Bloggposter

Enda gången min instagram har matbilder är när jag är hos pappa. Bokade och åkte till Sverige på samma dag!

Det här hände 12-13 juni från Liljendal till Åbo!

Ville tillbaka till Lilja igen. Men först ringde jag till Nicke Alden och Magnus Hansen. Kollade igenom en del av flödet på instagram innan jag tänkte jag måste tillbaka för pappa äter 16:00. Det duggade märkte jag när jag kom ut så jag började ringa men tröttnade fort. Tog nya tag men innan jag nådde bäcken under bron var jag helt slut så jag bara gick resten av biten hem till pappa där han satt och åt. Han dukade fram åt mig. Pappa har gjort tempura, misosoppa mm. När jag har ätit satte jag allt i blöt och började läsa på nya boken, Furst Nid förbannelse. Pappa såg på tv. När han blev trött gick han och lägga sig. Skrev till Marika och klagade på bokens innehåll.

Det högst upp vet jag inte vad det heter.

Först när det börja hända något intressant blev jag för trött att fortsätta trots jag hört på x3m tills Söndagsmys kom. Bästa musiken till att skriva till. Gick och lägga mig. Marika svarade när jag redan var i sängen men satte på bara alarm. Vaknade 6 igen och hörde Succèmorgon. Steg upp och när jag var på väg ut frågade pappa om jag skulle ut och gå. Jo sa jag och gick. Hade bestämt att gå till Hopomjärvi. Först när jag nådde simstranden tog jag bilder och gick tillbaka. Ringde in till studion när jag kommit tillbaka och gjort smörgåsar åt mig. När jag ätit frukost kollar jag twitter och såg vad Allsång på skansen delat och blev först sur och arg och allt men tänkte sedan att jag hinner tillbaka för att se Alexander Rybak trots jag åker färja över till Sverige och tillbaka.

Hopom träsk

Då var det bara att kolla datum berätta åt pappa och gå till biblioteket i Liljendal. Inte för att låna böcker som jag längtat efter hela veckoslutet utan bara boka resan på Tallink Silja från Åbo till Stockholm och tillbaka till Åbo på kvällen. Därefter bråttom tillbaka för att äta. 14:07 skulle bussen komma. Men den var försenad. 14:25 kom bussen först. Kostade bara 9€. Skrev åt pappa på sms när jag var i bussen. Blev rädd när bussen var så försenad att jag inte skulle hinna med nästa buss. 14:53 var bussen i Borgå. 15:55 i Kampen. Tur var plattformen så nära och det var kö till Åbobussen så jag hann bra. Bussen startade strax efter 16.

Japansk mat förutom tomat och gurka

Surfade mest i bussen men sov också lite. 18:48 skrev jag åt Marika på messenger då jag stigit av bussen. 19:00 var jag i tågstationen. Hade två val, antingen söka efter en buss som går till terminalen eller vänta till 19:30 då tåget kommer till Åbo. Tänkte att det går så fort att åka tåg att man hinner checka in sig på Silja terminalen så jag väntade. Steg på tåget och som jag trodde trots det fanns konduktörer på tåget tar de aldrig betalt mellan Åbo och Åbo hamn så där sparar man pengar för jag inte åkte buss. Gick till Silja terminalen när jag steg av och stod och köade. Fick veta att jag inte har betalat resan trots jag sa att jag har betalat resan. Tycker det är underligt att jag inte har gjort det. Utan att fråga betalade jag resan.

https://twitter.com/luckyandangel/status/742335212512763904

05.10.2016 kl. 23:09

Det bästa hos pappa är den japanska maten. Underbar natur i Liljendal. Silja fick mig att överleva veckoslutet.

Det här hände 10-12 juni i Liljendal!

Han körde mig hem till honom. Där frågade han mig om jag var hungrig. Jo svarade jag. Så gjorde han ramen åt mig. Därefter kollade han på tv medan jag börja läsa på boken som jag somnade ifrån. När jag vaknade sa pappa att jag ska sova i sängen och inte i soffan. När han sett klart på fotboll gick han och lägga sig. Jag kollade lite runt i min telefon innan jag gjorde detsamma.Vaknade 6 och snoozade en kvart innan jag steg upp. Pappa frågade om jag vill ha frukost men jag ville ut och gå först för kan inte äta genast man vaknar. Gick till bäcken först och snappade och sedan runt Sandmovägen och sist tillbaka till pappa.

