Bloggposter

Stressade mig till Cityterminalen och trodde jag missade bussen men den gick inte!

Det här hände 28 juni från Grindstugan till Mariehamn!

Vaknade och kollade stories, åt frukost och upptäckte klockan var mycket så packade väskan och gick utan att kolla om Maria sov eller var vaken. Kollade reseplaneraren. Väntade några minuter på bussen. Den kom 11:44 och jag steg på. Skrev första raden till fler och Mia svarade.
11:54 Jag tror att jag missar bussen för att jag startade försent
11:58 När går bussen då? Och vart är du nu?
11:59 12:30 till Kapellskär där Rosella går. Skickade en screenshot.
12:00 Och du kommer till centralen 12:23 Vart går bussen ifrån?
12:00 7 minuter tcentralen-cityterminalen. Tre trappor.

https://www.flygbussarna.se/

Efter bytt från buss åkt med gröna linjen från Gullmarsplan mot Hässelby strand och steg av i T-centralen så sprang jag till Viking line i Cityterminalen, där jag bokades och checkades in för att upptäcka det är folk utanför gaten som inte kommer in. Visade bilder och fick svar.
12:39 Du hann iaf!
12:40 Dumt att springa på 3 minuter, 3 trappor och jag var sen så kan man inte åka i tid. Busschaffören kom ut och sa de väntar på en buss till innan de kan gå. Nu är det äntligen dags för avgång.
När man kom igenom gaten så fylldes en buss och åkte iväg men den andra fick man vänta på och passagerarna som hade tid att passa blev oroliga och klagade på en chafför från flygbussarna som bara ville hjälpa till men Viking line ville inte ha hjälp av dem utan ringde något annat bussbolag någonstans i stockholm som dröjde.

Åker hem med Rosella!

När man äntligen var i en buss skrev jag såhär på snapchat:
"Idioter som inte ringde till flygbussarna genast."
En timme senare gjorde de och man kan äntligen åka mot Kapellskär. Då var klockan 13:34 i bussen och om en dryg timme var bussen i Kapellskär och man kunde gå ombord på färjan. Skönt att den väntade och avgick ca 15 istället för 14:45. Rosella tog in kvarten och var 2h senare i Kapellskär. Hann på den tiden lämna in mitt bagage, lyssna på musik på Streetcafe medan jag läste en tidning som jag köpte i cafeterian och hämta mitt bagage. Skönt att resan slutade lyckligt och jag steg av färjan i Mariehamn.

07.03.2018 kl. 23:54

Premiären på allsång på skansen! Lärde mig något nytt! Pierre & CarlPhilip!

Det här hände 27 juni från Stockholm till Grindstugan!

Pernilla Isendal berättade som vanligt vad man ska tänka på inför direktsändningen av Allsång på skansen och under. Jag kollade runt för att se vilka bekanta man ser. Såg Jaana, allsångsstalkarna som någon kallade dem som alltid är på allsång på skansen. Jesper var där också. Det var allsång med Sanna och innan premiären av första direktsändningen av allsång på skansen sa Pernilla som vanligt att man ska skaka hand med den man sitter brevid och lära känna varandra. Det tyckte Maria var så kul så att vi skakade hand allihopa. När klockan blev 20 och allt startade så sjöng jag med i allsången. När artisterna sjöng så tog jag bilder med snapchat, insta och messenger för att jag inte gjorde det på genrepet.

Sanna & Dragan

Tog också på Andreas som jag fick veta senare och Dragan men inte på artistvärdarna för de var för snabba. De var bakom kameramannen när det var allsång med artisterna precis som Pernilla håller koll på Sanna. Så mycket jag tyckte var intressant att hålla koll på än bara sjunga med den här gången. När halvtimmen också var klar så hade tjejerna bråttom. Jag hann inte med så jag klättrade över staketet där Mia stod för att komma över till andra sidan och gick till en tom plats vid staketet för att kunna ta selfie med artisterna. Eftersom jag inte stod med dem tänkte jag att jag inte hann fråga dem att ta bilder så det blev bara selfies. Oscar Olsson dök upp som vanligt. Men den här gången bad jag honom om hjälp.

