Bloggposter

Lyckad dag i Edsberg Centrum avslutas med några favoritlåtar på Rosella.

6 september hände det här i Edsberg Sollentuna!

12:39 har jag filmat Anna Book sjunger ABC på instagram blev inte med kamera för hon började sjunga när jag hämtat telefonen. Hade ingen tanke på att filma Manda eller ta bilder med telefonen men nog Mats Paulson 14:00. När han var klar och avtackad så berättade Erik vad som finns att göra omkring. Det var en paus för Nicke Borg soundcheckade lite. Köpte en singel av Anna Book för den var så billig. 20 kronor och så fick jag den signerad. Kollade runt på området tills Nicke Borg började.

 

#MatsPaulson #sjunger och #spelar Visa vid vindens ängar. #Edsberg #Sollentuna

Ett filmklipp publicerat av Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) den

Filmade med telefonen när en tjej också gjorde det. Men jag gjorde bara till instagram. När han var klar blev han också avtackad innan Erik också blev det av de som ordnade Edsbergsdagen 2014. Jag gick och ropade efter Siv men hon hörde dåligt och sa till Erik. Då satte jag telefonen och laddas på samma ställe Siv gjorde det. Frågade om han kunde skriva på min t-skjorta. Han tog den och min penna och bredde ut den på en bänk. Han skrev sina fina autograf på den. Frågade om han ville ha kexchoklad.
 

#NickeBorg #sjunger och #spelar Leaving home. #Edsberg #Sollentuna

Ett filmklipp publicerat av Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) den

Men det ville han inte. Sa att han gillar godis. Det var det enda jag fick tag på när jag var på Gröna Lund. sa han. Okej, sa jag och packade väskan med t-skjortan. Han pratade med andra typerna där och sen tackade. Han visste inte om han skulle komma tillbaka nästa år förstod jag på honom. Fick en sista kram och pratstund innan han gick. Jag tog telefonen och laddaren med och gick mot parkeringen. Han var så glad att se mig igen och hoppas vi kunde ses snart igen. Jo, när du är omkring Stockholm sa jag.
Erik Linder:

Gick iväg och stannade vid övergångställe och utvägen från parkeringen. När han körde ut stannade han och kollade åt sidorna så vinkade han åt mig och sa hejdå och jag svarade inte tillbaka men vinkade. 607 bussen till Sollentuna kom till busshållplatsen. Surfade och chattade, Steg av i Sollentunastation och gick och väntade på nästa pendeltåg skulle komma om några minuter. Steg på pendeltåget och när det var i Karlsberg skrev jag att chattande drar mycket batteri. Då blev det slut.

Bilder på artisterna på Edsbergsdagen 2014: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203464345783901.1073741904.1070866512&type=1&l=a8a5b9f8eb

När jag steg av vid Stockholm Centralstation gick jag och kollade var man kunde ladda telefonen. Vid cafet upptäckte jag ett uttag. Laddade smarttelefonen och surfade. 17:26 tog jag en bild och strax därefter fick jag sms av Annalena som var på 12-13. 17:50 gick jag upp och prata med Annalena. När dörrarna till 15-16 öppnades då hade alla bråttom och gå igenom. Första bussen blev fort full.

Utsikt från Cityterminalen: http://instagram.com/p/sm_wUsNHkc/

Andra bussen fylldes och vi rymdes med. Visade åt Annalena bilder från Pargas och Liljendal och berättade om resan. Därefter sov vi lite i bussen. Sen steg vi av i Kapellskär och upp för rulltrappan och sen gå igenom porten till väntesalen 20:15 då hittade Annalena nån att prata med. Visade vad jag gjort denna dag i bilder. 21:00 fick man gå ombord på Rosella. Gick till Funclub och laddade telefonen. Annalena gick och äta och när jag blev törstig gick jag och hittade henne vid ett bord. Hämtade vatten.

Utsikt från Rosella: http://instagram.com/p/snTenmNHvr/

Ett coverband spelade musik. Plötsligt önskade nån Stiftelsen och visste inte vad låten hette men sa vad denne trodde var i låten. Typen spelade introt och jag blev helt till mig och måste banda så jag filmade när de började. Nästa låt filmade jag också men då hade jag telefonen rätt väg. Chattade med Robert och skrev med Maria Stjerna. Hon skrev 18 december Silja Galaxy men tyvärr fel tid & båt som jag fick förklara. Ca 23:15 var Rosella i Mariehamn. Stäni skjutsade mig Annalena hem.

