Bloggposter

Lee Ryan i Stockholm! Smet in i Nep Studios när Idol var slut! Dragan sa Tomas var i Sundsvall!

Det här hände 18 november från Spånga till Stockholm!

Gick tillbaka när första delen av Idol var slut. Frågade en vakt som frågade en som var där inne som sade att jag inte kunde komma in för de har packat bort datorerna som kollar igenom biljetter. Skrev det till Marika på messenger 21:36. Tänkte det viktigaste var att prata med Tomas så jag tänkte smita in efter röstningen är slut istället. Orkade inte gå mera så jag åkte buss och steg av i Akalla. 22:09 skrev jag till Marika att jag åker tillbaka om en kvart. Hon ville bara veta om jag visade Tobias var hytten var och om musiken hördes ut i korridoren och sånt. Jag var bara konfunderad över att Lee Ryan var i Stockholm när jag läste hans tweet.

https://twitter.com/OfficialLeeRyan/status/799721197445480448

22:22 åkte jag 517 bussen Spånga Station till Finsprångsgatan där jag steg av 22:36 enligt Reseplaneraren. Gick till Nep Studios och väntade på att folk ska komma ut. När de gjorde det gick jag i motsatt håll och såg en vakt utanför så jag väntade tills han gick utom synhåll innan jag smet in medan folket gick ut. Såg att Idol Extra filmades av en tjej och Dragan Zivojinovic och skrev det till Marika 23:04. Idolfinalister som flockades av fansen när det var slut. Tog en bild på Charlie Grönvall innan jag kollade var Dragan var. Hittade honom plocka ur stediecam som han hade istället för Tomas. Det var en person som jag antog var hans bror efter hört de prata lite och två barn som jag antog var hans brors barn. Eller så har jag fel.

                  Charlie Grönvall

Ville inte störa honom i hans nedmonterande av steadicam så jag gjorde inget tills folk utrymde salen och en typ frågade mig vad jag väntade på. Sa att jag ville prata med Dragan. Då sa typen till honom att jag ville prata med honom. Frågade honom var Tomas Antonsson är. Han sa att Tomas är i Sundsvall på Gladiatorerna och är där två veckor till. Är det inte final om två veckor frågade jag. Nej den är den 9 december sa han. 2 december är Tomas tillbaka. Sedan måste jag gå så jag bad typen att ta en bild på mig och Dragan innan typen följde mig ut från studion. 23:37 skrev jag till Marika vad Dragan ha sagt och klagade att jag inte kunde åka 2 december men om jag skulle vara ledig skulle jag åkt kryssning ändå.

             Dragan Zivojinovic

Gick till busshållplatsen och kollade reseplaneraren. 23:49 åkte jag buss 517 mot Kista Centrum till Hjulsta. 23:52 i Hjulsta steg jag av och gick till tunnelbanan. 00:04 åkte jag blåa linjen mot Kungsträdgården och steg av i Stadshagen. När jag kom fram trodde jag det var 4444 för att jag mindes fel på dörrkoden. Ringde numret till Belman Hostel och frågade om dörrkoden och ägaren sa 4545 är det. Jag testade och den funkade. När jag kom in frågade han om när jag ska åka. Sade att jag inte hade bråttom. Han sa att han kommer på morgonen så vi får ta betalningen då. Det går bra tyckte jag.

07.02.2017 kl. 01:08

Otaliga vandrarhem var fullbokade! Åkte till Bromma istället för Spånga! Missade Idol!

Det här hände 18 november från Birka till Spånga!