I Liljendal där pappa bor.

Läste boken Noreas resa efter jag ätit frukost. När pappa yogat färdigt drack han lite kaffe och sedan hämtade nässlor som han klippte bladen ifrån, tvättade, hackade i småbitar och satt i plättsmeten han gjorde. Vi åt plättar. Läste vidare på boken och jag höll på att somna igen så jag tänkte göra annat. Tänkte kolla om Lilja hade wifi och det hade de märkte jag när jag gått ända till stället Pappa hämtade mig dagen före. Frågade i kassan och fick ett kvitto där det står lösenordet. Blev så glad att det funkade så jag kollade igenom andras snapstorys innan jag gick tillbaka till pappa som undrade var jag har varit såklart. Berättade åt honom. Gick in på chatten och lyssnade på Veckoslutkommitten samtidigt. Efter ringt och pratat med Nicke Aldén fortsatte jag läsa i boken.

Nässelplättar är inte japansk men resten är.

Före pappa lagade mat fick jag en sembe för jag sa jag var hungrig. Om jag skulle tänkt så skulle jag minnas att jag hade bananer i väskan men det gjorde jag inte så jag fortsatte läsa medan jag väntade på maten. Pappa lagade misosiru, motsi och tomat och gurka åt mig och honom. Nori fick jag sätta runt för motsi var så heta. När vi ätit färdigt såg pappa på tv efter satt allt i blöt. När han sett färdigt diskade han och såg sedan på fotboll. Jag hörde på Önska och X3M-förfest i repris. Pappa gick och lägga sig vid 21:30. Jag blev trött redan vid 22. Men blev chattande med Mathilde en stund innan jag bestämde mig att sova också. Skrev godnatt åt henne innan jag somnade.

Mera av Liljendal

Vaknade 6 igen och snoozade lite. Steg upp igen. Pappa frågade om jag vill ha frukost men jag svarade jag ska ut först. Gick runt byn först genom Sandmovägen, svängde sedan och gick igenom ängen till bäcken, över den, gick tillbaka till pappa. Tog bilder på vägen. Pappa tog paus i yogan och visade mig hur varma smörgåsar maskinen funkade. Sedan fortsatte han. Jag åt frukost och därefter gick jag till Lilja igen. Kollade snapchat med deras wifinät. När jag kom tillbaka till huset har redan pappa ätit nässelplättar. Han lyssnade på japansk musik och läste en bok när jag kom. Han undrade vad jag gjort och berättade hur jag kan steka mina plättar. Därefter gick han tillbaka och läsa. Jag stekte och åt plättar med lingonsylt innan jag läste slut Noreas saga.

https://twitter.com/luckyandangel/status/741706141672038400
https://twitter.com/luckyandangel/status/741688432737591296
https://twitter.com/luckyandangel/status/742018132986990592

04.10.2016 kl. 23:24

"Nu är jag äntligen i Finland." var det första som Oscar Zia sa åt mig.

Det här hände 10 juni från Böle till Liljendal!

När det var dags att gå in i studion som för övrigt var samma som succemorgon firade 5 års födelsedag i måste jag sluta lyssna på radio och chatta på messenger. Satte på ljudlöst. Blev så glad att Dan Granqvist var där att jag gick och prata med honom. Därefter hittade jag en plats brevid samma kvinna som var med samma tåg som jag. Hon frågade om jag gick. Nä, jag åkte till Ilmala med tåg sa jag. Därifrån är det kort väg. Okej, jag åkte taxi sa hon. Tomas Lundin hälsade oss välkomna och sa det tog en halv evighet det första programmet men på kvällen gick det snabbare så det skulle gå bra det här gången. Studiokvinnan med headset berättade vad man skulle tänka på.

Oscar första ord till mig var "Nu är jag äntligen i Finland"  Så kul att Dan är en av tävlande i På resande not.

Man fick ta bilder före och efter programmet men man fick inte berätta vem som vann eller vilka länder som var med för att de som tittar på tvn ska kunna tävla hemma i soffan. Så talade de mycket annat också innan inspelningen satte igång. Det var många pauser för allt ska gå rätt till. Till exempel när grejer bärs in och ut in i bild. Också när Tomas säger fel. Oscar Zia fick sjunga Hold on be strong två gånger. Den italienska låten tre gånger. Blev så lycklig att han faktiskt var på plats. När inspelningen var slut om 2½h var ville jag genast prata med Oscar men lät ändå andra barn och andra typer ta bilder med honom så jag kunde prata i fred. När Oscar såg mig sa han "Nu är jag äntligen i Finland."

