Bloggposter

Dumt att vänta på Malmerengen! Bilder med Zia & Jinder! Åkte hem!

Det här hände 5-6 juni från Stockholm till Mariehamn!

21:45 var vi vid fotoväggen och fick bilder med Oscar & Farah från Relationsradion i P3. Sedan söka efter toalettdiskot vid Rökeriet men det var fullt där men tjejerna fick tag i Daniel Paris när han var på väg därifrån. Senare under kvällen gick vi ut på Slakhusterassen där vi hittade Oscar pratades med två typer. Sen fick vi ta bilder med honom. De bilderna blev bättre än de mot fotoväggen. Vi blev också på bild med Little Jinder vid fotoväggen. Det var mycket folk överallt men mest när Little Jinder sjöng 00:45. Mellan de två hade jag tråkigt och surfade vid spelhörnan som var stängdes 23 så man kunde bara sitta på kuddar och saccosäckar och ta det lugnt. De andra gjorde annat.

Oscar Zia

Maria ville höra vita bergens klockor så vi kollade en stund på Little Jinder sen ville hon gå. Mathilde följde efter och jag ville inte lämna tjejerna igen så jag följde med upp till terassen en stund. Upptäckte hur stor den var. De ville sen gå så vi lämnade Slakthuset och gick till tunnelbanan. Vi åkte till Gullmarsplan och bytte där och åkte till Tallkrogen. Vi lade oss för att sova efter en stund. Tog en stund innan jag somnade eftersom tjejerna pratade. Vaknade som vanligt 9 för att packa väskan och sticka. Tjejerna somnade om. Lämnade dumt nog nyckeln kvar i lägenheten. Men tänkte att hennes kompis som kommer till helgen behöver den.

Oscar Zia och Farah Abadi

Gick till tunnelbanan. Åkte gröna linjen mot Hässelby strand 9:15. Steg av i Slussen 9:28. Gick till Djurgårdsfärjan. Sa att jag skulle av i Skeppsholmen så färjan åkte dit först. Steg av så fortsatte den till Djurgården. Gick till af chapman och åt frukost. Oskar Malmerengen skulle till slottet så istället för att gå till Skansen gick jag till slottet där det fanns massa turister.
10:58 Kan lika gärna åka hem så får du ge pengar till Mathilde istället på skansen om vi inte träffas snart. Är utanför Slottskyrkan och här är det mycket folk.
11:00 Är hemma vaknade precis nu.
11:01 Jag planerade vakna vid nio. Kan jag betala mathilde istället om du åker tidigare?
11:02 Okej, då förstår jag. Ja, hur lång tid tar det för dig att komma hit?
11:03 Det tar ca 40 min
11:04 Okej, skulle hinna träffas om du kommer till centralen till 12.

Little Jinder

Gick till Centralen från Slottet för hade reskassa och ville inte köpa nytt. Missade skansen pga Oskar.
11:54 Kan du komma?
12:06 Har inte åkt ännu väntar på pendeln.
12:08 Hur länge ska du vänta?
12:08 15 min står det. tar bussen till högdalen sedan tuben
12:10 Okej jag orkar inte vara vaken till 18 när nästa buss går. Är så trött redan.
12:10 Betalar dig på torsdag. Förstår dig.
Gick till Cityterminalen och bokade och checka in mig i Viking line butiken. Fortsatte chatta med Oskar om annat. Gick in i bussen efter hittat rätt gate. 12:30 startade bussen. Somnade lätt i bussen när han inte svarade. Vaknade i Kapellskär när bussen närmade sig terminalen. Steg av bussen och gick in. Väntade en stund innan man kunde gå igenom biljettgaten.

Den här gången skulle man visa biljetten när man gick igenom. Sen var det bara vänta igen innan Rosella kom. När Rosella kom och släppt ut alla passagerare fick man gå ombord på färjan. Lämnade väskan i bagagerummet. Gick till cafét och hämta vatten. Åt smörgås. Rosella lämnade hamnen 14.45. Läste en tidning i streetcafè och lyssnade på populärmusiken från närmaste högtalaren. Det var musikfrågesport 16:00 med kryssningsvärden. Det var lätta frågor tyckte jag men så var det några som var svåra. Så jag vann inte för det var några som var bättre. När de har haft utslagsfråga för att veta vem som vann gick jag och hämtade väskan. 18 öppnades portarna och jag var inte snabb nog att komma ut ur färjan så jag kämpade igenom tills jag var först ut till terminalens väntesal. Fick skjuts.

https://www.facebook.com/P3Alskar/photos/gm.310672956024633/1669964543017088/?type=3&theater

17.02.2018 kl. 23:35

Var på P3 Älskar för att Oscar Zia var där! #antonhagmanpåhamburgerbörs

Det här hände 5 juni från Mariehamn till Stockholm!