Sanna, Pierre & Carl Philip

Fick honom prata med Pierre som jag fick veta att den ena artistvärden heter. Fick på samma gång veta att den andra heter Carl Philip. Jag sa att jag sett dem i Eurovisionen. Ville ha en bild sa jag först tog jag på dem och sen försökte jag få med dem i en groupie som selfie heter när man är flera i samma bild som man själv tar. Tjejerna har redan gått ner mot backstagedörren där flesta artisterna går ut för att ta sig mot bilparkeringen på Solliden om de inte går andra vägen för att åka rulltrappa. Oscar kom med också dit sen och när han började prata om Arlanda så lämnade jag gänget. Såg Dragan som jag ville prata med. Maria kom dit när jag stod där och jag bad henne ta en bild på oss. Jag frågade Dragan vem som var istället för Tomas och han sa Andreas och Tomas är tillbaka på skansen nästa vecka.

Tomas Ledin & Robin Bengtsson

Väntade med tjejerna tills Sanna kom. Tyckte det här var kul att vänta på folk och träffa dem efter sändningen. När tjejerna fått de skulle och vi har träffat Sanna och tagit bilder lämnade vi området. Vi åkte spårvagn och jag var glad att jag hade kvar på kortet så jag slapp fylla på det. Vi gick till Sergels torg efter stigit av i Kungsträdgården. Vi åkte tunnelbana från Tcentralen. Chattade med Marika. Slutade 23:12. Mathilde steg av i Slussen, jag och Maria i Gullmarsplan. Vi måste vänta ca 10 minuter på nästa buss och Maria hade tråkigt och försökte gå upp i en nedåtgående rulltrappa. När bussen var i Grindstugan så steg vi av och gick hem till henne. Där kollade jag så fort som möjligt stories för att jag tyckte jag har missat tillräcklig mycket redan. Maria kollade själv på något annat och störde inte mig. Gick och lägga mig.

06.03.2018 kl. 23:48

Vi misslyckades att träffa Thobias Thorwid på Gröna Lund så vi åkte hem!

Det här hände 19 maj från Mariehamn till Grindstugan!

Ändrade mina planer för att jag fick sova hos Maria. Fick skjuts till terminalen. Bokade och checkade in mig. Gick ombord på färjan. Lämnade väskan i bagagerummet. Gick till Streetcafe och läsa tidningar. Rosella startade 18:30. Kryssningsvärden underhöll lite med covers. Mats Blads dansbandet spelade också covers och det var många som dansade i Fun Club till deras dansbandsmusik. Sen var det dags att hämta sin väska igen. Och vänta på att portarna ska öppnas. Gick om alla som gick före mig men hann inte först till bussen för en kille var snabbare. Var i rätt buss som åkte direkt till Cityterminalen och därmed var tidigt framme. Sov på bussen.

21:03 Är i Stockholm nu.
21:05 Okej är du tidig?
21:09 Bussen var tidigare i stockholm. När är du här?
21:10 Måste jag komma dit?
21:11 Nej
21:12 Ska jag åka dit?
21:12 Var?
21:18 Var är du?
21:18 Vid Sergel
21:19 Jag är i tc
21:22 Var är du nu?
21:22 Snart där
21:24 Nu är jag också på Sergels torg
21:24 Kom t McDonalds sa jag
21:25 Den är på centralen
21:27 Men det finns en här på Sergelgatan. Men vi är på plattan nu
Bara för att jag inte visste att Sergelgatan är samma sak som Drottningsgatan så gick jag tillbaka till tc och sen gick jag tillbaka till Sergels torg förbi mcdonalds utanför centralen och hittade tjejerna på plattan. Maria kollade som vanligt på instastories och såg att Thobias Thorwid var på Gröna Lund.

https://www.instagram.com/thobiasthorwid/

Så då ville de dit såklart. Vi åkte spårvagn dit från Kungsträdgården. 22 tiden var vi utanför Tyrolerporten och kollade på folk. Maria kollade en stund utanför Stora porten men orkade bara stå en kvart så då stod vi alla tre och såg alla gick ut förutom de på restaurangen. Maria kollade igen på hans instastory om han skulle uppdaterat. Ca 22:30 sprang de till bryggan brevid Djurgårdsfärjan och kollade om han skulle vara på lilla färjan M/S Emelie men man fick inte gå in om man inte stod på listan. När den lämnade kajen så fanns det bara ett alternativ det är att åka hem. Vi gick till spårvagnhållplatsen och väntade på spårvagnen. När den kom steg vi på den. Så åkte vi tillbaka till Kungsträdgården.