Videohälsning från Oscar Zia https://www.instagram.com/p/BGel5p1NHun/
Videohälsning från Oscar Zia https://www.instagram.com/p/BGeh-9DNHju/

Sedan måste vi flytta på oss för vi inte var i vägen på scenen. Frågade om han kunde ta en bild med mig och gav telefonen åt Dan och bad honom ta en bild på oss. Därefter bad jag honom göra en videohälsning till Mathilde och Isabelle. Skulle ha frågat vilken del av hans släkt är svensk eftersom han är 3/4 italienare. Men glömde bort det efter Tobias Larsson skulle göra en intervju med honom efter jag frågat när han ska flyga tillbaka och han svarade "Typ nu". När de gick frågade jag Dan om en bild. Då svarade han "Nu duger jag" Jo svarade jag. Efter Pär Dans brorsa tog bild sa jag att han var den roligaste idag. Tack sa han. De gick. Jag gick ut från studion och ner och hämta min väska.

https://twitter.com/luckyandangel/status/741311404549021696

Såg Dan som kom igenom en genomskinlig dörr där bara de som har passerkort och jobbar på Yle kan gå igenom. Frågade vad han skulle göra. "Åka hem" sa han. Hurdå? frågade jag. "Med Pär" sa Dan. Jag sa att jag ska åka till pappa efter jag åkt tåg. Vi skildes åt utan att kramas för jag glömde bort men ångrar det. Gick till Ilmala tåghållplats för att jag hade bråttom såg jag. Åkte ett närtåg utan att se en enda konduktör. Gick till Kampen. Betalade 9€ till Liljendal för Pikabuss. 17:15 startade bussen. Lyssnade på Stiftelsen och X3M-kväll i bussen och surfade mest på telefonen. 18:40 framme. Pappa kom till bensinstationens parkering som också var Cafe och Restaurang i ett.

04.10.2016 kl. 01:30

Det bästa att åka Helsingforsfärja är midnattshowen. Julfint i Helsingfors.

Det här hände 22 november från Liljendal till Mariella.

Pappa körde mig till infarten till Liljendal och jag steg av medan han åkte och tanka. Jag såg en buss åka förbi medan jag gick till busshållplatsen och skrev sms till pappa. Bussen redan åkt. 14:06 Sen kom det bokade beställd buss som det stod på finska på skylten. Därefter äntligen en buss till Borgå & Helsingfors. Precis i tid. Betalade 9€ till busschaffören efter sagt Helsinki. Skrev sms till pappa: "Det var annan buss. Buss till Borgå & Helsingfors kom 14:09." Trots ingen wifi i bussen kollade jag snapchat för måste kolla innan andras snapstory försvinner. Surfade en stund, kolla fb & twitter mm tills jag var i Helsingfors. Somnade också i bussen efter den lämnat Borgå.

Pika kostar 9€ och Express 16€. Pappa skjutsade 35 minuter tidigare för jag skulle åka med 7€ billigare buss
https://www.instagram.com/p/-Yw9wktHsH/
Julgran
https://www.instagram.com/p/-ZEPpatHk3/
Domkyrkan
https://www.instagram.com/p/-ZFBcCNHm2/
Gick förbi Helsinkipyörä.
https://www.instagram.com/p/-ZGUsptHqB/

Var så tidigt i Helsingfors att jag tänkte jag hinner gå till terminalen. Bra att jag gjorde det för på Alexandersgatan var det fullt med folk och jag förstod ingenting. Gick in i Stockmann och blev sugen på smoothie och köpte en med jordgubbs och banansmak efter jag köat en god stund. Gick vidare och trottoarerna var fulla med folk så jag kollade lite julfönster i Stockmann. Fick sms av pappa 16:10 och svarade: Bra buss. Nu går jag till båten. Och gick vidare. När jag kommit till Senatstorget såg jag en parad åka förbi. Såg bara övre delen på vagnarna för det var så mycket folk. De filmade med sina telefonen men jag lät bli. Så fort den åkt förbi skingrade publiken som löv i vinden.

På väg hem!