Cover på Stiftelsen - Vart jag än går: http://videofy.me/v/8546133 Videofyme har vridit min video 180º. #fail

Cover på Kent - Utan dina andetag: http://videofy.me/v/8547283 Nu filmade jag rätt väg enligt videofyme.

31.10.2014 kl. 23:50

Erik Linder sa från scen: Lilian känner igen låten. När han talade om Anna Book.

6 september hände det här i Edsberg Sollentuna!

Glömde att boka men vis av erfarenhet visste jag om man har årskort så kostar det inte att checka in en obokad resa för resan är ju gratis. 7:05 kom jag redan till terminalen så efter gått ombord på Rosella fick jag vänta till 7:15 innan kön börjat röra på sig. Fick veta 7:30 när jag kom fram till buffet restaurangen. Sjöfrukosten var fullbokad så jag måste vänta en timme. Gick till vilorummet och sov en timme. Vaknade 8:30 och då fanns det plats i restaurangen. Men 9 plockade de undan så att man fick plocka åt sig före det.

Rosella: http://instagram.com/p/sly1QgtHgV/

Gjorde det och 9:15 måste man gå för buffet restaurangen stängde. Försökte somna igen i vilorummet. Upptäckte när jag öppnade ögonen för att se vem som kom såg jag Annalena. Hon skulle handla i taxfree. 9 svensk tid var Rosella i Kapellskär. Då gick jag ner och pratade med Annalena. Hon sa hennes telefon har ingen smssignal så därför hör hon inte när nån skickar sms. Då förstod jag varför hon svarar på sms så sällan. Men ringsignal funkar vet jag. Hon sa jag skulle springa iväg och ta plats när dörrarna öppnades. 

Annalena: http://instagram.com/p/smPJkBNHtS/

Gjorde det bokstavligen när jag kunde tills jag närmade mig första gänget. De gick jag förbi men när trapporna kom emot sprang tjejerna förbi mig i rulltrappan och jag använde vanliga trappan. Men de gick längre bak i bussen så jag kunde få plats längst fram. När bussen var nästan full frågade nån om platsen brevid min var ledig? Nä, jag väntar på en kompis, sa jag. Tur Annalena var sista som rymdes i annars måste hon åka en annan buss. Visade några instagrambilder och berättade om min senaste resa.

Sollentuna: http://instagram.com/p/smSdJhNHgt/

Tänkte filma men Annalena ville prata och det var inte kul att filma skog och skyltar på högra sidan heller. Så jag sov istället. När bussen var framme pratade vi vad vi skulle göra. 10:31 har jag tagit en bild på henne och jag gick till spår 16 där ett pendeltåg skulle gå om några minuter. Surfade & chattade med telefonen under tiden. När jag var framme i Sollentuna tog jag en bild 11:00 och väntade på buss 607. Fortsatte chatta tills jag såg att bussen var framme i Edsberg centrum. Då var det dags att gå av.
Programblad:

11:24 när jag tog bilden hörde jag Manda som jag inte lyckades ta en bild på för jag gick direkt till Filmkedjan som flyttat lokal till den brevid och den andra fick artister & personal vara under #Edsbergdagen2014. Frågade henne om jag fick ladda telefonen. Gav smarttelefonen och laddare åt henne innan jag gick tillbaka mot scenen där Manda sjöng. Tog bilder med min kamera. Han bjöd upp en lokal förmåga på scen och då tänkte jag att jag kunde ta emot erbjudande av Siv av te & kaka.

 

#AnnaBook sjunger #abc. #Edsberg #Sollentuna

Ett filmklipp publicerat av Lilian Tikkanen (@liliantikkanen) den

Efter jag druckit tillräckligt och ätit upp kakan och kexen gick jag tillbaka till scenen. Erik tackade tjejen som sjöng och berättade vad det finns att göra runt och kring. Sen sjöng han sin mellolåt Hur kan jag tro på kärlek. Så berättade han om Anna Book som slog igenom med ABC och frågade publiken om de hört den. JAA skrek jag. Då sa han: Lilian känner igen låten. Jag blev alldeles glad och varm av det. Han berättade om Lets dance och Körslaget. När hon inte var där undrade han om han skulle sjunga igen.
Erik Linder & jag: 

JAA skrek jag igen. Då sjöng han Regn hos mig. Sen kom Anna Book upp på scen. När han kom därifrån ville jag prata med honom men han skulle gå iväg en stund och sa vi tar den obligatoriska bilden när jag kommer tillbaka. Fick så varmt att jag tog av mig tröjan. När Erik Linder kom tillbaka fråga han mig om vi kunde ta den. Jo, har min kamera med sa jag men Siv satte min telefon och laddas. Han peta på en typ och fråga om denne kunde ta en bild. Hämtade telefonen och en annan tog med den på Erik & mig.