När jag och Marika kom till hytten kom jag på att jag måste dusha innan jag lämnar färjan eftersom jag inte kan senare. Medan Marika packade dushade jag. När hon var klar gick hon. Efter jag klätt på mig och tänkte packa kom det en städare och sa att kryssningen var slut och jag måste lämna hytten. Packade väskan och gick ut från färjan. Märkte att min telefon höll på att ladda ur sig så jag fick ladda telefonen i ett kontaktuttag. 16:04 frågade Marika om jag har glömt något. Jag sa nä. Det var tomt, Piers & Tobias hytt också. Till slut måste man gå ut. Men det regnade där så jag gick från ankomsthallen till avgångshallen istället. Ringde till Röda båten som var fullbokad. Samma med Af Chapman och Vandrarhem Hostel Bed and Breakfast.

http://www.theredboat.com/
http://www.vandrarhem.se/af-chapman.html
http://www.hostelbedandbreakfast.com/
http://rygerfjord.se.crystonepreview.net/sv/
http://www.msbirgerjarl.se/se/
http://www.accohostel.com/
http://www.mosebackehostel.se/
http://www.vandrarhemstockholm.biz/belman-hostel.aspx

Skrev 16:28 till Marika på messenger. Rygerfjord var för dyrt och Birger Jarl 695 kronor. Googlade efter vandrarhem. Accohostel hade bara internetbokning. Mosebacke var fullt. 17:25 Fick jag efter många försök tag på Belman hostel. Där fanns det plats. Visste inte hur man skulle åka dit så jag fick vägbeskrivning. Först åkte jag till Stadshagen med tunnelbana. Finns tre uppgångar där. Gick upp och kolla och hittade inget. Ringde upp igen. Till slut hittade jag rätt. Det var en person som var ute och röka som öppnade dörren så jag gick in på samma gång. Det var en typ där som frågade om det är jag som ägaren pratade om. Ja sa jag. Fick sängkläder och dörrkoden muntligt. Dumt att jag inte skrev ner den på samma gång.

Google Maps har ändrat sig. Nu hittar den inte Nep Studios alls i Bromma, den stora byggnaden på Ekbacksvägen är namnlös. https://www.google.com/maps/place/Ekbacksv%C3%A4gen,+168+69+Bromma,+Sverige/@59.3451915,17.9648356,17z/data=!4m5!3m4!1s0x465f9df9cd40e761:0x40908899f01e6a85!8m2!3d59.3444913!4d17.965769

Enda Google Maps visar nu är Nep Studios ligger i Spånga. Det borde den ha gjort ifjol också. https://www.google.com/maps/place/NEP+Studios/@59.3898553,17.8787843,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x465f78316b645d41:0x3e3ec7a714c7d030!8m2!3d59.3898553!4d17.880973

4141 var till en sovsal med 4 tvåvåningssängar. Det mindes jag. Lämnade det på en ledig säng. Dessutom väskan. Tog bara det viktigaste. Powerbank och biljetten. Skrev bara Nep Studios på Google Maps. Det borde jag aldrig ha gjort. För den visade att Nep studios var i Bromma. Kollade reseplaneren. 18:27 skrev jag till Marika "Bråttom till Spånga". Ändå åkte jag till Bromma. 18:37 åkte jag blåa linjen mot Kungsträdgården och steg av 18:38 i Fridhemsplan. 18:44 åkte jag gröna linjen mot Hässelby strand. 18:55 var jag i Bromma plan. Sökte efter rätt busshållplats. Först när buss 509 mot Danderydsjukhus kom hittade jag den. 19:11 startade den och var i Ekbakssvägen 19:16. Steg av där och sökte men hittade ingenting.

Hittade till slut två killar som kom ut från en port där den ovanför stod Nep Studios. Frågade dem och ena sa det ligger i Spånga och sa adressen. Blev sur på google maps och svor till Marika på messenger. Sökte på nytt på reseplaneraren. Åkte tillbaka till Brommaplan. 19:39 åkte jag buss till Spånga station. 19:58 var jag framme och skrev till Marika som hann med sin buss. 20:17 åkte jag buss 117 mot Kista Centrum 20:21 var jag framme på Finsprångsgatan. Där hittade jag idolskyltar och sedan studion som har stängt sina dörrar för direktsändningen började 20. Bara att vänta på att programmet ska ta slut" skrev jag på en snap. Visade den till Marika. Gick runt kvarteret medan jag väntade.

06.02.2017 kl. 01:42

Misslyckades att träffa Tomas och Dragan!. Åkte till Vällingby City och vidare!

Det här hände 14-15 oktober från Spånga till Vällingby!