Tog bild på Mariella innan jag gick in i terminalen och köade i incheckningen. Fick fel hyttkort som jag upptäckte efter laddat telefonen vid ett strömuttag jag hittade. Efter hört klart på Supernova remix gick jag till incheckningen och bad få rätt. Tjejen frågade om det är nåt i mitt sällskap som heter så. Nej, sa jag. Tjejen pratade med nån annan innan hon skrev ut rätt hyttkort åt mig. Tackade och gick genom biljettporten och mot färjan. 17:10 hördes ett sista uttrop och då var jag på väg mot rulltrappan och det var sena passagerare som gick förbi mig till rulltrappan. Gick ombord på Mariella. Laddade smarttelefonen utanför informationen i ett strömuttag.

17.03.2016 kl. 23:05

"Varför köper du inte japanskt mat?" Undrade pappa som lagade det åt mig hos sig.

Det här hände 22 november i Liljendal.

Vaknade 4 och steg upp och gick till badrummet och sedan somnade om igen. Vaknade 7 men orkade inte stiga upp. Somnade om igen och vaknade 8. Steg upp och såg pappa höll på att yoga. Han såg mig och frågade om jag ville ha frukost. Jo, sa jag. Han hämtade bröd och toastmaskin. Det gick bra att använda den som omväxling till rostmaskinen. Fick äta mame som pålägg. Ville gå och dusha sen. Fick göra det. När pappa yogat klart värmde han kaffe åt sig och åt muffins. Han gillade den. Förklarade jag glömde ge dem till bandet och att han kan frysa ner muffins om han ville. Han satte två påsar i frysen.

Hos pappa äter jag alltid mame.

Därefter visade han att han brukar torka på väggarna med skrapan och dra vattnet till golvsilen från golvet också och sen moppa golvet torrt. Gick ut och tog några bilder på snapchat på omgivningen och gick tillbaka och tänkte ta nya skorna så jag kunde gå till bäcken för att testa om de var vattentäta. När jag kom tillbaka var pappa på väg ut på sampo. Han undrade varför jag kom tillbaka. Sa jag tänkte byta skor och gå till bäcken. Han undrade om jag vill komma med till skogen. Jag sa om vi går till Hoponjärvi.

Pappa fråga varför jag aldrig äter sånt hemma. Det är bara att köpa och laga.

På instagram kommer det upp det varje gång jag ska sätta in en bild så jag tänkte jag kunde ta en bild därifrån så jag kunde använda det. Han tog stavarna så gick vi. Tog lite snapchat bilder och video på det fantastiska snölandskapet på vägen. En häst och vagn travade förbi. Skickade den också till x3m_yle på snapchat. Pekade på stugor och annat ibland och pappa berättade de var sommarstugor och annat visste han inte ibland. Såg spår av hovar vid en skiljeväg. Då vände vi mot simstranden. Vi gick ända till hopptornet och sedan tillbaka. Tog några bilder där också och satte på instagram. Vi gick tillbaka då var jag hungrig sa jag. Pappa värmde ris och kokade misosiru och lagade jasajtame åt mig.

Det har snöat! Ute och går med pappa.

Han skulle äta senare och drack kaffe och åt muffins istället. Jag hade bråttom för jag skulle hinna med bussen. Tog bild alltid innan jag åt för att föreviga lite japansk mat. Han undrade om jag äter det hemma. Nej sa jag. Varför fråga han, åker du inte till stockholm och köper? Nej sa jag. Synd att jag inte gör det. För all mat hos pappa är gott. Därefter satte han allt i blöt och satte sig och läsa en stund medan jag packade väskan innan jag surfade lite och kollade twitter & fb.

Det har snöat! Ute och går med pappa.

17.03.2016 kl. 01:32

Robin Stjernberg var det bästa som hänt mig när allt inte gick som jag ville.

Det här hände 21 november från Helsingfors till Liljendal.

Hörde en stund på Önska innan jag ringde och berättade åt Hannes och han spelade Beautiful med Satin Circus åt mig. Sedan hade Robin Stjernberg periscope från repetionen. Fredde livestreamade medan Robin sjöng med kören. Skrev vad som hänt till Mathilde som var på tåget från Jönköping där hon också kollade på periscope. Struntade i att periscope drar så mycket data men det var det bästa som hänt den dagen. När repet var slut tog Robin tillbaka sin telefon och avslutade livestreamen. Jag gick ut för att kolla vilken buss jag skulle åka.

                      Tack Robin Stjernberg för periscope. Synd jag inte kan se dig i Sollentuna.