30.10.2014 kl. 23:55

Erik Linder på Edsbergs julmarknad

Det här hände igår.

Åkte i tid till terminalen igår. Betalade för frukosten i incheckningen och gick ombord på Rosella. Efter jag ätit frukost försökte jag sova i vilorummet innan Rosella var framme i Kapellskär. När färjan var framme i Kapellskär gick jag så fort att jag kom först till bussen utanför terminalen. Försökte sova i bussen. Innan bussen kom till Cityterminalen vaknade jag.

Glömde skriva upp vad ändstation till tåget som åker förbi Sollentuna heter. När jag frågade i en lucka på Centralstationen sa typen Märsta & Uppsala C. När jag gick kom upp på perrongen åkte tåget till Märsta iväg 10:31. 10:40 kom ett tåg mot Uppsala C. Åkte med det och steg av vid Sollentuna.

Fick vänta 13 min innan bussen mod Danderyd Sjukhus. Ca 10:10 gick bussen. Den här bussen hade infotavlor som jag läste hela tiden. Steg av vid Edsberg Centrum och gick in på området. Där hittade jag Erik Linder som stod och prata med några typer. Fick en kram och sen måste Erik in och värma sig.

Jag träffade Siv också. Hon har bjudit mig på te & kaka tre gånger under dagen. Erik var programvärd så han presenterade och tackade artisterna. Därimellan var han inne i tomma lokalen. Jag gick omkring kollade runt därimellan när jag inte var inne. När Erik sjöng filmade jag honom.

Det var några ungar som ville ha autograf av honom sista gången jag drack te för att värma mig. Efter han skrivit åt dom ville han skriva åt mig med trots jag har redan på skivan jag köpte för 100 kr. Sen ville jag ha en kram.

Efter han presenterat Staffan Hellstrand 15:00 gick han med sin keybordist Fredrik till sin/deras bil och packade in grejerna. Fick en halv hejdåkram innan dom åkte iväg. Jag köpte lite pepparkakor och småkakor av skolbarnens stånd innan jag väntade på fyrverkeriet. 15:35 kom det och jag tänkte jag borde tagit bilder på det också. Det var alldeles makalöst fantastiskt vackert.

När det var slut gick jag till busshållplatsen och märkte att jag måste vänta 13 min på Sollentuna stationbussen så jag gick via Ica sista gång och åt apelsinsmakprover vid fruktdisken. När jag gick tillbaka fick jag vänta 3 min. Där funkade inte mitt SL kort men jag fick åka med ändå.

Framme vid Sollentuna station fick jag veta det var tomt. Typen kunde bara fylla med 100 kr. Åkte med ett pendeltåg som jag steg av i Stockholm Central. 17 vet jag klockan var när jag var i Asian Market. Trodde jag hade tillräckligt på kontot men nä så jag använde några slantar för att köpa nudlar där.

Gick omkring istället för att fördriva tiden. 18 var jag i Bengans. Hittade inte Alexander Rybak men alla Eric Saades skivor, två av Danny Saucedos och Robin Stjernbergs debutskiva Pieces. Gick omkring när Bengans stängde och hittade Gallerian och Media Markt. Där var det mycket att titta på.

Fotoalbum Erik Linderhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201685387471055.1073741864.1070866512&type=1&l=732a6d4b84

Gick omkring istället för att fördriva tiden. 17:05 var jag i Bengans. Hittade inte Alexander Rybak men alla Eric Saades skivor, två av Danny Saucedos och Robin Stjernbergs debutskiva Pieces. Gick omkring när Bengans stängde och hittade Gallerian och Media Markt. Där var det mycket att titta på.

17:45 gick jag till Cityterminalen. 17:55 var jag i bussen. Försökte sova under bussresan. Framme i Kapellskär har dom skaffat en röntgenapparat där man måste sätta sina kassar och väskor på ett rullband så skulle man ta sina saker på andra sidan. Hann äta smörgås innan 19:55 då fick man gå ombord på Rosella. Det var några ungar som sprang förbi mig i gången. Laddade min telefon och läste Kalle Anka på färjan.

Spellista Erik Linder: https://www.youtube.com/playlist?list=PLibWh68uxSVH3P9pzvNHf7A1uuH50OGEu

01.12.2013 kl. 21:43