Lämnade idolstudion och gick och hämtade min jacka för att jag märkte att Tomas har stuckigt. Såg Dragan när jag var på väg ut men han smet in i en dörr. Först 23:19 skrev jag att jag är ute åt Linnea. Hon gjorde en videochatt för att visa var hon är och jag hade ingen aning så jag började gå mot vägen men när hon beskrev huset började jag gå tillbaka för jag trodde hon menade att de var på andra sidan men det var de inte så jag gick tillbaka. 23:25 Hon sa tillslut åt mig att stå stilla eftersom hon inte kände igen omgivningen jag var på. Så jag stannade vid ett upplyst blått glastorn där jag hann se Frida Söderlund och många som jobbade gått ut från en glasdörr innan en bil dök upp och Linnea steg ur.

http://www.tv4.se/idol

Sedan steg vi in i bilen igen så att hennes mamma kunde vända bilen på parkeringen och köra hem. I bilen länkade Linnea sin telefon via bluetooth till bilens musikspelare så hon kollade igenom vad hon hade i sin spotifylista. När vi var framme plockade de ur bilen. Gick ut innan Linneas mamma körde in bilen i ett garage. Förstod det var en bit att gå till höghuset de bodde i. När vi kom in i deras lägenhet satte hon mjölktetran i kylskåpet. Fick äta lite smörgås för jag var hungrig och dricka oboy. De har glömt att hitta wifikoden så jag ville inte kolla snapchat utan bara kolla annat istället. Bäddade luftmadrassen i Linneas rum för kunde inte sova på soffan i vardagsrummet för Linneas pappa skulle på jobb vid 4 på morgonnatten.

Lyssnade på när Linnea kollade snapchat och annat innan jag somnade. Vaknade 8 och gick upp och gjorde mina behov innan jag gick tillbaka. Tog ut powerbankarna som har laddat hela natten och satte telefonen på laddning innan jag somnade om. Vaknade 11 och såg att Linnea var vaken och när jag gick ut ur rummet såg jag att henne mamma och syster också var vakna. Borde ha kollat efter när idolreprisen har gått men gick och äta frukost istället. Klädde på mig och frågade om wifikoden igen och efter några försök att trycka på rätt wifinätverk så lyckades jag skriva in lösenordet också och blev inloggad. Blev så glad att jag kollade genast snapchatstorys och glömde bort igen att kolla på idolreprisen.

http://vallingbycity.se/

Efter Linnea varit och dusha och jag kollat instastorys kollade vi vad som kom på tvn och jag upptäckte att jag missat idol. Men visste att jag syntes för att Moa, Caroline och många har sett mig i idolpubliken. Blev hungrig och ville äta så jag fick värma makaroner och köttfärs i mikron som jag åt medan Linnea kollade på tvn.. Sedan följde jag med henne för hon skulle panta men hon orkade inte gå så att vi tog bussen vars ändsstation var Råcksta. I bussen kollade jag hur jag skulle lättast ta mig till Tyresö Centrum för att jag har chattat med Hampus tidigare att jag kommer. Dessutom med Maria som också visste Robin inte brukar vara i studion på lördagar. Vi steg av i Vällingby City.

16.01.2017 kl. 01:58

Fick en bild med Frida Söderlund och en videohälsning från Charlie Grönvall!

Det här hände 14 oktober i Spånga!

Under reklamavbrotten höll Farao Groth på att prata med idoldeltagare som man kunde se om man ser på tv4play men man själv inte hörde något eftersom man var i studion. Märkte att min telefon höll på att ladda ur sig trots jag har laddat den innan direktsändningen. Typiskt att när det var slut och hade en paus innan Resultatshowen var Farao Groth i en röd soffa och pratade med några idoldeltagare i en kvart. Upptäckte tidigare att det var en massa laddare i förlängningsladdar där i fickorna som man kunde ladda men jag kunde inte gå dit förren publiken och de som satt gick därifrån.