Vi gick till Tcentralen och åkte tunnelbanan och Mathilde steg av vid Slussen för att byta och åka till Mariatorget medan jag och Maria åkte till Gullmarsplan. Där steg vi av och hon upptäckte rätt buss stod och väntade så hon sprang och jag med. Vi åkte till Grindstugan i nästan fullsatt buss. Där steg vi av och gick. Höll på att chatta med Jaana och såg inte var jag gick och snubblade. Men steg upp och gick med Maria hem. Hennes mamma höll på att somna eller sov när Maria kom hem. Jag lämnade min väska i gästrummet innan jag gick ner och hälsade och sen gick vi båda upp. Maria satte sig på sängen och började kolla på vloggar som Thomas Sekelius. Jag stod i rummet och kollade instastory och snapstory, Sen var det dags att gå och lägga sig men först när Maria lämnade sängen bäddade jag sängen.

26.01.2018 kl. 23:31

Om jag skulle varit smart skulle jag stuckit till Bengans och träffa Jaana men jag var inte det!

Det här hände 1 oktober från Grindstugan till Stockholm!

Vaknade ca 9:30. Klädde på mig mm innan jag ner och äta frukost. Marias mamma var vaken och läste en tidning. Åt smörgås med kalles kaviar och drack choklad/kakao/oboy. Pratade lite med henne innan jag tackade och gick upp för att kolla snapchat och instastory. Marias mamma kom och väckte henne. Maria kom och sitta en stund på sängen som jag just plockat ur sängkläderna från. Sedan klädde hon på sig mm innan hon gick ner för att äta frukost. Jag packade väskan och gick ner och väntade på henne. Tyvärr kontrollerade jag aldrig om jag har packat allt. När Maria var klar gick vi ner till busshållplatsen.

http://fivefivenails.se/vara-salonger/

Efter väntat några minuter kom bussen. Vi steg på och satte oss nästan längst bak för bussen var så full. 11:39 Marika hade tråkigt och måste vänta på ett tåg så hon skrev åt mig på messenger då jag var i bussen. Vi steg av i Gullmarsplan och tvärbanan gick om 6 minuter och tunnelbanan om 7 minuter så vi gick och väntade på tvärbanan. När den kom åkte vi och steg av i Globen. Där gick vi in till Globen shoppning, ett köpcentrum till Five five nails, en nagelsalong. Klockan hann precis bli tolv då och Maria har bokat tid då. Hon ville ha spetsiga naglar som Thomas Sekelius men tjejen som fixade akrylnaglarna tyckte såna lätt går sönder och gjorde bara raka naglar med samma rosa färg åt henne.

Maria ville ha spetsiga naglar som Thomas Sekelius. Källa:

12:10 Frågade jag Robert om han kommer med till Bengans. 12:17 Skrev jag att det luktar illa till Marika att jag väntar på Maria blir klar. 12:23 Svarade Robert att han stannar hellre ute i det härliga vädret.12:17 Skrev jag att det luktar illa till Marika att jag väntar på Maria blir klar. 12:59 fick jag svar av Jaana. Synd att hon inte kunde komma med till Tyresö. 13:04 skrev jag till Jaana att jag ska till Bengans. När Maria har betalat så gick vi till tunnelbanan där vi fick vänta 8 minuter.

https://www.bengans.se/

När tunnelbanatåget kom steg vi på. 13:16 startade Robert med sin bil. 13:31 skrev jag att jag var i Tcentralen. Då trodde jag att vi skulle direkt dit men Maria ville vänta på Mathilde. 13:43 undrade Jaana om jag har fastnat någonstans. Berättade läget, då svarade hon att hon ska till Mio på Sveavägen och hade inte tid att leka mera. 13:49 skrev jag att jag går. Blev så upprörd att jag började gråta av att Mathilde inte ens var på tunnelbanan. Hörde det när Maria ringde Mathilde för att lugna ner mig för jag hade verkligen inte tid att vänta till 14 på henne.