Kollade på matkahuoltos hemsida och såg på info att jag skulle till Järnvägstorget. Förstod det var på andra sidan så jag fick bråttom att ta mig över till andra sidan Järnvägstationen. Där var det svårt att kolla vilken buss det var. Men kollade hemsidan igen för att veta numret på bussen. Efter kollat flera rader av busshållplatser och bussar hittade jag äntligen rätt buss med två minuters marginal. Surfade på telefonen medan jag åkte buss. Framme i Nickby stod jag för att kunna ut bättre i mörkret. Framme på busstationen steg jag av och skrev sms till Jesse och fråga var han var som skrev tillbaka att han var på väg.

                      Är det inte meningen att jag ska se nåt. Jag kom försent för jag missade bussen.

Jag som inte träffat honom på några år blev konfunderad när en bil kom och stannade och jag frågade om han var Jesse. Jo, sa han efter ett tag och jag förklarade att jag inte sett honom på ett tag och inte kände igen honom. Han körde mig till Sibbo kyrka. Han gav en biljett och jag gav honom 25€. Jag gick till en dörr som var låst då kollade jag runt och hittade ett tält där folk åt mat. Ringde pappa och sa han kunde hämta mig. Han sa han kommer om 10 minuter. Sedan en kvinna som gav mig "Finska missionssällskapet. Gick in i kyrkan när det kom ut en kvinna. Där såg jag folk plockade undan efter sig. Ringde Hannes och berättade om saken.

Pappa lagade ramen åt mig. Undantagsvis matbild.

Det kom en man och fråga om jag väntade på någon. Frågade om Satin Circus gått. Jo sa han. Jag gick ut och såg pappa gående utanför. Han tyckte det var svårt att hitta när det är så mörkt. Sedan körde han hem till Liljendal. Han frågade mig lite och jag kunde inte berätta att jag just missat välgörenhetskonserten. Det tycker jag var för svårt att förklara när pappa inte är så bra på svenska och jag inte är det varken på japanska eller finska. 21 tiden var vi i Liljendal. Han undrade om jag ätit och jag sa nä. Bara smörgås. Då lagade han ramen åt mig trots han brukar lägga sig då. Efter jag ätit gick han och lägga sig. Jag surfade på telefonen på sängen medan jag hörde på Önska och Nattklubben. Somnade mitt i allt.

16.03.2016 kl. 02:38

Hittade en ny Bertbok, träffade Hanna Othman och såg Sås & Kopp.

Det här hände 16 juni i Liljendal till Borgå

När jag gick tillbaka till Pappa höll han på att laga mat. Han lagat nån grönsaksoppa som jag inte minns namnet på. Långa vanliga gröna bönor har han också kokat. Medan vi åt stekte han motzi som vi också åt. Sen packade jag väskan. Pappa kollade att jag inte glömt något. Vi åkte iväg till Borgå där Robin Hood ett lågprisvaruhus gått över till Tokmannikedjan. Pappa köpte kaffepaket, nötter och russin. Jag ville ha jordgubbar men finska jordgubbarna kostade 4,90 per halvkilo. Det tyckte pappa var för dyrt så skjutade han mig till biblioteket. Där fick jag stiga av och så lova jag skriva Kens adress åt honom.

KÄLLA

Jag gick upp till biblioteket och låste in mina grejer. Såg Sås och Kopp, alltså Pasi Hiihtola och Peik Stenberg. som höll på stämma av sina instument på Poesigården utanför bblioteket. Hanna Otman som gjort artikeln gick och prata med Peik. När Pasi gick till sin bil gick hon efter. Jag tänkte inte störa så jag gick och kollade på böcker istället. Hittade nya Bertböcker som Berts fejsbok som jag genast börja läsa. Såg efter några kapitel att det börja samlas folk och Hanna kommit tillbaka så jag gick och tala med henne. Presentera mig och fråga om hon visste om Darinintervjun sänts än för jag har inte hört den.

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/06/16/farggrann-skara-lyssnade-pa-sas-och-kopp

Den har inte sänts sa hon. Jag förstår det är så mycket annat men före skivan släpps sa hon intervjun måste komma. Darin är med i Allsång på Skansen sa jag kanske den kan komma ut då före. Bra idé det ska jag säga tyckte hon. Sås och Kopp har bytt t-skjortor till sina Sås och Kopp t-skjortor med keps på men de hade fortfarande fleecetröjor på sig för det var kyligt när det fortfarande var mulet. Kopp fråga vad klockan var. 17:30 var svaret. Är ni här så tidigt sa han? Ta stolar åt er sa han medan vi värmer upp. Barnen som klara av att vara utan föräldrar satt sig på mattorna medan föräldrarna satt på stolar.