Satte i min sladd som jag haft i min powerbank i laddaren och andra ändan i min telefon och sänkte ner den i fickan så den inte skulle synnas så någon skulle stjäla den. Gick tillbaka in i studion och hittade till min plats. Tänkte hela tiden på min telefon för ville inte förlora den och tänkte vad man kunde göra om jag tappat den. Före Resultatshowen delades ut priser till några i publiken och de som vunnit på lotteri. Och till några småflickor som stått i publiken och blivit intervjuade. När Resultatshowen började spelades först små klipp från alla idoldeltagare, sedan Norlie & KKV framförandet upp, sist lästes upp vilka som gått vidare. Efter varje som gått vidare så kramades de och Pär pratade med deltagaren innan det var dags för nästa.

http://www.tv4.se/idol

När det var två kvar blev det en konstpaus innan man fick veta att Feliks också ut och tjejen som stod brevid mig började gråta och blev tröstad av sin kompis för det var hennes favorit förstod man på hennes skylt. När det var slut började Idol Extra och jag såg Dragan och Tomas filmade där soffan var och på runda scenen på catwalken var det folk som intervjuade idoldeltagare och fans som kommit dit för att tala med dem. Det var så trångt att jag måste gina över scenen för att snabbt ta mig till utgången för att fiska upp telefonen ur fickan på röda soffan. Blev så glad att sladden till laddaren höll fast i telefonen och den har laddat mycket så jag tog sladden och telefonen och gick in i ingången igen.

Frida Söderlund

Den här gången när jag ginade över scenen sa någon till så jag fick snabbt hoppa ner och innan jag gjorde det såg jag Frida Söderlund. 22:55 upptäckte jag att Linnea skrev åt mig på messenger. Frågade om jag kan ta en bild med Frida och hon svarade Ok. Men då var hon upptagen så jag tänkte jag kunde fråga Charlie för en videohälsning till Marika. Ropade på honom efter han blivit kvar med en intervju men det var andra tjejer som också gjorde det så han sa jag kommer snart. Tyvärr tog det så lång tid att Linnea spammade messenger och tappade tålamodet. Idol Extra hann ta slut också så jag hann få en bild med Frida innan fansen var klara med Charlie så att jag kunde fixa en videohälsning direkt på messenger.

15.01.2017 kl. 02:33

Var på rätt plats på rätt tillfälle och träffade Norlie & KKV före direktsändningen!

Det här hände 14 oktober i Spånga!

Gick in till studion där man fick visa sin biljett i ingången så följde en tjej mig till långsidan av studion där de som har ståplats skulle stå. 18:31 började Gordon skriva åt mig så jag tog några bilder runt om mig och visade åt honom. Det fanns sittplatser längst fram för publiken och för vipgäster på varsin sida av catwalkens runda scen. Längst bak var det en läktare för anhöriga, vänner och andra personer som står på en lista för det var vita lappar på varje stol. Sedan gick jag tillbaka och såg helt plötsligt att Sonny Fahlberg & Kim Vadenhag aka Norlie & KKV kom ut från personaldörren och sa att jag har kommit för att se dem ikväll och bad om en selfie.

Norlie & KKV selfie!

Lyckades få i båda killarna i samma bild och tackade dem så gick de in i en annan dörr. Blev så glad att jag laddade upp den överallt. :D Gick tillbaka och såg Tomas Antonsson på scenen som jag tog en bild på och skickade till Gordon som undrade om Affe är där för han påstod att Affe älskar talangtävlingar. Nä, han är i Vasa sa jag. Fick veta att liveframträdandet skulle bandas in och sändas senare i resultatshowen av studiomannen Tobbe. När jag såg Tomas så slutade jag och kolla på Norlie & KKV trots jag fortsatte klappa i takt med resten av publiken. Skrev det åt Gordon 19:50. Han trodde inspelningen var slut redan.

http://www.tv4.se/idol

Sedan plockades allt bort på scenen innan studiomannen Tobbe berättade vad de skulle göra och de skulle banda in när juryn kommer in i studion. Det hann de göra några gånger innan direktsändningen började och juryn satt vid sitt bord. På fansläktaren som det kallas var det lätt att komma med i stämmingen och applådera till och med under låtarna som idolerna sjöng. Det var svenska hits så flesta låtarna de sjöng gillade jag och sjöng med. Kunde inte låta bli att följa Tomas med blicken ibland. Före de sjöng var det ett klipp som visade lite om idoldeltagaren och efter framförandet stod de på runda plattformen på catwalken där de blev dömda av idoldomarna.

