Bloggposter

Typiskt det regnade i Stockholm när jag inte hade nån regnrock eller köpt någon.

Det här hände 30 juli i Danderyd till Mariehamn!

Vi åkte tunnelbanan och jag steg av i Slussen. Hon åkte vidare till Mariatorget. Jag gick till Gustaf af klint och använde deras wifi till att surfa några timmar. Startade om telefonen av nån dum idiotisk anledning och den fick för sig att inte koppla upp sig till deras wifi igen. När jag gick ut regnade det. Typiskt min dumhet att inte köpa engångsregnrock. Jag som planerat inte slösa reskassa på mitt SLkort. Sprang till Slussen. Där såg jag ett tunnelbanatåg stanna och jag tänkte jag tänker inte åka åt fel håll så jag gick ner för att kontrollera om jag skulle ta röd eller grön linje. Gick upp tillbaka och åkte nästa istället som kom.

Väntar på att gå ombord på Rosella.

Framme i T-centralen gick jag till Cityterminalen. Tjejen i Vikinglinedisken bokade och checkade in mig till bussen och båten. Jag var så tidigt ute för jag åkte tunnelbanan att det var två bussar som väntade där. En direktbuss och en som går via Danderyd, Norrtälje och andra ställen för eventuellt plocka upp folk som ska åka färja. Jag råkade stiga på den som tog längre tid. Gjorde ingenting för jag hade inget att göra där i Kapellskär när jag kom fram så jag surfade en stund på telefonen innan man gick gå ombord på Rosella.

http://www.vikingline.ax/

På kvällen som vanligt som det brukar i Fun Club vara dansshow för barn där oftast bara ett par ungar brukar delta. Sedan brukar de ha godisbingo i lekrummet. Men jag stannade kvar och läste tidningar. När Rosella närmade sig Mariehamn var det dags att gå ner igen och vänta med de andra passagerna att få komma ut på landgången och vidare till terminalen.

25.11.2015 kl. 01:24

Trots 20kr på SLkortet fick jag åka enda till Danderyd till priset av en reducerad zon!

Det här hände 29-30 juli i Ljusterö till Danderyd!

Kollade när bussen går från Linanäs. 9:33 är för tidigt tyckte Matilde men jag ville åka den för slippa hem tidigare men tänkte Matilde blir ensam då så jag sa vi åker 11:53 bussen istället. Då kan jag sova 10 timmar tyckte hon. Jag vaknade 8 och kollade vad andra gillar på insta och kollade flödet på twitter & fb innan jag gick ut. Hittade Maria och hennes mamma på bryggan utanför restaurangen Skärgårn. Då behövde jag inte söka efter dem. Maria undrade om jag trodde Robin var kvar eller åkt. Säkert kvar nånstans sa jag. Sista färjan for ju efter tjejerna gick före och tog bilder med honom. Men var han är visste jag inte. Hon som ville träffa honom innan hon åkte.

Mathildes grejer i rummet hon tog med innan vi åkte buss.

Berättade om mitt SLkort som hade bara 20 kronor kvar för jag trodde jag kunde åka med. Jag kunde frågat bussen om de tar kontanter som gick 8:33 om jag skulle stigit upp tidigare. Fråga bussen när ni ska åka sa Marias mamma. De skulle tillbaka och packa sina grejer. De har bara ätit lite yoghurt på bryggan de köpt i Linanäs gästhamn bod. Jag gick också dit för jag har läst lappen och förstod det inte ingick frukost. Hittade tyvärr inte laktosfri yoghurt så jag köpte chips istället. Gick tillbaka. Då har Matilde vaknat. Det har börjat dugga, det syntes bra på pappret som hunnit bli lite vått men hon kunde läsa det.

http://www.skargarn.se/

Jag packade min väska och plockade bort lakanet, påslakan och dynvar och satte i tvättmaskinen i tvättrummet. När Matilde gick dit tog jag några bilder på rummet och satte in på Insta. Hon kom tillbaka och packade och förde bort sina sängkläder också. Vi hade två alternativ. Gå genast med grejerna och till Linanäs gästhamn eller lämna grejerna så man slapp släpa på dem när man handlar och komma tillbaka och hämtar dem. Det andra alternativet blev det trots det regnade. Lagom kul när man inte hade regnrock som Matilde hade som var förberedd på allt. Hon köpte också chips men med sourcream och onion eller nåt liknande. I alla fall med smak för den jag valde smakade salt.

http://sl.se/

När vi kom tillbaka hämtade vi väskorna och gick till bussen. Busschaffören en gammal gubbe såg det ut som kollade kortens info när jag berättade att jag har bara 20 kronor på det. Matilde förklara om sitt kort som har sommarnånting inte reskassa under sommaren. Egentligen skulle jag inte få åka ens till Åkersberga men han tog reducerad biljett för en zon och lät mig ändå åka ända till Danderyd sjukhus där jag skulle fylla på kortet. Jag lovade det. Efter bussen lämnat Ljusterö fylldes det med folk igen i bussen. Framme var det dags för mig fylla på kortet med mina tiokronormynt.