04.01.2017 kl. 00:20

Varken Hampus eller Molly Sandén kunde jag träffa för han inte jobbade och jag inte sov hos Mathilde!

Det här hände 30 september från Stockholm till Grindstugan!

Sedan gick vi vidare och de skulle åka buss men mitt kort gick det inte med för att reskassan var slut så vi fick gå till tunnelbanan istället och fylla på kortet. Där ringde Maria till sin mamma och övertalade henne att få mig att sova över så hon kunde få sällskap. Så blev det ändrat. Fyllde på 24h på mitt SLkort istället innan vi gick ner för att åka till Gullmarsplan. Vi åkte buss mot Nyfors och steg av i Tyresö Centrum. Var så glad när de ville veta var Hampus jobbade när vi varit inne en stund i köpcentret. Visade att det var utanför. De tyckte det var lång väg men sa det är bara bakom parken. Har sprungit till bussen på 4 minuter.

http://bowlingpalatzet.se/tyreso
http://www.tyreso.se/tillganglighetsguide/Tyreso-centrum/kamonsushi/

När vi äntligen såg Tyresö Hallen visade jag var Bowlingen var. När vi kom ner blev jag besviken men frågade om Hampus var där och fick ett Nej till svar. Fick veta när jag frågade vidare att han är tillbaka dagen efter klockan 16. Mathilde sa åt mig att hon inte kommer tillbaka imorgon med mig. Förstod henne. Så gick vi tillbaka till köpcentret för att de ville äta sushi. Såg att de fick också skål med misosoppa som jag smakade fick smaka på av tjejerna. Det var så gott att jag betalade 15 kronor för att få en egen skål. När de har ätit klart gick vi och väntade på bussen. Mathilde åkte den mot Gullmarsplan och jag och Maria mot Handenterminalen.

21:03 skickade jag en screenshot var bio Saga ligger och reseförslag om jag skulle se Bridget Jones diary 14:15. Hon tycker 12:15 är för tidigt för hon ville sova så länge hon kan på lördag för på söndag kommer hennes mamma hem 11 eller 12. Så hon vill hellre se ensam en annan dag. När jag och Maria steg av bussen vid Grindstugan gick vi hem till henne. Blev en stund och prata med hennes mamma för hon undrade av henne var jag var. Sedan ringde Niklas, Marias bror och prata med hennes mamma så vi gick upp till andra våningen. Maria satt i soffan, lyssnade på musik på sin dator och kollade på sin telefon. Jag kollade först instastory och sedan snapchat. När jag såg var Molly Sandén var kom jag på vad jag glömde bort.

"Komsikomsi och festa med oss!" Debaser Medis Källa:

22:54 skrev jag till Mathilde att man kunde ha träffat Molly idag. Hon kommenterade ju hennes insta. Hon svarade att hon köpte, chips, dipp och cola och orkade inte gå när hon kom på det. Skrev att jag ville träffa henne istället för att ha tråkigt. 00:13 skrev jag att jag kunde sett Danny på scenen om jag skulle bokat i tid. Satte telefonen och laddas i väggen för har inte packat ner min andra laddare. Bäddade sängen och fixade klart för att sova när Mathilde skrev åt mig 1:10. "Men du fick iallafall träffa honom". Ja det var det viktigaste skrev jag. Hon visade bilder på henne och Danny som Maria tog. Somnade mitt i allt jag chattade med henne.

03.01.2017 kl. 00:45

Åkte fel buss så jag fick byta buss i Norra Sköndal. Vaktade plats inför Rockbjörnen!

Det här hände 15-16 augusti från Tyresö till Stockholm!