                    Vilken fin utsikt!

När de gått till ändan av catwalken där det var en soffa där alla idoldeltagarna satt och väntade på sin tur och där stod Pär också och pratade med dem. Tog bilder på dem så att Tomas också syntes och skickade till Gordon på messenger. Under första reklampausen fick man Lokaflaska som det delades ut till den stående publiken. Under första låten satt Norlie & KKV på en vipplats precis framför mig så efter låten tog jag en bild på dem med messenger och skickade åt Gordon. När Liam framfört Ingen annan rör mig som du och fått sin dom fick Norlie &KKV säga sitt om framförandet. De stack sedan när Gry intervjuade dem under första reklamen.

14.01.2017 kl. 03:09

Hittade rätt tack vare Linnea och beskrivningen! Var första gången på Idol!

Det här hände 14 oktober från Råcksta till Spånga!

Väntade i några minuter på Råcksta tunnelbanastation så kom hon. Hon orkade inte gå så hon åkte buss. Men när vi gick hem till henne var det inte alls lång väg tyckte jag. Hemma hos henne så hälsade hennes mamma trots hon höll på att spela ett spel. Sedan fick jag äta makaroner och köttfärs med Linnea som har värmts i mikron. Under tiden har hennes mamma slutat att spela och skrivit ner på ett papper hur man åker buss till Nep Studios som ligger i Lunda industriområdet och vilken buss Linnea ska åka tillbaka för att åka till Danderyd. Vi fick lite bråttom när vi såg vad klockan var så Linnea ville inte chansa utan ville ta nästa buss så när vi kom ut gick vi till Shell där hon köpte lite godis innan vi gick till Vällingby Centrum.

http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn?advancedSearchMode

Hon såg en blå buss köra på gatan så vi sprang för vi skulle hinna med innan den lämnar sin hållplats. Vi hann med den. Vi stannade på ett ställle jag glömt namnet på men därifrån gick det en massa bussar som till Lunda industri och Danderyd. Eftersom vi missade förra turen hinner inte Linnea följa med så jag sa jag kan åka själv. Jag minns att jag ska stiga av efter fjärde hållplatsen. Gav en extra powerbank till Linnea för hon inte trodde min svarta powerbank skulle hålla så helt plötsligt hade jag bara en powerbank. Trodde det skulle räcka men hade fel. Efter jag stigit på bussen sa jag hejdå till Linnea.

                        Första gången på Idol!

När jag stigit av efter fjärde hållplatsen såg jag en skylt 17:45 och skickade den till Linnea och skrev "Hittat rätt" och frågade henne om hon hann med bussen. Ja, svarade hon. Bra svarade jag tillbaka. Tog bild på den andra skylten också som visade mot Nep Studios och skrev "Bra att det finns skyltar". Hittade en kö till ingången för publiken till Idol. Ställde mig i kön och kollade klockan. Santa Maria hade en foodtruck där de bjöd på de som köade på gratis tortillapizza. Väntade en kvart så började kön röra på sig långsamt. När jag äntligen kom in visade jag min biljett som en maskin lyste på streckkoden så fick jag gå vidare. Lämnade in min jacka i garderoben. Gick in.

http://www.tv4.se/idol

Såg det fanns en röd soffa med paffigurer av juryn och programledaren som man kan ta bilder med. Det fanns en shop där man kan köpa popcorn, godis och dricka i. Dessutom också en idolshop där man kunde köpa tskjortor med sin favoritidol och tygkassar. Man kunde vinna en bil som stod i ett hörn. Det fanns ett godisstånd för ett märke som delade ut gratis godis om man tar en gnuggis som hade väldigt lång kö. 18:26 tog jag en bild på den och skickade till Linnea och skrev "Man kan åka buss". Linnea svarade "Mamma kan hämta, det är inte tryggt att åka så sent". Svarade tillbaka, "Ja sant".

13.01.2017 kl. 01:47