Solen kom fram först i extranumret.

Sås och Kopp spelade en uppvärmingslåt Slå på trummen för östersjön för folk som redan var där. 17:30 har hela salen har det blivit fullt med folk som det syns på en bild i artikeln. Bandade 16-20 sekunder igen för hade inte utrymme för hela tyvärr. När Sås och Kopp sa det är sista låten men om publiken applåderar får de en till. Det har de lärt så så efter varje låt så spelar Sås och Kopp mera musik. De hann med Sim sala bim, Traktor alban och sista var ny av Plättar. Kopp sålde skivor och Sås plockade undan på scenen.

09.09.2015 kl. 22:22

Besöket hos pappa är för kort. Pga midsommaren kunde jag inte fira födelsedag där.

Det här hände 14 -16 juni i Liljendal!

Läste Sagan och ringen medan pappa lagade mat. Den var klar redan före 17. Hörde på Supernova Remix medan jag åt misosiru, en annan soppa och ris och grönsaker. Fortsatte läsa och lyssnade på Ordet, X3M Kväll remix och Söndagsmys innan jag gick och lägga mig. Vaknade 6 igen för att höra på Succemorgon. Försökte surfa men var så trött att somna om i korta stunder men steg upp 7:10. Pappa fråga om jag ville ha frukost men jag sa jag skulle ut och gå först. Gick åt andra hållet så jag nådde bäcken från andra sidan innan jag gick till pappa och äta frukost vid 8tiden.

Utsikt från stora stenen.

Lyckades läsa klart första boken av Sagan om ringen. 12 när jag hört Supernova gick jag till Liljendals bibliotek för att skriva på twitlonger. Lyssnade på önska på arenan under tiden. 14:15 gick jag till pappa för att hämta bibliotekskortet och gick sedan tillbaka. Lånade de nyaste suneböckerna efter kollat runt på ungdomshyllen för läsa nåt annat som omväxling från Sagan om ringen. Gick en sväng via stora stenen för hann inte med lång promenad innan pappa hade maten klar. 15:30 kom jag tillbaka och han undrade var jag varit. Jag tagit bilder sa jag och visade. Han tyckte rutan var för liten att se på.

Tidig morgonpromenad!

Han ville hellre se på en stor ruta som tvn. Vi åt some, sojamame och tomat och gurka. Lyssnade på Stiftelsen medan jag läste ut Suneböckerna och var besviken på mig att jag inte låna många böcker. Fortsatte med Sagan och ringen istället och lyssnade på X3M-kväll medan pappa tittade på tv. 21 gick han och lägga sig. Jag testade I like radioappen och börja lyssna på Svenska favoriter. Läste till 23:10 innan jag och lägga mig. 6 upp igen på morgonen och höra på Succemorgon. Trögt som tidigare. 7.10 steg jag upp. Pappa undrade om jag ville ha frukost men jag ville ut och gå först.

Typiskt sol ☀ när jag ska lämna Liljendal.

Valde att gå förbi bäcken men vände och filmade till instagram från andra hållet sen igår. Satte in och såg det på fb jag inte orkade göra på morgonen. Pappa brukar yoga några timmar på morgonen men plockade fram bröd och bönor när jag kom tillbaka innan han fortsatte. Därefter lagade han nässelplättar men då har jag gått till biblioteket för att fortsätta. 11 var jag så trött på att skriva på twitlonger att jag gick till pappa för att äta nässelplättar. Han stekte dem åt mig innan han gick och läsa i sin bok men jag gick tillbaka till biblioteket för att skriva och lyssna på Önska på arenan.

08.09.2015 kl. 23:04

Bara hos pappa jag stiger upp tidigt och går på promenad före frukost.

Det här hände 13-14 juni i Helsingfors till Liljendal!

Gick till Kampen. Väntade 20 minuter på Fjärrterminalen där jag trodde jag laddade telefonen men tji fick jag när jag 18:25 gick in i bussen och upptäckte telefonen fortfarande var död. Betalade 16€ för att åka till Liljendal. Det var bra wifi så jag laddade upp Kristas videos till instagram och det var enda jag hörde på resan trots jag skulle viljat höra Önska istället. Åt smörgås och körsbärstomater i bussen. Jag steg av bussen 19:55 vid Liljendals snabbusshållplats utanför bensinstationen. Därifrån hämtade pappa mig. Fick bara vänta en stund innan han kom.