20:17 skrev Maria på messenger och ville jag skulle åka direkt till Grindstugan från Tyresö Centrum. Maria försökte ringa till mig men jag hörde inget. Skrev det 20:27 då jag steg på bussen till Gullmarsplan. Ringde henne och pratade och hon var sur för jag åkte fel buss och jag lovade stiga av i Norra Sköndal. Hon steg av där och sedan jag också. Gick i en tunnel och kom ut på andra sidan. Efter hittat busshållplatsen hittade jag Maria också. Hon berättade att Mathilde skulle till Tallkrogen för att hämta grejer så då kom jag på en sak. 20:42 skrev jag till Mathilde att jag har glömt min toalettväska. Hon skrev att hon har sett den och ska ta med den till Söder.

http://sl.se/

20:46 skrev Marika åt mig. Berättade vad sin hänt och visade att jag & Hampus är vänner på fb. 20:51 skrev jag till Mathilde och skrev jag tänker ta ryggsäcken till Söder och komma före 8 på morgonen. När jag och Maria stigit av bussen i Grindstugan gick vi hem till Maria. Höll på att chatta med Mathilde under kvällen innan jag gick och lade mig 23:35. Vaknade och packade väskan och lämnade huset. Gick till busshållplatsen och ändrade mina planer och åkte till Gullmarsplan istället. Tänkte att det gick snabbare. Åkte tunnelbana och steg av i Mariatorget. Har lärt mig hur man går den kortaste vägen.

Bilden är från kvällen där jag bara använde instagram stories och snapchat!

7:26 skrev Mathilde åt mig och jag svarade att jag söker porten. När Mathilde frågade var jag stod kom en gubbe ut och jag gick in i den porten Mathilde brukar gå in i. Skrev åt henne 7:32. Mathilde kom ut från lägenheten och släppte in mig. Först tömnde jag allt viktigt i en plastkasse men det tycker jag blev för tungt så jag tömde väskan och satt allt viktigt där istället och resten i en platskasse. Lite efter 8 stack vi iväg. Vi åkte tunnelbana. Hon bytte i Slussen och jag åkte vidare till Tcentralen. Gick till Icabutik på Sergels torg och köpte körsbärstomater, juice och bananer innan jag gick till Kungsträdgården.

Allt du behöver veta inför Rockbjörnen-galan 2016 http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article23161003.ab

Tog bilder med snapchat, laddade upp dem till Mathilde 9:12. 9:44 svarade Mathilde att jag inte behöver skicka bilder åt henne så jag förklarade att jag ville visa hur det ser ut just nu. 10:04 hittade hon till slut fram men då var det försent men hon fick en ny tid och nästa gång är det lättare när man vet hur man hittar dit. 10:06 Maria frågade om det var mycket folk. Visade en bild som visade några tjejer. Hon frågade vilken sida jag stod på. Högra, sa jag. Visade också hur vänstra sidan såg ut och då sa hon "Sluta skicka bilder, jag vet hur den ser ut." Men inte vet jag vilken sida det är bättre att stå på.

05.12.2016 kl. 01:36

Lånade 90 kronor till Prenka som jag aldrig fått tillbaka! Åkte till Skansen med Maria!

Det här hände 14-15 augusti i Stockholm & Grindstugan!

17:29 skrev jag till Marika att vi ska till Splay. Maria & Linnea visade åt Prenka och hennes kompis var det låg. Vi var där en stund. Till slut måste Linnea åka så vi andra också gick. Lånade 90 kronor åt Prenka så hon kan köpa ett SLkort för hon ville inte ha en pappersbiljett. Där rök mina kontanter. Släppte in henne på pendeltåget för hon sa hon inte ville köpa i SLcenter. Jag och Maria åkte tunnelbanan till Gullmarsplan. Sen bussen som vi steg av i Grindstugan. Där gick vi hem till henne. Fick äta lite mat men Maria var inte hungrig. Men hon åt ändå lite för hon måste. Därefter gick vi upp.

