockning och min smarttelefon funkar inte som den ska.

23-24 augusti hände det här i Borgå till Liljendal.

Pappa körde och jag åkte med och han stannade utanför Lidl och Robin Hood. Jag ville till Robin Hood men pappa sa gå dit så går jag till Lidl. Jag som inte varit till Robin Hood på länge gick in och kollade igenom allt. Hittade saker jag ville ha men inte kunde köpa för diverse orsaker. Så jag gick ut utan att köpt något alls. När jag kom ut gick jag och kollade i Lidl och såg pappa packa i kassan. När han kom ut gick vi till bilen. Under resan till Liljendal frågade pappa olika grejer om mitt och syskonens liv för att veta vad som hänt sen ifjol.

 
Laddar

Bäcken är så grund på ett ställe att jag kunde stå utan att bli våt. Ätit motsi och misosiru hos pappa och är så mätt för magen blev full av mat.

Visa på Instagram

Hemma hos honom lagade han mat och vi åt motsi och misosiru. Därefter läste jag Bamsetidningar jag läst antal gånger förr tills min telefon lyckades hållas på då gick jag till bäcken och filmade en snutt med instagram då jag stod i bäcken. Gick runt Liljendal innan jag gick tillbaka till pappa och kollade på tvnytt på yle fem tror jag. Pappa gick och sova vid 21. Jag hörde på Önska och fick Dan spela Redrama med Vad Jag Vill åt mig för Redrama hade bara Du och inte fler svenska låtar. Men annars var det bra spelning.

https://twitter.com/luckyandangel/status/503433567322783745

Berättade också åt honom om resan mellan Pargas och Kyrkslätt. Efter best of the rest började fick jag min smarttelefon att funka så jag surfade lite och kollade fb, twitter & instagram. Gick och lägga mig och sova. Satte min gamla telefon att ringa 6 men när jag vaknade morgonen därefter stängde jag av den och somnade om. 9:44 vaknade jag och var pisshumör för jag stängde av telefonen. Statusen om händelsen på fb fick en massa kommentarer. Åt frukost sen var vi och plocka blåbär med pappa på Kirkkotie.

Blåbär växer på en myrstack.

Efter några timmar tyckte pappa vi kunde åka hem. Telefonen fick för sig att stänga av sig själv och sätta på sig själv och efter den funkat några sekunder fortsatte proceduren. Hade inget annat att göra än att läsa Bamsetidningarna igen tills den funkade efter nån timme. Då kollade jag tills den krånglade igen. Kollade på En svensk sommar i Finland och tvnytt i yle fem och Jamie Oliver i Australien på AVA. Nån dag nån film om en hjältehund efter en jordbävning i Japan som pappa bandat.

Utsikt från stora stenen som är enda som finns kvar i en övergiven och övervuxen lekpark.

Före jag kollade på tv lagade pappa mat. Det blev jasajtame med kycklingstrimlor. Gav azukibönor till pappa som födelsedagspresent. 20 började reprisen av Svenska talande klubben från Pargas och lugnade ner mig som inte fick smarttelefonen att funka. Läste bamse medan pappa kollade på tv. 21 gick han och lägga sig. Smarttelefonen funkade först till när Redramas spelning började. Då kunde jag använda den en stund. Efter midnatt gick jag och lägga mig och struntade i att smarttelefonen börja krångla igen.

15.10.2014 kl. 22:13

Sås och Kopp på Borgå torg och selfie med Pasi Hiitola.

23 augusti hände det här i Esbo till Borgå.

Vaknade 9 av Kais telefon och fick för mig att jag har bråttom men Kai ville sova vidare. Fick låna hans dator och 9:30 åt jag frukost och därefter packade jag väskan och tänkte pysa iväg. Men Kai tog så lång tid på sig att sätta på skorna att det var för kort tid att hinna med bussen. Ca 10:05 gick vi tillbaka in och han vilade till 10:30 då satt han mat i ugnen. Sa hejdå åt Magnus som loggade in på chatten. Hann tyvärr inte chatta med honom för jag tänkte nu skulle jag hinna med Kyrkslätts lyxbuss Kai pratat mycket om men hann inte med.

Sås och Kopp - Traktor Alban @ Borgå http://videofy.me/v/8614214

Sås och Kopp - Kottar i karburatorn @ Borgå http://videofy.me/v/8611547

Sås och Kopp - Aadi Dulian @ Borgå http://videofy.me/v/8608275

Sås och Kopp - Igloo Digloo Dej @ Borgå http://videofy.me/v/8606979

10:41 åkte jag en vanlig buss istället till Kampen. Kollade när bussarna till Borgå går. 11:08 var närmast för den bussen gick från plattform 3. Hade småpengar så jag kunde betala 9€ för åka med. 11:58 var bussen i Borgå. Gick omkring och kollade på torget. Där var det en massa stånd och ställen barnen kunde spela fotboll, innebandy, blåsa såpbubblor och prova på kampsport. Barnens torg höll på 10-14 förstod jag av Sås och Kopp facebooksida och de skulle spela 10:30 och 13:15. 

#selfie

Gick till Borgå bibliotek och ladda min telefon. Låste in min väska och kasse och gick tillbaka till torget. Där såg jag Sås och Kopp på scen. Filmade med min smarttelefon. De sjöng låtarna med både finsk och svensk text. Som Pyttipanna, Aadi Dulian, Chili con Carne, Trampolin. När de frågade om publiken ville höra mera kom en tant och ville höra Traktor Alban. De spelade och sjöng. Då kom tanten tillbaka och frågade om man kunde köpa skivor. 13:44 var klockan då och jag fick bråttom att hämta min väska och kasse.

 
Laddar

Sås och Kopp #såsochkopp

Visa på Instagram


När jag varit och hämtat min väska och kasse så kom pappa emot. Klockan var 14 då och Borgå Biblioteket stängde, Bad honom köra mig till torget för jag måste köpa något sa jag. Han parkerade på en sidogata. Gick och pratade med Pasi Hiitola som kände igen mig. Sa jag besöker pappa och vill ha en selfie med honom. Och tog en.

http://​http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/21/vi-upplever-att-borga-har-tagit-oss-pa-allvar

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=873962965965788&id=111481658880593

14.10.2014 kl. 22:31