Fick skjuts för måste köpa nytt årskort på Rosella. Sen till terminalen där jag bokade och checkade in mig. Gick ombord på färjan. Lämnade av väskan i bagagerummet och gick till streetcafe. 12:45 startade färjan. Lyssnade på populärmusik där istället för lyssna på dansband i funclub. Chattade med Mia som jag fick gå med. Läste tidningar också. Till sist gick jag ner till bagagerummet och hämta väskan när det var dags att vänta på färjan skulle komma iland. Gick av Rosella när färjan var framme ca 14:00. Gick först till bussen och det var bara en buss eftersom de inte är så många som ska åka buss.

Bussen åkte via Norrtälje, Täby och Danderyd. Borde stigit av i Danderyd och åkt tunnelbana istället. Bilkön gjorde att jag var 16:05 först i Stockholm. Kollade på google maps så jag hittade Hamburgerbörs själv. Hittade Mia och strax kom Oscar också och Jaana. Maria och Mathilde var också i kön. När de släppte in folk så fick de visa att man har inbjudan till evenemanget. Det var fri garderob så jag kunde lämna in min ryggväska. De två första raderna var fulla så jag valde tredje raden. Maria kom med för hon ville inte sitta på fjärde raden med Mathilde, Oscar och Mia. Jaana var på sjätte och sista raden. Tog en stund innan Anton Hagmans band kom upp på lilla scenen.

 

Kollade runt och såg man kunde tävla och och printa ut sina bilder om man hashtaggar #antonhagmanpåhamburgerbörs. Till slut kom en som satte sig bakom keyboard och en annan började spela gitarr eller var det bas när Anton kom upp på scenen. Han sjöng igenom alla låtar på sin EP och avslutade med sin mellolåt Kiss You Goodbye. När det var slut gick han till signeringsbordet där han pratade med fans, tog bilder med dem och signerade. Efter vi var där så printade vi ut först Anton Hagman bilder från scenen. Sen upptäckte Maria & Mathilde att man kan ladda upp vad som helst på instagram med hashtaggen och maskinen printar ut allt så de började utnyttja den. Jag var inte sen att utnyttja den.

Vi måste sluta för att en ordningsvakt skulle stänga området där stolarna framför scenen var så vi gick. Sen till mcdonalds för gänget var hungriga. Jag åt bara nuggets medan de andra åt meny. Jaana, Oscar och Mia skulle till Gröna Lund och se Tingsek. Mathilde visade till Maria och mig var Slakthuset ligger så först åkte vi tunnelbanan och därefter gick vi resten av vägen. När vi kom fram behövde garderoben 30 kronor för väskan. Plockade ut öronproppar för diskot hade öronbedövande oväsen tyckte jag. Bra att vi kom i tid så vi hann med att se Dj Oscar Zia i farten. Satte i öronpropparna och då störde inte den höga musiken mig. Oscar dansa smått takt med musiken.

P3 Älskar http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4682
P3 Älskar stockholm FBevent https://www.facebook.com/events/277550129336916/

Upptäckte att operatören 3 hade svårt att få kontakt med min telefon vid djbåset så jag fick flytta mig till andra sidan lokalen för att få täckning så jag kunde ladda upp till snapchat. Såg att Farah Abadi också var där. När Oscar kom ner till dansgolvet sa jag till honom att han är orsaken att jag är på p3 älskar. Visade också lite bilder jag tagit med maskinen. När han såg andra än sig själv slutade han kolla på dem. Maria & Mathilde pratade också med honom. Vi tittade runt i Slakthuset men kom tillbaka till dansgolvet. Tjejerna spelade lite pingis innan de köpte i baren. När Oscar & Farah har varit dj klart var det dags för första artisten Julie Bergan kom upp på scenen.

Tidtabell https://www.facebook.com/P3Alskar/photos/gm.310672956024633/1669964543017088/?type=3&theater

16.02.2018 kl. 23:39