Lisa Ajax

Blue Eyed Girl https://www.instagram.com/p/BJGq1LLgp0Q/
Unbelievable https://www.instagram.com/p/BJGrkrUAoFv/
Give me that https://www.instagram.com/p/BJGsr9iAjfU/
My hearts want me dead https://www.instagram.com/p/BJGt8KAgdyP/

Laddade telefonen och använde den samtidigt så jag satt på golvet medan Maria satt i soffan och höll på att radera bilder i sin iPhone för den krånglade. Jag laddade upp videos från dagens lopp. Vilket är ovanligt. När jag äntligen var klar gick jag och bädda sängen. Skulle sova men skrev till Mathilde 0:51. Maria kom in till gästrummet för att säkerhetskopiera sina bilder från iPhone till sin Macbook. Skrev med Mathilde som åkte buss som inte kunde sova för hon var så uppfylld av massa saker. 1:56 gick Maria och lägga sig så jag äntligen kunde sova.

http://www.mediamarkt.se/

7:55 skrev Mathilde åt mig på messenger då skulle hon iväg. 9:36 skrev jag tillbaka åt henne. 9:38 skrev jag till Linnea och fråga när hon ska till Gröna Lund. Hon skulle möta Henrietta vid 12 och jag skrev att jag och Maria ska till en telefonbutik först. 10:40 var Mathilde tillbaka hem och skulle sova vidare. När Maria vaknade fortsatte hon att radera bilder när hon kom till gästrummet. Tillslut var jag så hungrig att jag måste gå ner och äta lite frukost. Maria kom efter. Efter vi har ätit tyckte hon att vi ska åka till Mediemarkt istället för till Täby för det är för långt tyckte hon. När vi var klara gick vi till busshållplatsen och väntade på en buss.

Samir & Viktor

Saxofuckingfon https://www.instagram.com/p/BJGva3sAz1V/
Vi fick feeling https://www.instagram.com/p/BJGwisDA04T/
Bada Nakna https://www.instagram.com/p/BJGxryzACfM/

Vi åkte till Gullmarsplan därifrån till Tcentralen. Sedan gick vi till Megamarkt och där frågade hon en kille som jobbade där. Hon ringde till Apple supporten där hon fick stå i telefonkö en stund. Därefter pratade hon med en person men tyvärr hade de inga tider lediga. Vi gick ut från butiken. Maria fortsatte radera bilder. 12:34 skrev jag till Mathilde på messenger om vad Oscar gjorde på en snapvideo. När Maria raderade några videor och några appar började fungera igen. Övertalade henne att komma med till Skansen. Vi åkte spårvagn dit. Utanför Skansen märkte jag att jag inte hade varken Gröna kortet eller Skansen årskort med.

02.12.2016 kl. 01:31

Om jag skulle varit smart skulle jag sett på Molly Sandén på Gröna Lund istället. Video från Allsång på skansen.

Det här hände 12-13 juli från Stockholm till Mariehamn!

När en taxi kom som skulle hämta Marcus och Martinus sprang det massa fans in efter taxin men varenda en hämtade vakterna därifrån. Träffade Jaana och Bertil. Ca 22:30 gick tjejerna trots det brukar vara så Linnea sticker först sedan Maria & Mathilde. Eftersom jag måste övernatta hos Maria kunde jag inte bli kvar och vänta på Laleh. När vi var på väg att lämna Solliden såg Mathilde, Laleh åka förbi i en taxi. Blev så sur på att de alltid ska bestämma när man ska någonstans. Jag som också ville träffa Laleh precis som Bertil på bilden som Jaana tog. Vi gick ut från Skansen och pratade lite med Oscar. Maria kom på att Molly hade konsert idag. Linnea ville inte följa med för hon måste hem så vi andra tre gick till Gröna Lund.

Läs gärna bildtexten:

Maria tyckte det var Molly vid Lilla scenen kramade fans så vi sprang runt igenom stora porten för vi inte kunde komma in via lilla. Då var det ingen där. Då blev jag mer sur för att jag inte gick dit istället för ladda telefonen under direktsändningen. Då skulle jag träffat Molly. Vi gick till spårvagnshållplatsen men Linnea har åkt redan. Vi steg på nästa istället och åkte till Kungsträdgården och gick till Tcentralen via Sergels torg. Där pratade vi innan Mathilde måste ta en annan tunnelbanalinje än Maria och mig. Fyllde på SLkortet med reskassa. Vi åkte till Gullmarsplan och väntade där på bussen. När den kom steg vi på och åkte till Grindstugan. Där bäddade jag sängen innan jag kollade snapchat storys och gick och lägga mig för att hinna sova några timmar.