Tidig morgonpromenad!

Hos pappa undrade han om jag var hungrig. Nä, jag ätit smörgås och tomater. Sen plockade jag ut azukibönor och choklad jag hade åt honom. Och tomater och gurka jag köpte på Senatstorget. Sen började jag läsa Sagan om ringen. Hobernas historia i början var så tråkig att jag höll på att somna. Pappa tyckte jag kunde läsa i sängen istället så när jag somnar där är jag redan i sängen. Ca 23 gick jag och lägga mig istället. Vaknade 6 för att höra på X3M-Nonstop. Surfade på telefonen.Gick ut och gå 7tiden för jag var så trött för jag vaknade så tidigt. Gick till bäcken och sen runt en del av Liljendal.

Det har regnat men nu är det uppehåll.

Gick tillbaka till pappa och äta frukost. Smörgås med bönor. Lyssnade på Stiftelsen remix medan jag fortsatte läsa Sagan om ringen. Höll på att somna igen. Efter hört en timme av Veckoslutskommittén så var det dags att äta nässelplättar med lingonsylt. Pappa tyckte det var dumt att äta spenatplättar när man kan äta nässelplättar. Nässlor är gratis men spenat måste man köpa. Jag läste Sagan om ringen igen. Ca 13 har det slutat regna och jag gick till Hopjärvi för att bli lite piggare hoppades jag. Tog bilder där. Chattade med Affe och Magnus skrev där ibland. Blev ledsen när de retades.

Läst första boken och upptäckte att Tom Bombadil inte finns i filmen.

Men affe gav betyg åt duon och jag blev glad. Gav det ett försök att ringa duon också. När Magnus läste, "om magnus svarar stänger jag på" sa han Jasså och stängde av. Skrev snabbt på chatten. Provade igen och då funkade det. Magnus sa Nicke sa Nej men när jag äntligen fick Nicke i telefonen då sa han att han sa Hej inte Nej. Jag sa, jag är i Liljendal. Nicke blev förvånad och sa Herregud. Sa också jag steg av bussen utanför bensinstationen. Nicke sa han trodde jag var i Salo för han såg en photoshopad bild på smulter lyfter mig i Salo. Sa jag är hos pappa i Liljendal inte Salo.

03.09.2015 kl. 00:47

Azukibönor är värd att lagas om man har tid & sysselsättning vilket jag inte hade.

27 augusti hände det här i Liljendal

Vaknade 5:57 av alarmet på smarttelefonen som inte var på omstartningsmode. Hann bara använda den en halvtimme medan jag hörde på Succémorgon när pappa ropade. Han berättade och visade när bönorna stått hela natten i vattnet skulle det hällas bort, sköljas och dubbelt tredubbelt vatten i och kokas. Läste boken slut. När bönorna blivit mjuka, skulle saltet och sockret i och värmen på plattan vridas av med hälften och varje 20 minuter skulle det röras om. Inte lätt att göra det när man har tråkigt och läst slut.

Vaktar kastrullen med bönorna.

Kollade igenom allt möjligt i telefonen medan jag väntade på vattnet skulle koka bort. När pappa yogat klart gick han och kolla bönorna. Han tyckte det såg bra ut. Jag gick och dushade. Därefter åt jag plättar Lämnade böckerna igenom luckan på biblioteket för på onsdagen öppnade det så sent så då är jag inte där. Den här gången har det regnat så mycket att jag inte vågade gå över bäcken med skorna så jag gick barfota istället. Såg postbilen och tänkte posten har säkert lämnat post i pappas postlåda också. 

 

Dags att returnera böckerna. #böcker #bok #bibliotek #liljendal

A video posted by Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) on

Gick och kollade postlådan. Blev så glad att jag skickade bild på fb på telefonen hem. Fick gröna kortet, SLkortet, skansenkortet i ett kuvert som jag glömt hemma. Lillasyster har också skickat ett födelsedagskort till pappa. Packade väskan och kassen och bad pappa köra till Borgå. Vi startade 12 från Liljendal. Han lämnade mig utanför ottoautomaten som var i närheten av biblioteket. Vi tog ut pengar, Han körde iväg till Lidl och jag gick till Borgå stadsbibliotek medan telefonen omstartade sig.

21.10.2014 kl. 23:23