24.11.2015 kl. 01:18

Fick min första puss på kinden av Robin Stjernberg och instagramvideo från konserten!

Det här hände 29 juli i Ljusterö!

Mathilde sa nåt åt mig och jag fick för mig lyfta lite på Freddes huva på hans huvtröja. Då stirrade han arg på mig och Matilde börja fnissa lite. Robin blev och fastna och prata med några tjejer då jag ropa hans namn och då vände han sig om och såg Maria & Mathilde som stod och väntade brevid mig. Maria ville inte släppa Robin när han väl en gång börja krama henne. När hon till slut gjorde det kramade han Matilde och då sa han "Hon vill inte heller släppa taget om mig". När hon till slut släppte så pratade de lite och jag sa till Robin. Pga dig har jag träffat de här tjejerna. Fick också en autograf på mitt hjärta. Sedan var det dags för fotografering.

Fick en puss av Robin Stjernberg.

Alla stod i en klunga men då var vi i vägen för att personalen måste ha fri passage mellan baren och disken och borden. Så vi fick köa istället. När det var Marias tur hade några tjejer bråttom med sista färjan till fastlandet så de fick komma före och ta sina bilder med Robin. Maria har under tiden visat bilder som andra stjernor tagit med honom. Då det var vår tur sa han "Vi var klara här då" men då knuffade jag och Matilde honom och sa vi är inte klara. Maria visade en av sina favoritbilder åt honom. Där han & hon ska titta i varandra i ögonen och hålla varandras händer medan pannorna lutar sig mot varandra. Matilde ville ha en mysbild där han håller om henne och sen fick hon också nårgra selfies.

Kazoo på On my mind!  https://www.instagram.com/p/5w0xaHNHtX/
Kazoo på Let me dance with you.  https://www.instagram.com/p/5w2CYYtHgO/
Scars på gitarr! https://www.instagram.com/p/5w3JdJNHiy/
Crime på gitarr! https://www.instagram.com/p/5w4IgMNHk0/
Störande prat på Pieces! https://www.instagram.com/p/5w5TTNtHnu/

Gav min telefon till Fredde för jag trodde han förstod sig när jag lämnade kamerarutan framme. Men den var för långsam i hans händer så första försöket misslyckades men när Robin pussade mig på kinden höll han ut tills Fredde lyckades ta en bild. När alla var klara frågade jag om en videohälsning och tänkte använda twitter men den fick något fel utav helvete att efter den korta hälsningen frös bilden och jag kom inte därifrån så jag tryckte på mittenknappen men den lyckades tillslut komma till bakrunden och frysta positionen var kvar på twitter när jag tryckte på twitter. På nåt vis lyckades jag bli av med inspelningen när twitter äntligen funkade som den skulle igen. Borde filmat med kameran istället och klippt in den i instagramformat istället. Men man är alltid efterklok.

Coverdags! Stay with me!  https://www.instagram.com/p/5w6Uu3NHp4/
Outgiven låt Dandelion.  https://www.instagram.com/p/5w7HBQtHrg/
Kazoo på Body Language!  https://www.instagram.com/p/5w8DzHNHtT/
Coverdags! Stad i ljus!  https://www.instagram.com/p/5w9XYQNHgH/
Allsång på You!  https://www.instagram.com/p/5w-No5NHh7/

Robin hittade nåns mamma att tala med antar jag för det var en äldre kvinna. Maria jämförde sina skor med hans. Matilde gjorde desamma. Jag gjorde också det. Hon tog bilder på skorna. Sen också hans bakhuvud men då skakade Marias mamma på huvudet och jag sa det åt henne. Men Robin märkte ingenting. När Robin & Fredde gick in på privat område där bara de som jobbar och artister får vara skulle Marias mamma lämna stället men Maria ville inte det för hon ville bara lägga upp bilder och annars surfa med sin telefon. När de äntligen lämnat stället ville Matilde dricka en öl först innan hon gick tillbaka till Villa Sjöbo. Först därefter gick vi till rummet. Där tänkte vi sova men Matilde prata så mycket.

20.11.2015 kl. 22:05

Robin Stjernberg mindes mig från Åkersberga där jag såg honom för drygt 1år sen. Och videos från youtube!

Det här hände 29 juli i Ljusterö!

Jag sa åt henne betala bara 100 kronor så tar vi reda på Rickard istället. För bara han vet om Villa Sjöbo. Hittade inte honom. Maria och hennes mamma hann komma och beställa och betala sin mat innan vi äntligen hittade honom. Han mindes oss medan jag har dåligt ansiktminne mindes hans utseende först tredje gången jag såg honom. Matilde betalade först för övernattningen och efter lång tids funderande bestämde hon för hamburgare. Hon satt sig i samma bord medan jag sa jag kan stå för jag hade inte råd att äta för de pengar jag har kvar räcker bara åka hem dagen efter.