Vaknade 5:30 av min telefon. Packade väskan, gick till busshållplatsen och åkte buss direkt till Centralstationen. Steg av vid Vattugatan och gick till Cityterminalen. Där checkade jag in mig på Viking Line kontoret därefter väntade jag en stund innan man fick gå in i bussen. 7 startade den. Den gick direkt till Kapellskär. Där köpte jag pommes frites för 30 kronor. Gick ombord på Rosella. Som startade 9. Lämnade in väskan i bagagerummet. Sov på färjan precis som på bussen. Vaknade 12. Hämtade väskan medan jag väntade på att portarna skulle öppna. När de öppnades gick jag så fort jag kom ut först till terminalen.

Bertil och Laleh https://www.facebook.com/groups/50631720315/permalink/10157093082910316/

Daniel Norberg - Medley https://www.youtube.com/watch?v=nFP8l47FEsU
Laleh - En stund på jorden https://www.youtube.com/watch?v=ysW0ZFcELW4
Laleh - Bara få vara mig själv https://www.youtube.com/watch?v=0ZPDPDP2tc4
Niklas Strömstedt - Medley https://www.youtube.com/watch?v=Gw76N1hUoSI
Hylling till Ted Gärdestad https://www.youtube.com/watch?v=nFP8l47FEsU

02.11.2016 kl. 01:10

Molly Sandén och Linda Pira i Sommarkrysset. Jag syntes på Allsång på Skansen.

Det här hände 9-10 juli från Stockholm till Mariehamn!

Mathilde, Maria och jag gick och vänta på spårvagnen. Har hunnit äta så mycket innan den kom att jag kunde sätta struten i fickan när vi gick in i den. Framme i Kungsträdgården gick vi till Tcentralen på Sergels torgs sida där vi alla tre åkte till Gullmarsplan med tunnelbanan. Därifrån åkte vi med buss till Grindstugan. När vi gått hem till Maria ville jag bara kolla snapchat och sedan sova. Men Maria ville visa åt mig att jag syntes i Allsång på skansen det avsnittet då Daniel Adams Ray & Malena Ernman var där. De fortsatte kolla på programmet medan jag gick och lägga mig efter kollat snapchatstorys.

Molly Sandén och Linda Pira var på Sommarkrysset

5:30 dags igen att stiga upp, packa, sticka från huset och gå till hållplatsen. Konstigt att det går bara direktbuss till T-centralen alltså Vattugatan på morgonen och dessutom inte någon returbuss. Samma från Vattugatan går det direktbuss till Tyresö men inte därifrån till Vattugatan. Ca 5:57 kom bussen som jag steg på. Surfade lite på telefonen i bussen. Ca 6:33 var bussen framme. Sen var det bara att gå till Cityterminalen från Vattugatan. Checkade in på Viking Line och väntade på att bussen skulle komma och portarna öppnas. När de gjorde det strömmade passageraren ut från terminalen och in i bussen. Valde hellre sitta långt fram än söka fönsterplats så jag kunde ladda min telefon.

Åker hem på min systers födelsedag.

Laddade upp bara powerbankarna på natten. 7:03 startade bussen mot Kapellskär via Danderyd och Norrtälje. När jag var framme köpte jag pommes frites för 35 kronor. Gick igenom biljettporten när det var bara 10 minuter kvar innan Rosella avgår med de pomfrit jag inte orkade äta. Gick ombord med den stora mängden passagerare som skulle säkert bara på kryssning med Rosella. Åt dem i vilorummet efter lämnat in väskan i bagagerummet. Sedan försökte jag sova och lyckades till slut. Vaknade lagom till rösten som säger om 15 minuter är färjan/Rosella/vi framma i Mariehamn. Gick och hämtade väskan i bagagerummet och gick av färjan när portarna öppnades. Fick skjuts från terminalen.

