Bloggposter

Misslyckades att träffa Tomas och Dragan!. Åkte till Vällingby City och vidare!

Det här hände 14-15 oktober från Spånga till Vällingby!

Lämnade idolstudion och gick och hämtade min jacka för att jag märkte att Tomas har stuckigt. Såg Dragan när jag var på väg ut men han smet in i en dörr. Först 23:19 skrev jag att jag är ute åt Linnea. Hon gjorde en videochatt för att visa var hon är och jag hade ingen aning så jag började gå mot vägen men när hon beskrev huset började jag gå tillbaka för jag trodde hon menade att de var på andra sidan men det var de inte så jag gick tillbaka. 23:25 Hon sa tillslut åt mig att stå stilla eftersom hon inte kände igen omgivningen jag var på. Så jag stannade vid ett upplyst blått glastorn där jag hann se Frida Söderlund och många som jobbade gått ut från en glasdörr innan en bil dök upp och Linnea steg ur.

http://www.tv4.se/idol

Sedan steg vi in i bilen igen så att hennes mamma kunde vända bilen på parkeringen och köra hem. I bilen länkade Linnea sin telefon via bluetooth till bilens musikspelare så hon kollade igenom vad hon hade i sin spotifylista. När vi var framme plockade de ur bilen. Gick ut innan Linneas mamma körde in bilen i ett garage. Förstod det var en bit att gå till höghuset de bodde i. När vi kom in i deras lägenhet satte hon mjölktetran i kylskåpet. Fick äta lite smörgås för jag var hungrig och dricka oboy. De har glömt att hitta wifikoden så jag ville inte kolla snapchat utan bara kolla annat istället. Bäddade luftmadrassen i Linneas rum för kunde inte sova på soffan i vardagsrummet för Linneas pappa skulle på jobb vid 4 på morgonnatten.

Lyssnade på när Linnea kollade snapchat och annat innan jag somnade. Vaknade 8 och gick upp och gjorde mina behov innan jag gick tillbaka. Tog ut powerbankarna som har laddat hela natten och satte telefonen på laddning innan jag somnade om. Vaknade 11 och såg att Linnea var vaken och när jag gick ut ur rummet såg jag att henne mamma och syster också var vakna. Borde ha kollat efter när idolreprisen har gått men gick och äta frukost istället. Klädde på mig och frågade om wifikoden igen och efter några försök att trycka på rätt wifinätverk så lyckades jag skriva in lösenordet också och blev inloggad. Blev så glad att jag kollade genast snapchatstorys och glömde bort igen att kolla på idolreprisen.

http://vallingbycity.se/

Efter Linnea varit och dusha och jag kollat instastorys kollade vi vad som kom på tvn och jag upptäckte att jag missat idol. Men visste att jag syntes för att Moa, Caroline och många har sett mig i idolpubliken. Blev hungrig och ville äta så jag fick värma makaroner och köttfärs i mikron som jag åt medan Linnea kollade på tvn.. Sedan följde jag med henne för hon skulle panta men hon orkade inte gå så att vi tog bussen vars ändsstation var Råcksta. I bussen kollade jag hur jag skulle lättast ta mig till Tyresö Centrum för att jag har chattat med Hampus tidigare att jag kommer. Dessutom med Maria som också visste Robin inte brukar vara i studion på lördagar. Vi steg av i Vällingby City.

16.01.2017 kl. 01:58

Hittade rätt tack vare Linnea och beskrivningen! Var första gången på Idol!

Det här hände 14 oktober från Råcksta till Spånga!

Väntade i några minuter på Råcksta tunnelbanastation så kom hon. Hon orkade inte gå så hon åkte buss. Men när vi gick hem till henne var det inte alls lång väg tyckte jag. Hemma hos henne så hälsade hennes mamma trots hon höll på att spela ett spel. Sedan fick jag äta makaroner och köttfärs med Linnea som har värmts i mikron. Under tiden har hennes mamma slutat att spela och skrivit ner på ett papper hur man åker buss till Nep Studios som ligger i Lunda industriområdet och vilken buss Linnea ska åka tillbaka för att åka till Danderyd. Vi fick lite bråttom när vi såg vad klockan var så Linnea ville inte chansa utan ville ta nästa buss så när vi kom ut gick vi till Shell där hon köpte lite godis innan vi gick till Vällingby Centrum.

http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn?advancedSearchMode

Hon såg en blå buss köra på gatan så vi sprang för vi skulle hinna med innan den lämnar sin hållplats. Vi hann med den. Vi stannade på ett ställle jag glömt namnet på men därifrån gick det en massa bussar som till Lunda industri och Danderyd. Eftersom vi missade förra turen hinner inte Linnea följa med så jag sa jag kan åka själv. Jag minns att jag ska stiga av efter fjärde hållplatsen. Gav en extra powerbank till Linnea för hon inte trodde min svarta powerbank skulle hålla så helt plötsligt hade jag bara en powerbank. Trodde det skulle räcka men hade fel. Efter jag stigit på bussen sa jag hejdå till Linnea.