När Fredde spelade några toner på gitarren kände stjerngänget närmast scenen att gitarren var ostämd. Då slutade han spela. Joel soundcheckade. Matilde fick sin hamburgare. Då har Maria och hennes mamma ätit upp sina toast skagen. Frågade Fredde flera gånger när Robin kommer. Rickard sa halv 9 och när klockan blev det sa han snart när jag frågade. Längtade så mycket efter höra Robin live igen efter över ett år sen då konserten på Åkersberga var. När Robin Stjernberg äntligen kom skrek jag tror jag för blev så översvämmad av känslor.

Ännu värre blev det när han nämnde olika ställen i Sverige och när han sa Åland sa jag det åt Matilde och Maria och typerna framför mig hyshade mig. Men jag var så lycklig. Filmade nästan allt förutom några covers i mitt i. Han tog upp en splitterny outgiven låt Dandelion som var så grymt underbart bra. Precis innan andra versen tog minneskortets minne slut så den gick över till telefonens minne. Enda videon som egentligen är två. Som det inte var nog med spelningen som avslutades med You så skrev han autografer och tog bild med sina yngre fans först.

Under tiden hann jag springa, gjorde det för hade bråttom och hämta hjärtat som jag ville ha Robins autograf på. Kom tillbaka då höll han och prata med några äldre. De flesta lämnat restaurangen. Bara fest och barsugna kvar och ett gäng stjernor. Han pratade med en i taget och när han såg mig försökte han tala åländska men jag som är skit på dialekter svarade jo när han frågade om det var dåligt. Kunde inte säga nä när jag inte kan åländska tror jag. Han minns Åkersberga inte Norrtälje som tur var där jag missade konserten. Otroligt att minnas mig så långt tillbaka i tiden.

On My Mind https://www.youtube.com/watch?v=stjxpeHxFMg
Let Me Dance with You https://www.youtube.com/watch?v=onlfngg51L8
Scars https://www.youtube.com/watch?v=VCRlnHrizJo
Stay With Me https://www.youtube.com/watch?v=P2H4pUQSfHw
Dandelion 1 https://www.youtube.com/watch?v=kpH7PkDIDlI
Dandelion 2 https://www.youtube.com/watch?v=nq7yW1J0tP4
Body Language https://www.youtube.com/watch?v=A_URrDU2Z1g
Stad i ljus https://www.youtube.com/watch?v=zIvC0xUAHjI

20.11.2015 kl. 01:11

Äntligen framme i Ljusterö med Mathilde och bilder från kvällen med Robin Stjernberg

Det här hände 29 juli från Stockholm till Ljusterö!

När bussen kom till Ljusterö med färjan upptäckte jag vi var nästan ensamma på bussen. Den sista steg av innan Linanäs brygga. Där endast vi som åkt till ändstationen. Hela resan tog ca 2timmar om jag minns rätt. Det var lätt att hitta restaurangen där Mathilde fråga om det finns nåt vandrarhem som inte är dyrt som nåt hotell vi såg det fanns enligt infoskylten. Killen visade en tavla med en annons om Villa Sjöbo. Mathilde hade svårt att förklara hon är dålig på att prata i telefon med främmande människor så han ringde till Ylwa och förklarade läget.

Äntligen framme!

Sen frågade vi om hon kunde ta kort men det kunde hon inte men det går att betala i restaurangen så får hon pengar därifrån istället. Vi gick och söka efter stället. Det var en tant som vinkade såg vi när vi hittade Hyra Kajak-skylten. Vi kom in där till hennes tomt och hon undrade om det var oss som Rickard pratade om. Jo, sa jag. Hon visade rummet och sa vi kan betala 400 kronor när vi betalar för inträdet också. Det lovade vi. Hon visade toaletten och man kunde äta frukost på bryggan om man ville. Då trodde jag man fick frukost också. Men frågade inget.

Bilder från twitter
https://twitter.com/luckyandangel/status/626893612807286784
https://twitter.com/luckyandangel/status/626894699928920064

När tanten gick kollade vi runt i rummet. Senare fick vi veta Maria var framme. Hon & hennes mamma startade sent. Har skrivit sms under eftermiddagen.När Matilde gick och dushade tänkte jag kolla runt lite i Linanäs. Fick veta att Maria och hennes mamma checkat in redan på Rastaborg där som Rickard tidigare trodde inte var öppet. Såg när deras bil kom körande därifrån. Gick till restaurangen och betalade 100 kronor för inträde. Med dåligt ansiktminne var det bra att Rickard kände igen mig.

Robin Stjernberg i Ljusterö!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205813730717056.1073741937.1070866512&type=1&l=888d5d237b

Jag berättade Mathilde dushar men jag vill gärna betala. Förklarade jag inte visste jag hade 400 kronor på konto eller inte men jag hade 120 i kontanter om det inte räcker. Som jag visste räckte det inte så jag sa ta 300 kronor från kortet och ta min 100-lapp så blev rummet betalt. Tog tid innan jag förstod var scenen var. Borden var egentligen bara för matgäster. Gick tillbaka och under tiden på vägen skrev Mathilde åt mig på messenger och jag svarade att jag var till Skärgårn. Hon var nydushad, sminkad och bytt kläder. Glömde min stjerna-t-skjorta hemma som jag köpt under Rix FM festival. Hon hade sin på sig. Vi gick till restaurangen.

19.11.2015 kl. 03:15