Jag såg mig själv på Allsång på Skansen shttps://www.instagram.com/p/BMWwiVUgZGZ/

Molly Sandén övar danssteg på Sommarkrysset https://www.instagram.com/p/BHr3Dg0BVO9/
Molly Sandén och Linda Pira repar Ey Gäri på Sommarkrysset https://www.instagram.com/p/BHsUotmBQxt/

Sommarkrysset 9.7.2016 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10209002908244501.1073741969.1070866512&type=1&l=46869efa87

31.10.2016 kl. 00:50

Åkte dagen före Sommarkrysset till Stockholm. Borde fyllt på 24h på sl-kortet istället för reskassa!

Det här hände 8-9 juli från Mariehamn till Stockholm!

Checkade in mig på terminalen i Mariehamn. Gick ombord på Rosella som gick 18:30 som var framme 19:45. Åkte buss direkt till Stockholm där from 20:31 klagade Maria på messenger för jag inte skriver exakt rätt svenska ord. Och för jag inte åkte andra färjor än Rosella. Hon tycker det är jobbigare att byta till buss än att sitta 6 timmar på Stockholmfärjorna men jag vill inte slösa halva dagen på att åka dem. Berättade en jämförelse åt henne att det går direktbuss från henne till Vattugatan som jag brukar åka. 21:14 var jag i Cityterminalen. Diskussionen fortsatte så jag måste fylla på mitt SLkort i T-centralen och ingen annanstans på vägen. 21:23 var jag framme.

Åker till Sverige igen.

Träffade Maria fyllde på Reskassa fast om jag skulle veta det tar slut så fort skulle jag tagit 24h istället. Vi åkte tunnelbanan och steg av i Gullmarsplan. Vi väntade på bussen. Maria ville åka vidare till en hållplats senare för att se hur länge butiken stänger där. Tyvärr har den stängt redan så vi måste åka tillbaka med nästa buss. Det är då jag upptäckte att det är ny zon som gör att det går åt två resor från SLkortet varje gång jag åker till Maria. När vi åkt buss till Grindstugan gick vi till henne. Där jag åt smörgås som jag gjorde innan vi gick upp och titta på tv. Hon satte på någon tecknad film och kollade på snapchat samtidigt.

Åker buss till stockholm

Tog tid att övertala henne att jag ville se på en film på tvn. Eftersom jag sett The Great Gatsby förr gjorde inget att jag missade halva filmen på tv4.Därefter slutade vi kolla på tv för det kom bara skräp. Maria sa godnatt och gick till sitt rum. 23:09 skrev jag med Mathilde på messenger och frågade när hon ska till Gröna Lund. 10 sa hon. Hur sent blir du där frågade jag. Hon visste inte. Maria ville vara till 23 sa jag. Men på söndag ska jag hem och fira systers födelsedag så det är bra du håller henne sällskap på söndag sa jag. Sedan bäddade jag sängen innan jag kollade snapstorys med wifi innan jag gick och lägga mig. 1:10 skrev jag godnatt åt Mathilde.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_store_Gatsby_(2013)

Steg upp och surfa på telefonen innan jag gick och äta smörgås till frukost. Skrev 10:25 åt Mathilde. 11:04 svarade hon att hon var på Gröna Lund. När Maria stigit upp, ätit frukost och var klar med allt annat så gick vi till busshållplatsen. Vi åkte till Gullmarsplan. Där vi åkte tunnelbana till T-centralen och gick till Kungsträdgården. 12:15 frågade Mathilde var vi var. Då var vi på väg till spårvagnen. Fick veta att Gry repade på scenen efter fråga efter henne men Mathilde väntade på artisterna skulle repa. 12:30 var jag & Maria i spårvagnen. När vi kom fram till Gröna Lund gick vi in via stora porten trots det är lättare via Tyrolporten då slipper man trapporna. 12:53 frågade jag om Linnea var på väg till Grönan. Hon var på väg fick jag veta.

26.10.2016 kl. 22:46