                        Första gången på Idol!

När jag stigit av efter fjärde hållplatsen såg jag en skylt 17:45 och skickade den till Linnea och skrev "Hittat rätt" och frågade henne om hon hann med bussen. Ja, svarade hon. Bra svarade jag tillbaka. Tog bild på den andra skylten också som visade mot Nep Studios och skrev "Bra att det finns skyltar". Hittade en kö till ingången för publiken till Idol. Ställde mig i kön och kollade klockan. Santa Maria hade en foodtruck där de bjöd på de som köade på gratis tortillapizza. Väntade en kvart så började kön röra på sig långsamt. När jag äntligen kom in visade jag min biljett som en maskin lyste på streckkoden så fick jag gå vidare. Lämnade in min jacka i garderoben. Gick in.

http://www.tv4.se/idol

Såg det fanns en röd soffa med paffigurer av juryn och programledaren som man kan ta bilder med. Det fanns en shop där man kan köpa popcorn, godis och dricka i. Dessutom också en idolshop där man kunde köpa tskjortor med sin favoritidol och tygkassar. Man kunde vinna en bil som stod i ett hörn. Det fanns ett godisstånd för ett märke som delade ut gratis godis om man tar en gnuggis som hade väldigt lång kö. 18:26 tog jag en bild på den och skickade till Linnea och skrev "Man kan åka buss". Linnea svarade "Mamma kan hämta, det är inte tryggt att åka så sent". Svarade tillbaka, "Ja sant".

13.01.2017 kl. 01:47

Älskar att äta frukost på Cinderella! Åkte till Råcksta för att träffa Linnea!

Det här hände 14 oktober från Mariehamn till Råcksta!

Åkte buss till Mariehamn för att gå till terminalen för att åka Cinderella eftersom det inte fanns andra alternativ att ta sig till Stockholm för att se Norlie och KKV på Idol. Checka in mig när jag kom fram. Har betalat 22€ för frukost och reguljär resa till Stockholm på nätet tidigare. Gick ombord och där måste man visa sin biljett för att komma in. Gick upp till däck 8 och väntade på att gå in till Buffetrestaurangen. På fredagar och helger öppnar den först 8:30 och inte 8:00 som på de andra dagarna. 9 startade Cinderella. Upptäckte hur mycket det fanns till frukost på Cinderella jämfört med Rosella där frukosten kostar 9€.

http://www.vikingline.se/ombord/mat-och-dryck/restauranger/maltidspriser/

Till exempel marmelad, ost och salta kex eller minitoscamuffins och donits som är sällan på Rosella. Dessutom många sorters pålägg som cheddar och nutella jag inte heller sett på Rosella. Åt flingor med yoghurt innan jag åt korv, köttbullar, bacon och äggröra. Tillsist, salta kex, donits, minitoscamuffins med vattenmelon. Sedan gick jag till Nöjescafét där det var lugnt någon timme där jag försökte sova tills 11:30 då ett band började spela och Marika visade bilder vad hon hade hittat efter storstädningen för ett tag sedan. När kryssningvärdarna tog lunchpaus försökte jag sova igen men då var det svårare för det var så mycket folk där.

Sedan var det ett dansband där. När de var klara var jag inte trött mera och gick omkring och tog bild på dörrarna Danny gått igenom. Såg när en gubbe ville ut på däck 9 från Etage så kom en från personalen och vred på en liten sak längst ner på dörren för att få upp låset så att gubben slapp ut. Då förstod jag att jag hade rätt. Såna lås är det på den dörren man inte får gå igenom för att komma in i gången där det fanns artistloger. Hörde att om en kvart är Cinderella i Stockholm och alla passagerare beordrades ta sig till utgångarna på däck 5 & 7. Trodde däck 7 var bra val när jag kom dit.

http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn?advancedSearchMode

När jag har väntat till 15:20 och dörrarna öppnades på däck 5. Gick nedför ett par trappor så såg jag mycket folk på landgången som bara vällde ut från däck 5 då måste jag hålla deras fart tills jag kom ut ur terminalen. Höll på att skriva med Linnea medan jag väntade där hon hade svårt att bestämma sig vad vi skulle mötas men det blev Råcksta tillslut. 15:44 var jag äntligen framme i Slussen efter gått hela vägen. Fyllde på mitt SL-kort med 24h för jag trodde jag skulle träffa Maria dagen efter. Gick och väntade på tunnelbanan och steg på. 15:53 var det i Tcentralen och 16:05 i Alvik. 16:19 var jag framme i Råcksta. Skrev till Linnea och väntade.

12.01.2017 kl. 00:16