Bloggposter

Var på artistpresentationen av Melodifestivalen men inte på själva presskonferansen!

Det här hände 30 november från Tallkrogen till Mariehamn!

Linnea ringde också och pratade en stund. Sen slutade vi prata med henne och så tog filmen slut. Sa att vi måste sova för vi måste upp tidigt. Så hon stängde av tvn och playstation. Till sist gick vi och lägga oss. Vaknade av mitt alarm. Mathilde har redan stigit upp. Jag steg upp, klädde på mig och packade väskan. När hon var klar gick vi till tunnelbanan. Vi åkte tunnelbanan 7:31. Vi steg av i Slussen. Och hittade lätt i motsatt jag trodde det var svårt rätt buss. Vi åkte buss 7:57 och steg av i Radiohuset. Därifrån gick vi till Sveriges Television. 8:10 var vi där.

Vi lämnade in våra jackor och jag lämnade in min väska. 8:21 Fick man en publikbricka att ha runt halsen. 8:38 Hittade jag publikingången. Innan man gick igenom ska man plocka bort alla sina lösa föremål och lägga det på bordet så kroppsvisiterades man innan man fick ta sina saker och gå vidare. 8:52 Har jag ätit pepparkakor och druckit saft och upptäckt ingången till studion. Senare såg jag Alexander Hermansson men han hade inte tid när jag frågade honom om en selfie. 9:30 Har alla kommit in och sitta i publiken. Längst fram reserverat för journalister och fotografer.

http://www.svtplay.se/melodifestivalen

Alla måste sitta för att inte vara ivägen för svepande kameran som ska filma artistpresentationen med andra. 9:35 började jag ta bilder med snapchat på artister. Livestreamen började med att David Lindgren pratade med Crister Björkman. Artisterna ropades upp i alfabetisk ordning och gruppbilder togs när alla bidrag har ropats upp. När alla bidrag i de fyra deltävlingarna har presenterats så togs det bilder på alla bidrag också. 10:50 Tog jag min sista bild med snapchat. Därefter skildes agnarna från vetet och publiken måste gå ut medan pressen och artisterna gick åt ett annat håll. Där förlorade jag chansen att prata med Alexander igen.

Början syns artistpresentationen och resten är presskonferansen: http://www.svtplay.se/video/12135922/fredagkvall/fredagkvall-avsnitt-3?tab=senaste&start=auto

Mathilde hittade sin kompis som också var med. De visade sina bilder till varandra. Mina blev inte alls bra och dessutom var de ointresserade av att se dem också märkte jag. Lämnade dem för att hitta med Eckerölinjen. 11:27 Tog jag en bild på solen som sken över vattnet när man gick längs med Strandvägen. 12:18 Har jag hittat Eckerölinjens buss och stod och köade med andra resenärer. 12:30 startade bussen. Blev lättad att det var gratis att åka till Grisslehamn. 14:22 Har jag stigit av bussen och gått in i terminalen. Där köade jag till incheckningen. Betalade 3,50€ för enkelresa med endast färjan.

14:43 stod jag och köa för att dricka glögg och äta pepparkakor som det bjöds på i terminalen. Gick ombord på färjan. 15:00 avgick färjan från Grisslehamn. Lämnade in väskan i bagagerummet. Gick och sitta i cafèt för att chatta med Marika och surfa på Eckerölinjens Wi-Fi. Läste lite tidningar innan det var dags att gå till bagagerummet och hämta sin väska. Sedan bara att vänta på att komma ut med de andra resenärerna. 17:00 var färjan i Berghamn i Eckerö. Upptäckte hur trångt det var att gå så det kändes som snigelfart att gå bakom andra resenärerna. När jag äntligen kom ut från terminalen blev jag glad att jag fick skjuts hem.

14.02.2017 kl. 02:00